Jordnötskulor med chokladhatt

14 september, 2018

Hej hej!

Kikar in med ett tips på helggodis! MUMS!
Dessa är så enkla att göra och mina barn älskar dem! Lite som snickers =) (Från min bok Ät & Njut)

Jag och Alice ska ge oss i kast med godistillverkningen inför kvällen nu =)

Foto: Lisa Wikstrand

 

Som sötning så använd honung eller t.ex Fibersirap – näringsvärdet är med honung räknat.
Det måste vara en sirapskonsistens på sötningen – detta receptet kräver alltså sötning.

Det går så klart bra att använda mandelsmör eller hasselnötssmör också!

Skriv ut

Jordnötskulor med chokladhatt

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12 1x

Scale

Ingredienser

1 dl sockerfritt och ekologiskt jordnötssmör
1 msk honung
12 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad till topping


Instruktioner

Blanda jordnötssmör, honung och kokosmjöl i matberedare med S-kniv och rulla sedan till kulor. Kyl ner i frys eller kylskåp.
Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa toppen på den sidan som inte legat ner. Lägg dem på bakplåtspapper och förvara i kylskåp då de blir mjuka i rumstemperatur.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 64
  • Fett: 5
  • Kolhydrater: 2
  • Protein: 3

Annonslänkar via APPRL

Vecka 33 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Anna B 14 september, 2018 - 21:32

Wow!!! Det här lät gott och kommer att provas nångång! 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.