Kalvfärsbiffar i smakrik svamp- och löksås

av Åse

Nú var det så länge sedan vi gjorde biffar här hemma, vet inte varför för det är ju å gott! saftiga härliga biffar i en magiskt god sås!
Ser kanske ut som vilken brunsås som helst men det är det inte =)

Detta är mitt favoritsätt att servera goda biffar, i smarrig sås.

En så god maträtt där en och samma panna används för att ta vara på alla smaker och det naturliga fettet i baconet som ju ger så god smak!

Jag serverade potatis, blomkål och brysselkål till och så klart krispig gurka och sockerfri lingonsylt till (föredrar saltgurka men den var slut)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar i smakrik svamp- och löksås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Biffar:
1 kg kalvfärs
3 äggulor
1 riven gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde

Sås:
1 paket bacon
200 gr. champinjoner
1 stor gul lök
4 dl buljong (4 dl vatten + 1,5 oxbuljong)
75 g färskost (jag tog Cantadou tre peppar)
2 dl grädde
smör att steka i


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Lägg upp på fat.
Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna.
Lägg upp på fat.
Finhacka löken och lägg ner i pannan där bacon och champinjoner stekts, lägg i en klick smör om det saknas fett. Stek på låg värme i ca 10 minuter tills löken mjuknat och fått fin färg. Koka upp buljongen i en kastrull och rör ner lökfräset. Mixa slätt. Häll upp buljongen i stakpannan och röt ner färskost och grädde, koka upp och rör ner svampfräset och lägg ner biffarna. Låt allt småputtra några minuter.
Servera.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Jessica Lloyd 15 oktober, 2019 - 09:24

Såååå gott 👌🏽 Jag använde ca 400g trattkantareller istället varav jag mixade ungefär hälften i såsen. Det blev jättegott 😃
Ett kanonrecept som kommer lagas många gånger här hemma 🙌🏽Tack!

Svara
Åse 15 oktober, 2019 - 14:41

Ojoj låter perfekt gott! Tack för feedback! Kul du gillade =)

Svara
Eva 21 december, 2018 - 07:57

Mmm låter gott!
Jag har alltid i ströbröd i pannbiffar. Vet inte varför men tycker det blir godare.
Måste funka lika bra med älgfärs va?

Svara
Anna Haeggman 20 december, 2018 - 05:27

Åh såsen lät så god! Den måste jag testa! Bacon och svamp är ju så gott.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.