Kalvfärsbiffar i smakrik svamp- och löksås

19 december, 2018

Nú var det så länge sedan vi gjorde biffar här hemma, vet inte varför för det är ju å gott! saftiga härliga biffar i en magiskt god sås!
Ser kanske ut som vilken brunsås som helst men det är det inte =)

Detta är mitt favoritsätt att servera goda biffar, i smarrig sås.

En så god maträtt där en och samma panna används för att ta vara på alla smaker och det naturliga fettet i baconet som ju ger så god smak!

Jag serverade potatis, blomkål och brysselkål till och så klart krispig gurka och sockerfri lingonsylt till (föredrar saltgurka men den var slut)

Här kommer receptet!

Skriv ut

Kalvfärsbiffar i smakrik svamp- och löksås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

Biffar:
1 kg kalvfärs
3 äggulor
1 riven gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde

Sås:
1 paket bacon
200 g champinjoner
1 stor gul lök
4 dl buljong (4 dl vatten + 1,5 oxbuljong)
75 g färskost (jag tog Cantadou tre peppar)
2 dl grädde
smör att steka i


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Lägg upp på fat.
Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna.
Lägg upp på fat.
Finhacka löken och lägg ner i pannan där bacon och champinjoner stekts, lägg i en klick smör om det saknas fett. Stek på låg värme i ca 10 minuter tills löken mjuknat och fått fin färg. Koka upp buljongen i en kastrull och rör ner lökfräset. Mixa slätt. Häll upp buljongen i stakpannan och röt ner färskost och grädde, koka upp och rör ner svampfräset och lägg ner biffarna. Låt allt småputtra några minuter.
Servera.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

4 kommentarer

Jessica Lloyd 15 oktober, 2019 - 09:24

Såååå gott 👌🏽 Jag använde ca 400g trattkantareller istället varav jag mixade ungefär hälften i såsen. Det blev jättegott 😃
Ett kanonrecept som kommer lagas många gånger här hemma 🙌🏽Tack!

Svara
Åse 15 oktober, 2019 - 14:41

Ojoj låter perfekt gott! Tack för feedback! Kul du gillade =)

Svara
Eva 21 december, 2018 - 07:57

Mmm låter gott!
Jag har alltid i ströbröd i pannbiffar. Vet inte varför men tycker det blir godare.
Måste funka lika bra med älgfärs va?

Svara
Anna Haeggman 20 december, 2018 - 05:27

Åh såsen lät så god! Den måste jag testa! Bacon och svamp är ju så gott.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.