Kalvfärsbiffar med grönpepparssås och rotfruktspytt

4 november, 2016

Hej mina raringar!
Har ni en fin fredag?
Jag har fått lite avlastning idag – Daniel tog barnen och åkte och bowlade så jag har kunnat jobba ostört några timmar!
Jisses, har sådan träningsvärk i framför allt bröst och tricet idag, lär bli värre i morgon! lagom till att jag tar min runda i hemmagymmet haha! Skönt att vara iång igen.
I dag var vi uppe ganska tidigt och sjöng för vår trio som ju fyller år idag! Nicholas & Michelle fyller 19 år och Juni fyller 10 år! Galet vad tiden går! ❤️

012a5388

012a5392

I går gjorde jag smarriga kalvfärsbiffar – på 1,5 kg färs blev det 22 biffar – slurp!
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar

012a5377

Det det serverade jag potatis till de som ville ha det och så rotfruktspytt – Icas egen färdighackade! På morot, gulbeta, kålrabbi och lök! Stekte i kokosfett och bara saltade.
012a5379

När biffarna var klara vispade jag ur pannan med  3 dl grädde och 2 dl vatten. I med 2 msk mortlad grönpeppar och sedan i med lite kalvfond, tamarsoja, 2 ms konjak salt och peppar.
Sedan fick såsen reducera tills den tjocknat! Saltgurka och sockerfri lingonsylt till det.
012a5384

Nu ska vi in till grannarna på middag! LYX!

4 kommentarer

Anna 13 november, 2016 - 18:46

Gjorde såsen till en helstekt fläskfilé när min sambo fyllde år i veckan och vi var båda väldigt nöjda med den. I veckan ska vi testa biffarna med. Tack för gott recept!

Svara
Jenjo 7 november, 2016 - 09:08

Oj, det där ser verkligen jättegott ut! 🙂
Grattis till alla familjemedlemmarna som fyllde år! 😀

Svara
Anette 6 november, 2016 - 00:25

Jösses vad du triggade smaklökarna! Ser huuuur gott ut som helst!

Svara
Ljuva Julia 4 november, 2016 - 21:31

det ser utsökt ut! Fyller de alla år samma dag? 😀

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.