Skriv ut

Köttfärsfylld Spagettipumpa

  • Författare: åse falkman fredikson

Scale

Ingredienser

  • 2 Spagettipumpor tillredda
  • 1200 g ekologisk nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 800 g krossade tomater
  • 1/2 dl rött vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. oxfond
  • lite kinesisk soja eller tamarisoja
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • Mozzarella till gratinering

Instruktioner

  1. Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
  2. Lägg på ugnsfast plåt.
  3. Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
  5. Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
  6. Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8