Kokospannkaka med limekokosgrädde och bär

av Åse

Kan det bli somrigare än så här?
Detta passar lika bra till helgfrukosten som till dessert! Muuuuuuums!!!!
Jag fick tips av en läsare (Tack!) att ha pofiber i pannkakssmeten så det provade jag idag! Följde mitt vanliga recept men tog kokosmjölk istället. Så gott!
2 pannkakor
2 ägg
2 dl Santa Maria Creamy coconut milk
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 msk pofiber
2 krm vaniljextrakt (1 tsk vaniljpulver fungerar också!)
1 nypa salt
ev lite flytande sötning: steviadroppar, honung eller liknande.
kokosfett/fett
Mixa ihop ägg, kokosmjölk med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och pofiber med stavmixer. Smaka av med salt och vanilj och ev sötning.
Stek i kokosfett med smak, jag hade Fitnessgurus nya ekologiska kokosfett i dag! MUMS! Bred ut smeten med en slickepott i pannan
Jag hade vispad kokosgrädde till som jag smaksatt med en halv pressad lime och lite sötning – sååååååååå fräscht och gott!!!
Till det saftiga jordgubbar och blåbär! Det kan knappast bli bättre än så här! Nyttigt, gott, gluten och mejerifritt! Prova!
IMG_3573


IMG_3586
IMG_3582

Stor kram på er! Det är så härligt när det är sådan aktivitet i bloggen! Det ger mig massor av inspiration och motivation ska ni veta! ♥ ♥ ♥
 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

10 kommentarer

Petra 12 november, 2016 - 10:09

Är det 2 stora pannkakor det blir?

Svara
Carina L 18 februari, 2015 - 09:32

Åt dessa med smör o kanel idag, SÅ goda!!

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:44

Kul de smakade!

Svara
Lana 16 maj, 2013 - 20:56

Jag undrar varför använder du kokosmjölk mäket Blue Dragon? Den innehåller ju e-tillsatser: Kokosnötextrakt (78%), vatten, emulgeringsmedel: E471, stabiliseringsmedel: E466.
Det här är väl inte så bra att stoppa i sig? Du borde ju veta det!
Annars låter det jättegott med pannkakor på kokosmjölk och vispad kokosmjölk/grädde.
Det brukar jag också göra, eftersom jag äter inte mejeriprodukter.
Ha en fin kväll!
//Lana

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 20:59

För att det var den jag hade hemma! Den andra som min man köpt var full av socker och jag dör inte av lite emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel! Finns långt värre saker man kan få i sig. Lite sunt förnuft klarar man sig långt på;)

Svara
Louise 16 maj, 2013 - 15:59

Kan jag äta dessa nu när jag går ner i vikt med LCHF? Låter smaskigt!

Svara
Vardagstugg 16 maj, 2013 - 13:14

Såg väldigt fräscht och gott ut!
Ha en fin dag!
Annelie

Svara
Louise 16 maj, 2013 - 12:59

Verkar supergott, måste testas 🙂

Svara
Nancy 16 maj, 2013 - 12:57

Hej!
Måste fråga, vad blev bättre med profiber i pankisarna? Gillar inte smaken men om den inte märks så tydligt, eller om konsistensen blir bättre ska jag prova. Din pannkaka ser jättegod ut!

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 12:57

Det blev mindre svampigt tyckte jag! Lite porösare.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.