10,3K
Skriv ut
Om ni vill ha riktig ”comfort food” så är detta rätten!
Enkelt men såååååå gott! Det MÅSTE vara Emmentaler ost i gratängen för rätt konsistens och smak.
Som ni ser så är det ju ingen maträtt som gör sig på bild, en sen novemberkväll 😉 Men det var galet gott!
Skriv ut
Kyckling Cordon Bleu gratäng
Ingredienser
- 1 kilo kycklingfiléer
- 150 gr tunn rökt skinka
- 250 gr Emmentaler ost
- 3 dl creme fraiche
- 200 gr. naturell färskost (typ philadelphia)
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk dijonsenap
- 1 tsk paprikapulver
- 1 knippe bladpersilja
- 1–2 dl riven parmesanost
- salt, vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 g.
- Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
- Fördela ostskivorna ovanpå.
- Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Rör ner grovklippt bladpersilja.
- Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå.
- Sätt in i ugnenn och gratinera i ca 20 minuter.
- Ät och Njut! =)
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
26 kommentarer
[…] haha! Sååååå med det sagt jag älskar Kyckling Cordon Bleu! HÄR har ni ett recept och HÄR en […]
Hej, dum fråga kanske men ska inte kycklingen sktekad innan eller ska man lägga i den rå i formen? 🤔
Yes den behöver inte stekas innan!
Denna är jättegod! Ska göra den själv för första gången, har blivit bjuden gångerna innan. Vad har man för tillbehör?
Åh detta blir dagens middag jag hade julskinka strimlad hemma infryst så ville göra något av den sen blir det dock gouda ost då emmertal osten var slut. Men jag kommer ha lite och göra måste ju blogga om receptet jag provat och länka direkt till dig ju.. KRAM från ängelholm
Tack för ännu ett suppergott recept!
Supergod ”sköter-sig-själv-i-ugnen”-rätt. Tack för perfekt recept.
Hej fina Åse!! Underbar maträtt!! Du är bäst!!
Kram Pedra
Detta blev vår farsdagsmiddag och HIMMEL o PANNKAKA vad GOTT det var!!! Ett enda fel, vi överåt så vi mår illa nu.. Grundade med toast skagen. Också ett erhört gott recept. Du är duktig Åse!
Haha attsingen då ;)) Kul det smakade bra i allafall! KRAM!
20 minuter i ugnen räckte inte på långa vägar hos mig, kycklingen var helt rå inuti! Fast efter en lång vända till i ugnen blev det gott =)
Rackarns! Ja det kan skilja åt ugn från ugn! Tur det löste sig 🙂
Testa denna igår – helt ljuvlig. Tack för du delar med dig av allt gott 🙂 ha en fin vecka!
Ser farligt gott ut
Det är säkert lika gott som din Janssons frestelse med kålrabbi. Mums.
Men hur gör man om man är laktosintolerant och inte äter ost.
Många recept är mycket ost i…och det är såå synd att jag inte kan äta det. Inte ens laktos fri ost. 🙁
Då får man välja andra recept. Jag äter själv mejeri högst 1-2 ggr i veckan, inga problem.
Är det jag som missat nåt eller går det faktiskt inte att scrolla din blogg längre? Jag må vara lat, men jag orkar inte läsa en blogg där jag måste klicka in på ett inlägg i taget. Märker att jag allt mer sällan går in här av den orsaken. Inget gnäll, bara en fråga och ett konstaterande. 🙂
Du kanske har missat att det enkelt med ett musklick går att ta sig fram och tillbaka till inläggen? 🙂 Det är med största sannolikhet en vanesak.
Med andra ord så behöver du inte gå ut och in. Detta hjälper många som tycker att sidan laddades alldeles för långsamt innan då jag använder många bilder.
Åh det ser jättegott ut!
Jag är en av dem som är så tacksam för att du gjort om layouten. Jag läser varje dag så jag behöver aldrig bläddra men missar jag något inlägg så klickar jag mig snabbt bak eller fram. Jag upplevde att din hemsida laddade långsamt innan och jag klickade ju alltid ändå in två gånger tidigare, dels för att komma till bloggen, sedan för att komma in till inlägget där jag kunde läsa kommentarer. Nu behöver jag bara klicka en gång.
Tack Åse för allt jobb du lägger ner på bloggen, är så tacksam för alla goda och hälsosammare recept.
Haha, vilken tur jag frågade, den hade jag missat! Läste tidigare din blogg dagligen, men studerar så flitigt nu att jag inte hinner kolla alla favvobloggarna varje dag. När jag sedan har en stund över så scrollar jag helst. Så här måste ju sidan laddas mellan varje inlägg, men det finns ju klart större bekymmer här i världen. Tack för svar och ha en trevlig helg!
Flitig du är, lycka till!
Trevlig helg till dig också!
Håller med Kerstin att sidan laddar snabbare nu och det är lättare att hitta gamla inlägg. Måste bara vänja mig. 😀
Mmmm systra mi .. härlig fredags rätt .. då ska det vara gott och lätt .. 😀 Tack för den 🙂
Eller hur! Puss!
Gud va’ smarrigt! Tack