Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Cordon Bleu gratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 150 gr tunn rökt skinka
  • 250 gr Emmentaler ost
  • 3 dl creme fraiche
  • 200 gr. naturell färskost (typ philadelphia)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 knippe bladpersilja
  • 12 dl riven parmesanost
  • salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå.
  7. Sätt in i ugnenn och gratinera i ca 20 minuter.
  8. Ät och Njut! =)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6