Kalvfärsbiffar i medelhavssås och en mjuk chilenare

19 mars, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

Alltså hur gott var inte detta!?
Ni känner kanske igen receptet? Det var nämligen med i min första bok Viktminskning med LCHF!

Sååååå många goda smaker i den här rätten och kalvfärsbiffar är ju så himla gott!
Jag serverade veckans vintipps till (längre ner) och det blev jättebra tillsammans 🥰

Jag gjorde en vanlig grekisk sallad till (feta, svarta oliver, gurka, små runda tomater, röd & gul paprika) – vill man servera annats som tex rostad vitlökspotatis eller blomkål så kan jag tipsa om mitt recept HÄR

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kalvfärsbiffar i medelhavssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

600 g kalvfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
smör att steka i

Medelhavssås:
2 finhackade scharlottenlökar
smör att steka i
2 dl creme fraiche (gärna Creme Fraiche Gourmet Fetaost & Soltorkade Tomater)
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
1/2 dl strimlad färsk basilika
4 finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
japansk soja


Instruktioner

Bryn lök och vitlök i en klick smör i en stekpanna.
Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och rör ordentligt.
Forma färsen till biffar och stek i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Gör såsen:
Stek den finhackade schalottenlöken, häll i creme fraiche, grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. Låt puttra ihop i 5 minuter, servera sedan med biffarna.

Till detta provade jag Santa Helena Varietal Carménère, 2020 som säljs i en smidig 1 liters PET flaska! Bra till picknicken med andra ord 😉

Vinet är en chilenare och är fruktigt, fylligt och smakrikt i kombination av mörk frukt som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor. Ett mjukt vin med lena tanniner på Carmenère druvor!

Ett mycket trevligt vin som passar till mycket! Fågel, Buffé, Kött, Ost för att nämna några!

Santa Helena tillhör idag San Pedro Tarapacá Wine Group som har fokus på hållbarhet och miljö. De har fått flera medaljer för deras hållbarhetslösningar.
Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det om det inte finns i fasta sortimentet (det finns i 225 butiker)
ART NR 5059 | Santa Helena Carménère | 1000 ML | Pris 79 kr | Alk 13%

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Helena 8 april, 2021 - 10:22

Det här åt vi på långfredagen. Det mmmm:ades runt bordet från både stora och små. Något av det godaste vi ätit☺️ Vinet till var mycket gott, och vi inledde med ”Kermitdrinken”, Midori sour. Mums! Önskar dig en fortsatt skön vår!

Svara
Åse 8 april, 2021 - 14:31

Åh vad roligt att höra!! Tack för feedback 🤩

Svara
Susanne Jonsson 22 mars, 2021 - 11:20

Och såsen: rör man bara ihop?
Blev toppengott i alla fall♥️

Svara
Åse 22 mars, 2021 - 11:31

Nämen haha, hade instruktionerna fallit bort? På plats nu! Kul att det smakade! ❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.