Jag har kommit till ro.

av Åse

Jag insåg innan.. att jag kommit till ro.
Jag har kommit till det där normaliseringsläget, där man längtar till lördag då det vankas lite godis, där man gör bra val egentligen utan att fundera över det – där det inte är allt eller inget, banta eller överäta, känna sig duktig eller ha dåligt samvete.
Stadiet där mat är mat, det är gott och trevligt men inte mer.
.
.
.
.
.
.
Förstår ni vilken A-HA upplevelse att känna så???
I helgen frossades det hej vilt – ja jag åt på tok för mycket för att jag skulle må bra men så är det ibland.
Men i stället för att idiotbanta som jag annars skulle ha gjort så strök jag ett steck över det som var och fortsatte äta bra, inte försöka kompensera genom att äta idiotlite utan jag fortsatte bara som om ingenting hade hänt. Visst, jag ojade mer än en gång där uppe i STHLM ”Åhhhhh det blir ägg och smör heeeeeeeeela nästa vecka” ;))

När jag gick över till lågkolhydratkost så kändes det ju lite som att ge sig ut på vatten man inte kände till – min livboja var att jag började räkna kalorier. Efter några månader kände jag mig allt mer bekväm med att våga lita på MIG, MITT sunda FÖRNUFT, min mättnad, min hunger etc.
Borta var pointsräkningen, borta var kaloriräkningen, borta var kolhydraträkningen. Konstigt nog flöt jag fortfarande, jag sjönk inte!!!
Jag HADE verkligen lärt mig att ”simma”!!!

Borta är min jakt efter målvikten, jag väger ngt kilo mer än min satta målvikt men ingen kan bry sig mindre än jag egentligen – för jag mår bra, jag har kontroll utan att egentligen ha total kontroll, jag vill ner ngt kg till men det får ta sin tid, jag har precis lämnat sommaren och alla dess fällor och det där kilot kommer snart försvinna utan ngn egentlig ansträngning.

Jag är bara så…. WOW!? – När jag inser att jag är där jag alltid velat vara.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

70 kommentarer

Annie 5 september, 2009 - 23:21

Vad härligt att läsa! Dit ska jag också komma…

Svara
Ida Olausson 31 augusti, 2009 - 08:59

Vilken härlig känsla det måste vara

Svara
Sofia 30 augusti, 2009 - 21:35

Jag har nog ett tag tills den känslan, Turkiet resan kännetecknades med semester och fusk. Sötsuget har kommit som med posten men ska ta tag i det nu när plugget börjar igen och en förnyelse av friskis kortet. Jag vet ändå hur bra jag har mått när jag varit sträng mot mig själv, har ändå tappat 8 kg och kunnat köpa mindre kläder. Jag har trivts bättre med mig själv under dessa månader och det är hemskt att man ändå så lätt kan falla tillbaka.

Svara
Maria 30 augusti, 2009 - 20:37

Va underbart härligt – känner samma sak och det är enormt gott! 🙂

Svara
Viktvaktaren 30 augusti, 2009 - 19:21

Jag är sååå glad för din skull. 🙂

Svara
Ettan 30 augusti, 2009 - 07:11

Ett stort grattis att ”känslan ”har infunnit sig,den känslan som man strävar efter hela viktresan.

Svara
jenn 29 augusti, 2009 - 22:28

gratulerar… måste vara en härlig känsla 🙂

Svara
Grandinar'n 29 augusti, 2009 - 18:10

Jisses va du är duktig!! Jag blir imponerad! Skrev in mig på VV idag och nu börjar min resa….

Svara
cb 29 augusti, 2009 - 16:11

Vad härlig läsning! Önskar dig all lycka till i ditt fortsatta vardagliga liv med motion och mat. Du är en fin inspirationskälla och jag hoppas du fortsätter att lägga ut lite mattips och andra tips när du får lust.

Svara
Pernilla A 29 augusti, 2009 - 12:39

Härlig läsning Åse 🙂
Det är väl så vi alla vill känna och komma till insikt av vad man själv mår bra av. Alla är vi ju olika med olika ämnesomsättningar. Vissa får jobba mer för sitt mål och andra mindre. Men summa av kardemumma är ju att det går ju faktisgt inte att ligga på soffan och käka praliner. Jag behövde nog själv komma över 30 års strecket för att komma underfund med det själv. Tråkigt tycker jag för så bra man mår av att äta rätt och röra på sig, lite varje dag. Inspirerar resten av familjen oxå har jag märkt då lilla E börjar morgonen med att sätta sig i vagnen och säga ”ut å gå lite mamma”. För mig är det härligt att höra gammal soffpotatis som jag var. Men visst frossar jag oxå ibland men som du skriver så stryker man ett streck över den dagen och faller med ro tillbaka till de goda vanorna. Vi ska ju i alla fall kunna njuta av den goda mat och dryck som finns omkring oss eller hur 😉
Tack för all inspiration du sprider Kraaaaaaaammmmmmmmmmm

Svara
AnnicaP 29 augusti, 2009 - 12:02

Bra jobbat, tjejen! Jag ärt sååå imponerad av dig. Och lite avundsjuk. Jag söker med ljus & lykta efter motivationen!

Svara
jennyh 29 augusti, 2009 - 11:08

Vilken underbar känsla att ha kommit dit du är nu.
Önskar er en fortsatt bra helg!

Svara
Jen 28 augusti, 2009 - 20:14

Men guu vad underbart, jag blir så glad för din skull!
Många kramar till dig från mig

Svara
Anna 28 augusti, 2009 - 19:45

Grattis! Det är en härlig känsla, eller hur? Jag känner likadant. Äntligen så är det INTE allt eller inget längre. Tror det är det som behövs för att det ska bli riktigt bestående!!! Och jag har fått min belöning! Måste skryta lite och berätta att jag ska vara med i ”må Bra” och har vunnit en weekend bara genom att skicka in ett mail om hur jag gått ner i vikt…Och jag tycker inte själv att jag gjort så mkt! KRAM

Svara
Åse 28 augusti, 2009 - 19:49

Vad rolitgt för dig Anna – Heja dej!!

Svara
Linda Silenhag Talik 28 augusti, 2009 - 19:28

Oh! Supersnygga jeans och kjol på Lindex också förresten!
Med snygga slitningar 😉

Svara
Linda Silenhag Talik 28 augusti, 2009 - 19:27

Åh guud vad härligt att höra Åse! Vilken härlig känsla!
Själv måste jag erkänna att jag fortfarande kämpar med helgerna..iveckorna går det superbra men så kommer helgen o vin o ”ska bara s m a k a ett par chips..kan väl inte göra någon skillnad..o ett par godisar…” Grrr..varför! Det slutar ju med att det där monstret väcks till liv! Alltid!

Var på Vero Moda idag o hittade en skiitsnygg jeansklänning! Figursydd med en massa coola detaljer. Med fickor och hällor för skärp och slitningar. Köpte den i strl 36 och nu drar jag 38/40…he he..nu hänger den på en galge synlig så jag hela tiden ska bli påmind! Än så länge funkar det.
Den hade nog du också passat i! Ta en titt på Vero M 😉
Vad drar du för storlek om man får fråga??

Linda

Svara
Åse 28 augusti, 2009 - 19:40

Låter supersnygg!!!

jag drar 36/38
S i vissa kläder, M i andra.

Lycka nu till! Är det bara på fredagen eller lördagen du unnar dig lite så är det ju inte så farligt! 🙂

Svara
Jajja 28 augusti, 2009 - 19:19

Åhh va kul att höra, jag längtar tills jag är där…. men det dröjer nog;)

Jajja.

Svara
Ingela 28 augusti, 2009 - 18:13

Wow, indeed! Du har verkligen inte bara gått ner i vikt och gått i mål, utan lyckats med precis det de flesta av oss vill, att hitta ett tänk som fungerar i vardagen, där de rätta valen är enkla och naturliga och där vare sig räknandet av points, kalorier eller kolhydrater är det som styr.

För nu har du det redskap som kommer hålla framöver och du kommer sannolikt att hålla dig kring din målvikt i ” all framtid”. Utan att känna att du försakar eller nojjar över vad du åt i går, eller känna ett behov av total kontroll över allt.

Stort grattis och lycka till nu i höst!

kram

Svara
Tina H 28 augusti, 2009 - 16:52

Låter så skönt att kunna släppa alla tankar på bantning och önskevikt! Längtar tills jag också är där…Du har verkligen inspirerat många och mig också! Tack!

Svara
Anneli 28 augusti, 2009 - 16:14

Härligt att du känner dej nöjd. Önskar dej en härlig helg.

Kramar Anneli

Svara
Sara 28 augusti, 2009 - 16:00

Det låter så härligt! Du är duktig och ska vara stolt över dig själv och vad du gör!
Ha en bra helg!/Sara

Svara
I våran lilla vrå (C) 28 augusti, 2009 - 15:53

låter ju helt underbart för dig! De e ju dit vi alla vill komma, å vägen dit är olika för alla.. men GRATTIS till att du gått i ”mål” eller vad man ska säga.. kram o ha en bra helg

Svara
Anneli O 28 augusti, 2009 - 14:35

Du är så bäst! =D

Längtar tills jag oxå hamnar i det läget…

Svara
Erika 28 augusti, 2009 - 14:14

Känns gött att höra! Hoppas det kommer mer recept snart, dina brukar vara så bra!

Svara
Aika 28 augusti, 2009 - 13:11

Härligt vännen! Jag är i helt fel tänk nu ”äh, jag ska ändå snart på semester så det kan kvitta hur jag äter nu” SUCK! Vet ju att det är totakt FEL att tänka så…

Pöss

Svara
Jessica 28 augusti, 2009 - 13:11

Grattis gumman! Gud vilken skön känsla det måste vara för dig! Härligt att höra!

KRAM och trevlig helg!

Svara
lotta 28 augusti, 2009 - 12:19

Grattis! Dit vill jag också komma… Tycker det är svårt att låta bli att väga sig. Det har blivit lite minus men otåligheten finns där och den lilla misstron mot att det ska fungera. Antagligen hade det varit bäst att bara äta enl. metoden, slappna av och låta det hända, sakta men säkert. Ett halvt kilo i veckan skall ju vara lagom även här, eller hur? Fast egentligen är det ju viktigast att man mår bra och det gör jag!
Mesta beroendet nu är en daglig dos i din blogg, de dagar du inte skriver känns inte bra… 😉

Svara
a-k 28 augusti, 2009 - 11:37

Härligt! Jag kan förstå känslan, det är väl som å vara överviktig innan man drabbas av ågren, för då äter man ju bara och njuter.. :)Knepig jämförelse men dock…

Svara
Jenina 30 augusti, 2009 - 17:09

Jag förstår din jämförelse! Känner att jag har uppnåt balans och mår super. Äter gott och lagom. Dock väger jag 10 kg för mycket…

Du är så grym Åse! Vilken härlig känsla du måste ha i din kropp. Din smala kropp och bra balans med mat! Det är det mitt mål är!! Stort stort grattis!!!

Svara
B-M 28 augusti, 2009 - 11:01

Härlig känsla!! 🙂 Grattis Åse!
Jag längtar tills jag också är där

Svara
Hanna 28 augusti, 2009 - 10:53

Det låter toppen Åse! Grattis!

På söndag ska jag och mammsen på förläsning med Dr Dahlqvist, kostdokton och Litsfeldt. Ska bli intressant och förhoppniongsvis mmotiverande 🙂

Dock är det dagen efter vår stora kräftskiva så vi får hoppas att jag inte är alltför hänging!

Svara
Helena 28 augusti, 2009 - 10:50

Så otroligt härligt att du har hamnat där du är nu.

Stort grattis

Svara
ija 28 augusti, 2009 - 10:48

Så avundsjuk =)
Jag har testat LCHF (3 gånger så nu vet jag…) men tycker inte om den maten, klöks av allt fett och bara saknar de krispiga äpplena och flingorna… Men jag unnar dig det för jag vet vilken plats mat/vikt-ångest har i ens liv och därför är jag glad för dig skull. Önskar jag kommer dit på mitt eget sätt. Grattis!!

Svara
Ida 28 augusti, 2009 - 10:23

Precis sådär vill jag oxå känna, härligt att du har nått dit. Jag fortsätter att jobba på mitt :o)
Kram

Svara
Tina 28 augusti, 2009 - 09:31

Vad glad jag blir över att läsa detta. Visst är det så att du haft ganska lätt att gå ner varje gång du ”bantat” men att det sedan sakta gått upp igen (av många anledningar, och en del av dem klart godkända dessutom)? Eller så läser jag bara in mig själv i dina erfarenheter, för det är ”the story of my life”, åtminstone vad gäller vikten.

Jag tror du har hittat ännu en nyckel nu, nämligen detta att man inte måste ha total kontroll, men att man ÄNDÅ kan ha en relativ kontroll. Och det särskilt det vi effektiva kontrollmänniskor behöver lära sig. Konsten att vara lagom. Vi är nämligen kollossalt duktiga (fast jag är inte helt säker på att jag stavade rätt till ”kollossalt” nu…) och därför lyckas vi bra med saker, men vi orkar inte leva upp till vår höga standard hela tiden och då händer det att vi skiter i allt och slänger in handsken. Vi och vi, jag utgår från mig själv nu. Du får ursäkta. Men eftersom vi har så höga krav på oss själva blir vi naturligtvis inte glada över det utan försöker igen att vara perfekta, orkar ett tag, ger upp, fördömer oss själva osv osv….

Därför är det du skriver nu så viktigt och så rätt! Men kom ihåg att det inte är en kompromiss det handlar om, och att du egentligen ”borde kunna bättre” utan att du nu lärt dig respektera hur du, hur vi alla faktiskt fungerar. Då blir tillvaron ingen kamp iallafall inte hela tiden, utan det finns rum för återhämtning. Märks det att jag just gått en stresskurs? =)

Själv håller jag på att övertyga mig själv om att INTE gå tillbaka till pointsräkning för att jag gått upp ett par kilon utan istället fortsätta att lyssna på kroppen samtidigt som jag naturligtvis använder det jag lärt mig om goda kostvanor. Vad svårt det är att släppa på tyglarna precis lagom! Jag tycker det är jättesvårt.

Ha det riktigt gott nu, och njut av sensommaren. Vi kanske hörs igen. Vänliga hälsningar Tina

Svara
Tina 28 augusti, 2009 - 09:35

Och när jag läser mitt eget inlägg i efterhand får jag lust att redigera det, för ibland kan det jag skriver låta så undervisande. Som om jag själv har full koll och ska tala om för alla andra hur det är, och det är inte alls så jag menar, eftersom jag ser dig som en härlig förebild för mig själv. Ville bara lägga till det.

Svara
Åse 28 augusti, 2009 - 10:10

INGEN Fara Tina, du slog huvudet på spiken och det stämmer precis så som jag varit och givetvis till stor del fortfarande är.

Jag inser ju att mitt jojobantande berott på att jag har velat ha total kontroll och har då använt pointsräkning/kalorirestriktion.
När jag av olika anledningar inte orkat ha den kontrollen så har det inte funnits något mellanting utan har jag inte haft kontroll då kan jag lika gärna flippa ut helt.
Därför inser jag att jag mår bäst av att inte ha restriktion i mängden mat, för då går mitt sunda förnuft in istället och det är en viktig lärdom jag lärt mig denna resan.
Jag behövde komma bort från pointsen.

Ha en fortsatt fin dag!

Svara
Annika 28 augusti, 2009 - 09:00

Roligt att du kommit så långt!
Grattis och fortsatt lycka till! =)

Svara
Terea 28 augusti, 2009 - 08:50

Vad otroligt duktig du har varit och vilken otrolig mental resa du har gjort, vad skönt det måste vara att känna ett sådant lugn du känner. Vi har renoverat hela sommaren så jag har inte hunnit vara inne på din sida men nu börjar det bli ordning här hemma så nu kommer jag häng här inne hos dej 😉

Kram Teres

Svara
Åse 28 augusti, 2009 - 10:32

Välkommen tillbaka Teres! 🙂

Svara
katharina 28 augusti, 2009 - 08:39

oj va härligt att få känna så!
tror vi är många som är avis=)
för som du vet och som vi alla vet, är det inte ett lätt kapitel det här med vikten…brukar själv säga att det sitter mellan öronen=)
men du har lyckas!! Grattis!!

Svara
Ida A 28 augusti, 2009 - 07:55

Underbart!!!!!!!!!!
Jag är så imponerad av din vilja, öppenhet och lugn inför kosten nu (jag kommer också vara där snart).
Bra jobbat Åse!
Ha en underbar helg, åker till Sthlm nu för jag ska springa (läs jogga) tjejmilen i helgen men först lite party 🙂
Stor Grattiskram, Ida A

Svara
Åse 28 augusti, 2009 - 10:32

Åh ha det så hääääärligt gumman!!! Vad mysigt det låter!!!!

Svara
Jenjo 28 augusti, 2009 - 07:49

Men så underbart att höra. Det är du verkligen värd! Stort GRATTIS till dig!!!
KRAMIS

Svara
Lottis 28 augusti, 2009 - 07:33

Stort, stort grattis till dig. Det låter nästan för bra för att vara sant. Jag önskar att jag någon gång kommer dit. Måste lugna tempot och försöka känna efter mer. Vad behöver jag (eller behöver jag inte) NU!
Ha en superduperhelg! Kram!

Svara
Victoria 28 augusti, 2009 - 07:27

Detta låter helt… fantastiskt…! Det är något sådant jag strävar efter. Vad skönt att höra att det går att komma till det läget. Du är superduktig och du inspirerar mig att fortsätta, framför allt så fick jag nytt hopp om att själv få ett normalt förhållande till mat, att liksom inte behöva ha den kollen hela tiden som du beskriver. Skönt!

Ha en härlig helg med dina nära o kära!
Kram Victoria

Svara
Cia 28 augusti, 2009 - 07:17

Härligt att läsa!! Jag är så glad för din skull! Jag jobbar med att komma dit även jag och hoppas vara där en dag. kram!

Svara
Gabriella 28 augusti, 2009 - 07:01

Gud va skönt det måste vara att inse att man har ”hittat hem” när det gäller relation till mat. Välkommen hem! 🙂

Svara
Caroline 28 augusti, 2009 - 00:55

Vad kul att läsa detta!! FÖr det är precis så det ska vara!! Huvudsaken är att man mår BRA och inte att väga ett visst kilo så jag är glad att du kommit dit =D

Kramisar!!

Svara
Åsa N 27 augusti, 2009 - 23:46

Måste vara en fantastisk och alldeles underbar känsla. Önskar att jag kommer dit någon gång.

HA en bra helg.

Svara
frun på ön 27 augusti, 2009 - 23:37

Grattis! Måste kännas fantastiskt. Själv har jag en bit kvar innan jag kan säga likadant, men jag hoppas att når dit.

Jag hoppas att du fortsätter att skriva här på bloggen och dela med dig av inspiration och motivation. För du är en stor inspirationskälla och jag vill ha min dagliga dos av 56kilo.se!

Stor kram!

Svara
Anita 27 augusti, 2009 - 23:18

Vilken härlig inställning du har. Önskar dig en trevlig helg!

Svara
sofie 27 augusti, 2009 - 22:59

blir så glad av att läsa ditt inlägg.

Svara
Louise 27 augusti, 2009 - 22:42

Vilken fantastisk känsla det måste vara! Jag får använda det som en morot i att hitta min väg =) Trevlig helg. Kramar

Svara
Skönt Hemma 27 augusti, 2009 - 22:40

Härligt tjejen! 😀

Svara
Emelie 27 augusti, 2009 - 22:27

…och jag är sååå avundsjuk på dig som tagit dig dit jag vill komma.
Så härligt inspirerande läsning.
Stor kram!!!

Svara
Christina 27 augusti, 2009 - 22:15

Härligt!!!
Det är ju dit jag också vill komma.För mig så är det :allt eller inget.
Du är verkligen jättduktig och en riktig inspirationskälla.
Tack!

Svara
Carina i Tyskland 27 augusti, 2009 - 22:14

Grattis gumman! Du är verkligen toppen!

Svara
Marie 27 augusti, 2009 - 22:11

Stort GRATTIS hjärtat!! Jag förstår hur skönt det måste kännas!!! Du är och har varit fantastisk!!!

Svara
Carola 27 augusti, 2009 - 22:02

Måsta vara en härlig känsla.
Kram

Svara
jenny 27 augusti, 2009 - 22:00

Ja jag kan också bara säga WOW och GRATTIS förstås!!
Du har liksom nåt målet… övervikt handlar ju (för mig iaf) till stor del om psykologi. Att komma till den punkten där du är nu är målet för de flesta gissar jag!!
Det har varit så otroligt mycket i mitt liv de senaste månaderna; hemma och på jobbet och ALL energi har gått till det och INGEN energi har gått till mig… och så är det ibland! Men när energin tar slut så finns det ingen ork att ta itu med sin egna hälsa tyvärr.
Denna vecka som kom kändes annorlunda, det känns som om jag faktiskt har lite ork över till mig. Så nu har hoppet tänts att denna sista viktresa faktiskt har börjat på allvar!!
Är så glad för din skull!!
KRAAM

Svara
Malin 27 augusti, 2009 - 21:48

Grattis! Det måste vara helt underbart att känna så. Måste erkänna att jag är lite avis, den känslan har inte jag. MEN en vacker dag kommer jag också ha det 🙂 Det vet jag!
Det viktigaste är ju att du mår bra, trivs med dig själv inte vad du väger. Fortsätt som du gör, du har hittat något som verkligen passar dig.
KRAM

Svara
Limus 27 augusti, 2009 - 21:40

Fantastiskt tjejen! Jag måste berätta en lite hemlis – tack vare dig överger jag vv och kör igång med lchf nu. Är lite osäker på om jag ska väga mat och så, men jag får ta språnget helt enkelt. Och det är din förtjänst. Stor kram!

Svara
Åse 27 augusti, 2009 - 21:56

Jaaaa ta språnget och våga lite på din egen mättnad etc.

KRAM!!

Svara
Pia B 27 augusti, 2009 - 21:38

ENASTÅENDE!!!!

jag erkänner…

jag är djupt imponeradoch smått…..avundsjuk.

du har lycktas med detjag drömmer om!!

Du är enormt snygg vännen! som jag alltid tyckt!

Guldmedalj åt dig!!!!

pöss

Svara
Mia Dahlberg 27 augusti, 2009 - 21:18

Det måste kännas så skönt Åse!! Ha en bra helg.
P.s har kört lchf i tre veckor och det går över förväntan 2.3 kilo första 2 v och vägning i morgon. maken 5kilo första veckan, e han peppad or what:) Kraaaam

Svara
Petra Johansson 27 augusti, 2009 - 21:18

Vilken härlig känsla det måste vara!! Längtar dit jag med!! Tror faktiskt att jag kan fixa det – känner igen så mycket av det du beskriver. Har verkligen hittat min livsstil gällande mat och känslan är ljuvlig.. Tack återigen för all inspiration!

Svara
cecilia 27 augusti, 2009 - 21:18

Det är bara till att gratulera:) Måste kännas underbart..
Hoppas att jag också når dit inom en snar framtid:)
Men det är som du skriver, att vikten är inte det mest primära, bara man mår bra och gör sunda val.Då mår både kroppen och själen bra.Viktminskningen blir en bonus!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.