Innehåller Annonslänk
God kväll mina vänner!
I dag var jag Ä N T L I GE N tillbaka till gymmet! Åh som jag längtat!
Nu tänker jag vägra att bli förkyld mer detta året! En rejäl februariförkylning får räcka för hela året.
Efter gymmet så var det ett businessmöte där med lunch och grymt duktiga föreläsaren Ronny kvist som har samma kostfilosofi som jag – Såååå grym!
”Min” Anna och lille Filip var med (Anna har ju arbetat på Aktiverum som massageterapeut innan)
Jag var lite vårklädd! Ngn på instastory sa att jag såg ut som en engelsk konfekt! haha! Eller hur!? Färgerna är 🥰
(Tunika HÄR)
Så var det lillördag i går och då vill vi gärna äta något gott och njuta av ett glas rött till maten.
I går var jag dock så oinspirerad till matlagning så det blev en enkel köttfärs- och vitkålsfräs men som blev en riktig festmåltid trots allt!
Kål är MAGISKT!
Det ser kanske inte mycket ut för världen men det mättade bra och var grymt gott!
Under riven tryffelpecorino ligger en rejäl klick smetana =)

Köttfärs- och vitkålsfräs
- Portioner: 6
Ingredienser
800 g nötfärs
800 g råkost (vitkål + morot)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl tomatkros
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 msk tamarisoja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller kokosolja att steka i
Instruktioner
Fräs nötfärsen i lite matfett, lägg över i djupare gryta. Lägg i tomatkross, puré, vin och kryddor och låt allt puttra ihop i 10 minuter. smaka av.
Fräs råkostsalladen i lite matfett och lägg över i grytan. Rör om och smaka av.
21 kommentarer
Jättesmarrigt!
Tack för fin feedback! Härligt att det smakade =)
Älskar denna maträtt, så gott! ❤️
Hej!
Har du någon ungefärlig koll på kalorierna i denna rätt? 😊
Hej Andreas, jag räknar inte kalorier men du kan lägga in receptet på kostbevakningen.se
Helt rätt! Du skulle haft ett snack med min fru! För mig lyssnar hon inte på! 😅
Haha! Hälsa att kroppen inte är en räknemaskin 😉 Den räknar dock näring och energi och det är hormoner som styr viktminskning, inte kalorier 😎
Den här rätten har jag lagat flera ggr. Senast förra helgen. Jag hade nötfärs som jag var tvungen att laga till. Vi hade besök av mina Nästkusiner från U.S.A. Vi hade tänkt bjuda ut våra gäster på ”vår” restaurang i söndags kväll, men efter att lyft på locket och smakat på detta, så var valet lätt. Vi åt hemma 🙏😋
Vad kul att höra Ingela! 🥰
DEn är så himla bra att ha i kylen så kan man göra så mkt med den! Fylla pita, göra köttfärssås av den, servera med stekta ägg etc!
Hej Åse!!
Tänkte göra ditt recept till helgen och sitter och tittar på bilden…. Vad är det du har toppat med?? Ser ut som finriven parmesan?
Ha en fin Lill lördag 🧡🍁
Hej!
Står: ”Under riven tryffelpecorino ligger en rejäl klick smetana =)” så jag antar att det är just tryffelpeccorino 😉 haha
Njut kvällen!
Pimpat receptet med chili flakes och lite kanel. Gudomlig
Oj vad gott!!
En hel vitlök eller en vitlöksklyfta?
Klyfta! =)
Engelsk lakrikts snygg blus kan täkna mig ihop men rosa kofta på smmaren
Ja, faktiskt, du ser ut som en engelsk konfekt i den tunikan! Så himla fräck och fräsch färg som klär dig väldigt fint!
Toppa det där köttfärs-/vitkålsfräset med ett krämigt stekt ägg och det skulle bli 👌🏼
Här var det idétorka när det kom till middag idag, men efter en glutt i kylen blev det pasta med skinksås. Slängde ner några småskvättar av gröna ärtor och persilja och blandade ostkanter revs ner. Smakade helt okej. Ibland blir de där ”man tager vad man haver”-middagarna nästan godare än de man planerat i förväg.
Önskar dig en skön träningsvärk imorgon! 😉 Kram 💕
Det känns som att alla är förkylda nu. Min dotter blev sjuk i söndags, så det har inte blivit mycket sömn här. Hon är åtta månader. 🙂
Åh kål är så gott👍🏼👍🏼 Den där tunikan har jag åxå spanat in, måste nog slå till👍🏼🥰
Hej Åse!
Vart tog vitkålen vägen i receptet?
Eller är det råkosten som är vitkålen?
Tackar för svar på en kanske dum fråga!
Yes råkosten är vitkål/morot
Ingen dum fråga 🌸