Kyckling i gräddig baconsås med soltorkade tomater

av Åse

Trevlig 4:e advent på er!

Här divsar jag omkring i pyjamas forfarande och har inga som helst planer på att hoppa ur den på heeeeeeeela dagen!
Jag ska precis dra mig in i sovrummet, sätta på en julfilm och börja slå in paket.
Utöver det är inte mycket planerat idag – jo jag ska lägga in julskinkan i ugnen så den kan gå där tills i morgon kväll.

Detta receptet har jag postat här flera gånger sedan bloggens begynnelse 2003 (bilderna nedan är från 2011) fast i lite olika skepnader och kryddningar men ni MÅSTE prova detta receptet!
Ni kan enkelt byta ut kycklingen mot tex fläskfilé.

Detta är en sådan där rätt som går hem hos alla och som alla kommer vilja ha receptet på.
Hemligheten är kombon bacon, dragon, sambal och soltorkade tomater. Och jag rekommenderar er verkligen att inte byta ut den italienska salladskryddan (Santa Maria)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i gräddig baconsås med soltorkade tomater


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé (eller fläskfilé)
4 stora champinjoner
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 paket bacon
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 soltorkade tomater i olja, finhackade
2 tsk dragon
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1/21 msk tamarisoja (smaka av med mindre mängd först)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr. Skiva champinjonerna, finhacka löken och vitlöken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna och löken. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter. Rör ner de soltorkade tomaterna, häll över vispgrädden, creme fraiche och kryddor, sambal och soja. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av och tillsätt ev mer kryddning efter smak.
Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Servera med valfritt tillbehör som blomkålsris och en god grönsallad.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

[email protected] 30 maj, 2020 - 13:14

Hej ang cremefrechen när ska man ha i den mvh åsa

Svara
Åse 30 maj, 2020 - 13:18

Den ska i med grädden =)

Svara
Lena 9 januari, 2020 - 14:00

Supergott! Tusen tack! Vill bara berätta att i receptet står det inte när den den fikhackade löken skall läggas i!

Svara
Åse 9 januari, 2020 - 15:01

Hej! Härligt det smakade! Jag har lagt till det fast man förstår nog att det är tillsammans med champinjonerna då nästa mening är ”Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.”
Men man kan aldrig vara nog så tydlig när det gäller recept =)

Svara
Sofi 7 januari, 2020 - 18:47

Alltså på riktigt!! Hur gott var inte det här?? Blev ju besviken över att jag blev mätt 😅

Svara
Åse 8 januari, 2020 - 11:08

Haha! Som det kan bli ibland, man blir lika sur varenda gång 🤣😍 Kul att höra att det smakade!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.