Jordnötskulor med chokladhatt

av Åse

Hej hej!

Kikar in med ett tips på helggodis! MUMS!
Dessa är så enkla att göra och mina barn älskar dem! Lite som snickers =) (Från min bok Ät & Njut)

Jag och Alice ska ge oss i kast med godistillverkningen inför kvällen nu =)

Foto: Lisa Wikstrand

 

Som sötning så använd honung eller t.ex Fibersirap – näringsvärdet är med honung räknat.
Det måste vara en sirapskonsistens på sötningen – detta receptet kräver alltså sötning.

Det går så klart bra att använda mandelsmör eller hasselnötssmör också!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötskulor med chokladhatt


  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

1 dl sockerfritt och ekologiskt jordnötssmör
1 msk honung
12 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad till topping


Instruktioner

Blanda jordnötssmör, honung och kokosmjöl i matberedare med S-kniv och rulla sedan till kulor. Kyl ner i frys eller kylskåp.
Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa toppen på den sidan som inte legat ner. Lägg dem på bakplåtspapper och förvara i kylskåp då de blir mjuka i rumstemperatur.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 64
  • Fat: 5
  • Carbohydrates: 2
  • Protein: 3
JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Anna B 14 september, 2018 - 21:32

Wow!!! Det här lät gott och kommer att provas nångång! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.