Ingredienser
Biffar:
1 kg kalvfärs
3 äggulor
1 riven gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
Sås:
1 paket bacon
200 gr. champinjoner
1 stor gul lök
4 dl buljong (4 dl vatten + 1,5 oxbuljong)
75 g färskost (jag tog Cantadou tre peppar)
2 dl grädde
smör att steka i
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Lägg upp på fat.
Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna.
Lägg upp på fat.
Finhacka löken och lägg ner i pannan där bacon och champinjoner stekts, lägg i en klick smör om det saknas fett. Stek på låg värme i ca 10 minuter tills löken mjuknat och fått fin färg. Koka upp buljongen i en kastrull och rör ner lökfräset. Mixa slätt. Häll upp buljongen i stakpannan och röt ner färskost och grädde, koka upp och rör ner svampfräset och lägg ner biffarna. Låt allt småputtra några minuter.
Servera.