Köttfärs- och vitkålsfräs

av Åse

Innehåller Annonslänk

God kväll mina vänner!

I dag var jag Ä N T L I GE N tillbaka till gymmet! Åh som jag längtat!
Nu tänker jag vägra att bli förkyld mer detta året! En rejäl februariförkylning får räcka för hela året.

Efter gymmet så var det ett businessmöte där med lunch och grymt duktiga föreläsaren Ronny kvist som har samma kostfilosofi som jag – Såååå grym!

”Min” Anna och lille Filip var med (Anna har ju arbetat på Aktiverum som massageterapeut innan)

Jag var lite vårklädd! Ngn på instastory sa att jag såg ut som en engelsk konfekt! haha! Eller hur!? Färgerna är 🥰
(Tunika HÄR)

Så var det lillördag i går och då vill vi gärna äta något gott och njuta av ett glas rött till maten.
I går var jag dock så oinspirerad till matlagning så det blev en enkel köttfärs- och vitkålsfräs men som blev en riktig festmåltid trots allt!

Kål är MAGISKT!

Det ser kanske inte mycket ut för världen men det mättade bra och var grymt gott!
Under riven tryffelpecorino ligger en rejäl klick smetana =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärs- och vitkålsfräs


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g nötfärs
800 g råkost (vitkål + morot)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl tomatkros
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 msk tamarisoja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller kokosolja att steka i


Instruktioner

Fräs nötfärsen i lite matfett, lägg över i djupare gryta. Lägg i tomatkross, puré, vin och kryddor och låt allt puttra ihop i 10 minuter. smaka av.
Fräs råkostsalladen i lite matfett och lägg över i grytan. Rör om och smaka av.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Roland Selin Frimodig 27 augusti, 2023 - 09:20

Älskar denna maträtt, så gott! ❤️

Svara
Andreas 14 maj, 2023 - 14:40

Hej!

Har du någon ungefärlig koll på kalorierna i denna rätt? 😊

Svara
Åse 14 maj, 2023 - 14:41

Hej Andreas, jag räknar inte kalorier men du kan lägga in receptet på kostbevakningen.se

Svara
Andreas 14 maj, 2023 - 14:58

Helt rätt! Du skulle haft ett snack med min fru! För mig lyssnar hon inte på! 😅

Svara
Åse 14 maj, 2023 - 14:59

Haha! Hälsa att kroppen inte är en räknemaskin 😉 Den räknar dock näring och energi och det är hormoner som styr viktminskning, inte kalorier 😎

Svara
Anna 19 oktober, 2022 - 17:59

Hej Åse!!
Tänkte göra ditt recept till helgen och sitter och tittar på bilden…. Vad är det du har toppat med?? Ser ut som finriven parmesan?
Ha en fin Lill lördag 🧡🍁

Svara
Åse 19 oktober, 2022 - 19:03

Hej!
Står: ”Under riven tryffelpecorino ligger en rejäl klick smetana =)” så jag antar att det är just tryffelpeccorino 😉 haha
Njut kvällen!

Svara
remi 15 oktober, 2023 - 19:58

Pimpat receptet med chili flakes och lite kanel. Gudomlig

Svara
Åse 15 oktober, 2023 - 20:14

Oj vad gott!!

Svara
Carina 24 mars, 2021 - 11:35

En hel vitlök eller en vitlöksklyfta?

Svara
Åse 24 mars, 2021 - 12:33

Klyfta! =)

Svara
Karin 28 mars, 2019 - 23:07

Engelsk lakrikts snygg blus kan täkna mig ihop men rosa kofta på smmaren

Svara
ÅsaS 28 mars, 2019 - 20:38

Ja, faktiskt, du ser ut som en engelsk konfekt i den tunikan! Så himla fräck och fräsch färg som klär dig väldigt fint!
Toppa det där köttfärs-/vitkålsfräset med ett krämigt stekt ägg och det skulle bli 👌🏼
Här var det idétorka när det kom till middag idag, men efter en glutt i kylen blev det pasta med skinksås. Slängde ner några småskvättar av gröna ärtor och persilja och blandade ostkanter revs ner. Smakade helt okej. Ibland blir de där ”man tager vad man haver”-middagarna nästan godare än de man planerat i förväg.
Önskar dig en skön träningsvärk imorgon! 😉 Kram 💕

Svara
Fia 28 mars, 2019 - 19:27

Det känns som att alla är förkylda nu. Min dotter blev sjuk i söndags, så det har inte blivit mycket sömn här. Hon är åtta månader. 🙂

Svara
Jenny 28 mars, 2019 - 17:19

Åh kål är så gott👍🏼👍🏼 Den där tunikan har jag åxå spanat in, måste nog slå till👍🏼🥰

Svara
Tina 28 mars, 2019 - 17:18

Hej Åse!
Vart tog vitkålen vägen i receptet?
Eller är det råkosten som är vitkålen?
Tackar för svar på en kanske dum fråga!

Svara
Åse 28 mars, 2019 - 21:59

Yes råkosten är vitkål/morot

Ingen dum fråga 🌸

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.