11,2K
Pumporna penslade med smör, salt och peppar.
När pumpan var mjuk så tog jag en gaffel och rev upp trådarna.
Saltade och pepprade lite till.
Fyll pumporna med köttfärssås.
På med ett rejält lager riven mozzarella i påse.
Gratinera i ugn i ca 10 minuter.
KLART!
Skriv ut
Detta blev såååå gott och barnen åt med god aptit! ja alla utom Alice, för hon gillar inget annat än Tacos och vanlig spaghetti med köttfärssås och absolut inga konstiga grönsaker! Suck! 😉
Hittar ni inte spagettipumpa på ert varuhus, så FRÅGA efter den! Det är ju en säsongsgrönsak och BÖR finnas!
Hur man tillreder Spagettipumpa hittar ni HÄR.
Pumporna penslade med smör, salt och peppar.
När pumpan var mjuk så tog jag en gaffel och rev upp trådarna.
Saltade och pepprade lite till.
Fyll pumporna med köttfärssås.
På med ett rejält lager riven mozzarella i påse.
Gratinera i ugn i ca 10 minuter.
KLART!
Skriv ut
Köttfärsfylld Spagettipumpa
Ingredienser
- 2 Spagettipumpor tillredda
- 1200 gr. ekologisk nötfärs
- 2 gula lökar
- 4 pressade vitlöksklyftor
- salt, peppar
- 800 g krossade tomater
- 1/2 dl rött vin
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk konc. oxfond
- lite kinesisk soja eller tamarisoja
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- Mozzarella till gratinering
Instruktioner
- Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
- Lägg på ugnsfast plåt.
- Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
- Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
- Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
- Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Så gott! Man kan också bara steka köttfärs, lägga på med gratängost. Ingen ris eller potatis behövs eftersom (som namnet antyder) trådarna i pumpan ger känslan av pasta
Jag ser ingen tid för pumpan bli färdig innan gratineringen.
Hej! Jo det står i inlägget om du följer länken: ”Hur man tillreder Spagettipumpa hittar ni HÄR”
Lite jobb men det blir kanongott. Vi överraskade våra gäster alla tycker det var gott.
Underbart gott! Tusen tack för din fina blogg och böcker du är en stor inspirationskälla❤️
Oj! Detta ser också verkligen jättegott ut. 🙂 Fattar jag rätt om jag tolkar det som att pumpatrådarna ligger kvar i pumpa när du fyller med köttfärs, eller tar du ut dem och serverar det sedan bredvid?
Ha en bra dag!
Yes! 🙂 ha en fin dag! ❤️