Kyckling i kryddig jordnötssås i Crockpot

av Åse

Nu när skolor och arbete kommit igång och vi har sommaren bakom oss så dammas mina Crockpots av.
Så himla smidigt och just kyckling blir ju sååååå gott i Crockpot när det fått gå länge!
Förra veckan köpte jag på mig kycklingben på City Gross och HUR gott blev inte det här?
Egentligen så blir det smidigare med kycklinglårfilé så det rekommenderar jag i den här rätten. Men kycklingben kommer jag fortsätta att göra i Pottan! Den var dessutom halvtinad, hade tagit ut ur frysen bara någon halvtimme innan.

Kycklingen penslades med kinesisk soja och kryddades med spiskummin, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver och salt.

De stektes sedan i het panna för att få yta.

De åkte ner i pottan med skinnet på, det ger smak och gör köttet saftigt.
Men just I den här rätten hade det varit smidigare med kycklinglårfilé utan skinn för jag tog upp kycklingen efter halva tiden och tog bort skinnet och lade tillbaka i pottan sista tiden, lite kladdigt blev det ju 🙂

Jag gjorde min vanliga jordnöt- och sweetchilisås – den är SÅ god och plättlätt!
Lika delar sweet chili och jordnötssmör blandas ihop. Vill man kan man salta, men det behövdes inte den här gången.

Såsen breds sedan över kycklingen, den är rätt bastant som ni ser men blir lösare i pottan då kycklingen avger vätska.

6 timmar på LÅG blev perfekt vid halvtinad kycklingben med klubba men vid kycklingfilé räcker det med 2-3 timmar och ca 4-5 timmar om du har kycklinglårfilé.

Här är kycklingen klar! (som jag skrev ovan tog jag av skinnet i mellantid.

Klart! Sonen fick ris och stekt pakchoi till, servera valfritt tillbehör.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i kryddig jordnötssås i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g kycklinglårfilé eller valfri kycklingdetalj
1/2 dl kinesisk soja
salt, chilipulver, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver
2 dl jordnötssmör (utan tillsatta socker)
2 dl sweet chili sauce (gärna med mindre socker)
Topping: Hackade jordnötter, koriander (om man tycker om)


Instruktioner

Krydda kycklingen och pensla med soja.
Lägg ner i het panna med matfett och stek hastigt på båda sidorna så kycklingen får stekyta.
Lägg ner i crockpot.
Blanda ihop sweet chili med jordnötssmör och fördela över kycklingen.
Ställ in crockpot på 4 timmar LÅG.
Servera med valfritt tillbehör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Katarina 27 augusti, 2024 - 12:16

Gott! Men stämmer tiden för kycklinglårfilé? 4-5 h när kycklingfilé (som är tjockare) ska gå 2-3 h?

Svara
Åse 28 augusti, 2024 - 08:43

Kycklinglår kan gå så länge utan att bli torr, den blir bara mörare 🙂 Kycklingfilé blir torr när den får gå för länge

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.