Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i gräddig baconsås med soltorkade tomater


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé (eller fläskfilé)
4 stora champinjoner
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 paket bacon
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 soltorkade tomater i olja, finhackade
2 tsk dragon
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1/21 msk tamarisoja (smaka av med mindre mängd först)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr. Skiva champinjonerna, finhacka löken och vitlöken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna och löken. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter. Rör ner de soltorkade tomaterna, häll över vispgrädden, creme fraiche och kryddor, sambal och soja. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av och tillsätt ev mer kryddning efter smak.
Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Servera med valfritt tillbehör som blomkålsris och en god grönsallad.