Nú var det så länge sedan vi gjorde biffar här hemma, vet inte varför för det är ju å gott! saftiga härliga biffar i en magiskt god sås!
Ser kanske ut som vilken brunsås som helst men det är det inte =)
Detta är mitt favoritsätt att servera goda biffar, i smarrig sås.
En så god maträtt där en och samma panna används för att ta vara på alla smaker och det naturliga fettet i baconet som ju ger så god smak!
Jag serverade potatis, blomkål och brysselkål till och så klart krispig gurka och sockerfri lingonsylt till (föredrar saltgurka men den var slut)
Här kommer receptet!
PrintKalvfärsbiffar i smakrik svamp- och löksås
- Yield: 8
Ingredients
Biffar:
1 kg kalvfärs
3 äggulor
1 riven gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
Sås:
1 paket bacon
200 gr. champinjoner
1 stor gul lök
4 dl buljong (4 dl vatten + 1,5 oxbuljong)
75 g färskost (jag tog Cantadou tre peppar)
2 dl grädde
smör att steka i
Instructions
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Lägg upp på fat.
Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna.
Lägg upp på fat.
Finhacka löken och lägg ner i pannan där bacon och champinjoner stekts, lägg i en klick smör om det saknas fett. Stek på låg värme i ca 10 minuter tills löken mjuknat och fått fin färg. Koka upp buljongen i en kastrull och rör ner lökfräset. Mixa slätt. Häll upp buljongen i stakpannan och röt ner färskost och grädde, koka upp och rör ner svampfräset och lägg ner biffarna. Låt allt småputtra några minuter.
Servera.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Såååå gott 👌🏽 Jag använde ca 400g trattkantareller istället varav jag mixade ungefär hälften i såsen. Det blev jättegott 😃
Ett kanonrecept som kommer lagas många gånger här hemma 🙌🏽Tack!
Ojoj låter perfekt gott! Tack för feedback! Kul du gillade =)
Mmm låter gott!
Jag har alltid i ströbröd i pannbiffar. Vet inte varför men tycker det blir godare.
Måste funka lika bra med älgfärs va?
Åh såsen lät så god! Den måste jag testa! Bacon och svamp är ju så gott.