Jag fick nog!

av Åse

Den 22 februari bestämde jag mig, jag skulle gourmévgiftas!
Jag hade hamnat i gourmetträsket. Det hade varit massor av god mat, gott vin och goda drinkar och varenda helg hela hösten och vintern har varit späckad med fest, partaj och jag fick bara nog! Jag hade svårt att lägga ner kolhydraterna som jag mår så bra av att begränsa. Vågen pekade på +++
Jag blev sååååå trött på ett steg fram, ett steg bak, ett steg fram, ett steg bak, jag behövde ett abrupt slut på det hela, en kickstart och avgiftas från alla dåliga vanor! Behövde nollställa mig och få ett snabbt resultat.

Efter att ha träffat på vänner som gått ner sjukt bra med Cambridge och dessutom lätt fortsatt gå ner i vikt när de gått över till ”vanlig” nyttig mat/hållit vikten efteråt och framförallt efter att ha läst på själv om kuren så började jag på ren kur Cambridge. På 9 dagar gick jag ner 4,2 kg (vätska en del) och förlorade 6 cm runt midjan. I går bestämde jag mig för att faktiskt ta en fridag och åt gott av både mat och lite godis etc. Ingen ågren whatsoever i dag, och i dag fortsätter jag!
Nu tänker jag fortsätta fast tänker kombinera Cambridge med Low Carb, lite beroende på humör, sug och situation. Oftast kommer nog frukost och lunch bytas mot CK. Nu blir det inga fler fridagar fram till 26 mars då vi är bortbjudna och då äter jag det som erbjuds, påskafton kommer jag också ha som fridag, sedan kör jag på till målvikt 54 kg. (Vågen visar 60 kg nu)

Med facit i hand så ser jag ju hur vikten sakteligen började peka uppåt from i oktober, det var då jag började introducera kolhydrater fritt. Det fungerar inte för mig, jag samlar fett superlätt och framför allt så föder det ett överätande. Jag höll ju min vikt med LCHF from Juni – Oktober, utan att tänka egentligen – bara genom att begränsa kolhydraterna.
I bland måste man lära sig den hårda vägen.

Efter målvikt kommer jag inte räkna några points, kalorier eller kolhydrater utan välja mat jag mår bra av att äta i det långa loppet! Det innebär att fokus kommer ligga på GI mat. Jag kommer  till största del utesluta/begränsa kolisarna på kvällen under vardagarna. De kolhydrater jag äter kommer vara GI låga. Fredagar och lördagar kommer jag ha som fridagar. Jag är säker på att detta är ett vinnande och varaktigt koncept för mig!
Ny vikt kommer sedan varje fredag. Första invägningen sker fredagen 16 april, då räknar jag med att vara i mål på 54 kg.

Tack till er som talade varmt om Cambridge, när jag snackade skit om VLCD 😉 Jag är jätteglad att jag provade! Har inte gått hungrig, eller sugen pga att jag varit i ketos och kilona har rasat. Dessutom smakar ju shaksen milkshake! Inte är det ett sätt att LEVA på men ett perfekt sätt att få i sig all näring trots diet, kickstarta och se snabba resultat! Det är inte ROLIGT men det är ju under en kort period och ibland är det precis vad man behöver för att ta sig ur en dålig vana. Det finns ju inga metoder som är rätta eller fel utan beror på situation, personlighet, livssituation etc.
Man kan inte använda någon annan som mall, och vad jag vill säga med det är att alla ni som läser här har massa olika sätt för att viktminska/hålla vikten, en del viktklubbar, andra kör VV, en del kör LCHF, andra GI:ar, vissa kör VLCD (Cambridge, God Balans, Nutrilett etc) och alla sätt fungerar ju, men vi är alla så olika och måste hitta metoder som fungerar för just OSS. Det finns ingen RÄTT diet, det finns ingen FEL diet, jo MIN metod kan vara fel för DIG och tvärtom men så länge det finns ett minus på energikontot så kommer man gå ner i vikt men det viktigaste är att hitta ett sätt som passar just dig/mig som individ.

Ha en skön lördag ni alla och ta hand om er!
Nu förstår ni varför jag haft lite ofokus på 56kilo, mitt fokus har inte legat på god mat, utan snarare har fokus legat BORT från god mat 😉 DET behövde jag 🙂

KRAM!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

67 kommentarer

Emma 8 mars, 2018 - 09:56

Hej Åse, hoppas du kommer se detta inlägg på ett så gammalt blogginlägg. Jag har gått upp 40 kg under min graviditet. Nu är jag färdig med amningen, som jag absolut inte gick ner något av.
Tänkte rivstarta med vlcd men ser att du skrivit VLCHFD. Vad står det för? Hur gjorde du? Hoppas på svar..

Svara
Åse 8 mars, 2018 - 10:51

Hej! Det ska vara VLCD – jag misstänker att jag gjort en ändring i databasen på LC till LCHF och då har det hamnat lite extra bokstäver där!

Svara
Lucan 9 mars, 2010 - 16:59

Hej,
på måndag börjar med VV. Gick för ett par år sedan med toppen resultat men efter några år på universitetet har för många kilo smugit sig på… Har även provat Cambridge tidigare och det funkade bra med viktnedgång men hjärnan funkade inte. Kunde inte plugga…
Din blogg inspirerar och jag hoppas att jag till i juni ska ha gått ner minst 10% av min vikt.
Mitt problem är inte maten utan allt godis och bullar!! Mat är ingen viktig del för mig men det dumma fikat är,,,

Svara
Cat 9 mars, 2010 - 11:48

TACK för du delar med dig både i motgång och framgång, och att du är ärlig!!!
”Att ibland är det sjutton inte lätt och man halkar av vägen lite el mycket.
Men det viktigaste är inte vart man halkade av, utan att man hittar tillbaka till vägen igen.
Ibland tar det kort tid ibland lite längre men bara man fortf ser vägen och har som mål att komma på den igen ;O)”

Kramar i massor!

Svara
Åse 9 mars, 2010 - 12:12

Så sant så sant, som vanligt kloka ord från dig vännen 😉 KRAM

Svara
Liz 9 mars, 2010 - 08:54

Jo detta känner jag igen, mår såååå bra när jag utesluter kolhydraterna..men när man väl hamnat i slisket så är det förbannat svårt att ta sig ur..”bara idag” ”på måndag måste jag börja om”..måndag kommer men inte fan börjar jag om!..äh jag blir så less på mig själv!

Idag skulle jag börjat om igen, hade verkligen bestämt mig..men nej det får jag skjuta på framtiden..idag blir det istället en dag i bilen och en tripp till min moster som ligger på sjukhuset en massa mil ifrån och är riktigt dålig 🙁

Känsloätare?..det är bara förnamnet!

Svara
Ingela 8 mars, 2010 - 17:23

Så roligt att du är tillbaka igen! Som alltid inspirerande att läsa det du skriver, både med- och motgångar. Din ärlighet gör alltid bloggen läsvärd. Och så de fantastiska bilderna! Är du proffsfotograf( du skulle ju på ett fotojobb….)?

Jag känner som alla andra igen mig – det här med kolhydrater är svårt, men som icke-köttätande med en del av kosten i form av linser och bönor är det hopplöst med en strikt GI koll. Men jag har nu bestämt mig för att dra ned/undvika snabba kolhydrater ( för linser etc är väl långsamma?) till stor del inspirerad av dig, och hoppas ta de sista kilona nu i vår. Målvikt 58 kilo i juni!

Däremot tror jag inte jag skulle klara en soppdiet,oavsett märke, jag tycker de smakar ganska äckligt ( i varje fall Nutrilätt). Jag gillar att tugga! Har du inga problem med det, avsaknad av tuggmotstånd?

Lycka till nu, det här kommer gå galant!

Svara
Åse 8 mars, 2010 - 17:26

tack för dina rara ord!

Cambridge smakar betydligt bättre än Nutrilett och Natirdiet! Jag mixar i blender med is då blir den tjock och härlig som milkshake =))
Nej saknar inte att tugga när jag gick ren kur! Men nu kör jag kombinerat så jag får ju tugga =)

LYCKA till med kilona, klart du står på 58 kg i Juni!! =)

Svara
HannaC 8 mars, 2010 - 15:13

Vet du om att du är underbar!? =) Du har en förmåga att sätta ord på det som vi så många känner!

Själv har jag börjat att få en kula på magen. Men det är inte bara på grund av för mkt god mat och gottis 😉

Tänkte passa på att fråga dig som både har en skock med barn och full koll på det här med kost. Hur ser du på kolhydrater under en graviditet?

Svara
Åse 8 mars, 2010 - 15:16

Haha söt du är, kram!!!
Myyyysigt med kula på magen!!

jag tycker man ska äta allsidigt under en graviditet men gärna GI låga livsmedel och sött/snacks begränsas till tex helgen, då lär du inte dra på dig överskottskilon!

Svara
HannaC 9 mars, 2010 - 09:28

Tack för svar!

Ja, det är så jag tänkt runt maten… Tänkt i alla fall =) Det har blivit lite för mkt skräpmat (ibland skulle jag kunna ge en arm för MC Donalds. Ngt som jag nästan aldrig äter i vanliga fall) och godis. Fastar bitvis i ”passa på-fällan”.

Svara
Åse 9 mars, 2010 - 09:29

Det är så lätt, speciellt som gravid!! Men ett steg bak, två steg fram, det tar dig långt!

Svara
MalinSt 8 mars, 2010 - 11:46

Skönt med detta inlägg! Förstå mig rätt när jag säger att jag blir glad att även du är ”mänsklig” och jag blir ännu mera imponerad än vad jag varit tidigare.

Du är en klippa som lyckas inspirera oss läsare fastän din egen inspiration inte är på topp!

Jag kämpar själv och tycker att ett bröllop på en kryssning i Medelhavet i oktober skulle vara inspiration nog – men på helgerna när man sitter med ett glas vin och myser… då slinker det som inte ska slinka ner så otroligt lätt…

Lycka till nu och en kram på vägen.

Svara
Åse 8 mars, 2010 - 15:17

Roligt att höra malin!
Åhhh bröllop och kryssning, ja det bör väl fungera som en braaaa inspiration! men jag vet hur man fungerar..

KRAM o lycka till!!

Svara
Mariah 8 mars, 2010 - 09:42

Kul med ett långt inspirerande inlägg från dig,
du är guld! 🙂

Här blir det ingen pulverdiet,
jag försöker hitta min balans genom att äta vanlig mat.
Inget förbjudet, bara lite begränsat.
Det går toppen med allting i livet och jag ska springa både vårruset och tjejmilen nu i år,
löpning är min träningsform – underbart!
Jag är både gladare, piggare och lättare.
Det är positivt både före mig och familjen,
skön känsla!

KRAM och sköt om dig,
hoppas du får önskat resultat!
//Mariah

Svara
zaderack 7 mars, 2010 - 21:43

Hej igen!

Det ska blil spännande och följa dej på de sista kilon med den ”nya” sättet, jag är alltid nyfiken på hur se hur det går för dej!
Jag betvivlar inte en sekund att du fixar det, för är det nåt jag märkt med dej, så när du säger en sak så blir det så!! Många lycka till!!

jennie

Svara
jenny 7 mars, 2010 - 20:00

jo ibland behöver man verkligen avgifta sig!! sitter med korvfingrar just nu och känner mig redo för strama tyglar igen…
kram

Svara
Diddi 7 mars, 2010 - 18:34

Åååhh om du visste vad jag känner igen mig i dig. Har själv totalt tappat fokus de sista 2 veckorna. Har inte ens skrivit in mina PP. Undra vem jag försöker lura? 🙁 Vill ju verkligen komma till min målvikt. Är också trött på några kilo upp, några ner. Vågar knappt ställa mig på vågen..grr!! Är verkligen 8kg omöjligt att gå ner? Känns så just nu:(..konstigt när man kunde gå ner 18kg på 4mån. Suck..men f**n nya tag from i morgon. Vet inte hur jag ska gå tillväga. Det får jag sova på. Men nu kör vi igen!! Tack för att du uppdaterar. Tomt när du inte skriver. Kram och Lycka till Diddi

Svara
CamillaP 7 mars, 2010 - 16:07

KUL att se dig tillbaka Åse!!! och kul läsa om ditt test med Cambridge, jag provade God Balans sopporna när min man drack dem men jag klarar bara inte av dem, ÖNSKAR så jag kunde men jag håller på att spy av dem…HAHAHA…undrar om Cambridge smakar bättre kanske???!!! En bra avgiftning hade det varit för det behöver jag verkligen oxå! Unnat mig lite väl mycket jag oxå….BLÄÄÄ trött man blir på sig själv…gillar mat för mycket helt enkelt! Kramiz

Svara
Anita 7 mars, 2010 - 14:12

Härligt att läsa lite från dig igen. Säjer bara välkommen tillbaks, har saknat dina långa inlägg. 🙂

Svara
Liiza 7 mars, 2010 - 13:59

Halloj! Härligt att höra att du hittar ”nya vägar”, man blir peppad av att höra sånt.
Satt innan jag kollade din blogg och tänkte att jag måste hitta lite alternativ till alla kolisar, helst pastan..
Jag fortsätter mitt VVande, men ska kombinera det lite med att minska kolhydraterna.
Ha det tokbra, Stoor Kraam till dej!
//Lisa

Svara
jennyh 7 mars, 2010 - 11:36

Visst är det så, man måste hitta ett sätt som passar en själv! Jag har haft svårt att hitta något som passar mig känner jag. Har nu återgott till vv och pp fast jag begränsar kolhydraterna. Jag utesluter dem inte men begränsar och bara långsamma kol. Det är ju tyvärr så att släpper man lite så skenar det lätt, åtminstonde för mig.
Lycka till!

Svara
Elliekaramelli 7 mars, 2010 - 08:24

Hej Åse,

Jag är helt övertygad om att du är nere i målvikt på nolltid 🙂 Tror ditt koncept av att hålla nere kolhydraterna på kvällar/vardagar, äta GI och ha fritt på helger kommer funka super. Du är så målmedveten samt har så mycket kunskap och kost och kroppen så att komma ner till målvikt igen kommer för dig vara nemas problemas.

Jag själv verkar vara seeeeg i att komma in i ketos 🙁 Längtar till den dag jag inte känner hunger med ren kur.

Kraaaaaam

Svara
Di 7 mars, 2010 - 07:50

Hej Tjejen!!

Jag kan nog rekommendera VLCD som ett komplement till LCHF. Jag har ju oxå snart nått målvikt men har lite svårare att vara lika hårt fokuserad som tidigare och helgerna får mig gärna ur balans, men jag brukar snabbt hämta hem helgens slarv genom att börja söndagsmorgonen med din kesella frukost för att sen under dagen ta två eller tre påsar nutrilett och avrundar dagen med LCHF. Totalt håller jag mig på 1100 – 1200 kalorier, är inte hungrig och får en liten viktnedgång till nästkommande helg. Det går saktare men är ändå helt okej för att inte tappa fokuset. Så jag tycker verkligen att det går att kombinera utan att det känns jobbigt.

Kram kram //Di*

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 08:04

Skönt det fungerar!

PS jag kombinerar med low carb, inte LCHF.

Kraaam!!

Svara
Di 7 mars, 2010 - 08:15

Ahhaa.. ja det ser jag nu ja!! 🙂 Har faktiskt aldrig provat LC, men som sagt det är ju viktigast att man hittar en variant som passar en och som man kan tänka sig ”leva efter”. Jag misstänker att jag alltid kommer att få korrigera vikten med jämna mellanrum och då passar den här kombinationen mig utmärkt.

Trevlig Söndag på dig!

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 08:16

LC är i princip samma som LCHF, eller kan bäst jämföras med GI Viktkollas ”Rivstart” dvs man drar ner rejält på kolisarna men öser inte i sig fett som man gör med LCHF. LCHF äter ju 70% fett.

Svara
Akinna 7 mars, 2010 - 07:29

Du kan vara lugn inför den 26 mars! Här kommer ingen onyttig mat in i det här huset just nu. Allt är pointsberäknat, kohydratssnålt och GI-inspirerat så in i katten! (men Cambridge-soppa blir det dock inte..)

Så var du lugn!

Kramisar!

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 07:34

Åhhhh NU blev jag glad!!! Wohooooooo 🙂
Så mn kan räkna med kolhydratsnålt mao?

PUSS!!!

Svara
popra 7 mars, 2010 - 07:19

Bra att du delar m dig av både med o motgångar du är ju mänsklig 😉 härligt att det funkar bra för dig! kämpa på kram

Svara
sarah 7 mars, 2010 - 00:28

Grattis att du hittat något som fungerar. Och stor ROS för att du delar med dej av både framgång & mindre bra saker 😉 Och står för när du ändrat det, eller hittar ”bättre” saker. Seriös läsning!
Har som du oxå provat PP på ViktVäktarna, men det går låååångsamt denna gång.. det där med veckobonus för mej innebär ju vin och gottis varje dag tyvärr.. så jag förstår ditt resonemang fullt ut.
Stort lycka till, och uppdatera oss snart igen.
kram

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 07:24

Tack hjärtat! Glad jag blir!!! Klart jag vill vara ärlig, både för er och framför allt mig själv!
ja nya PP är på gott och ont, verkligen! Kraaaaam!

Svara
gemini 6 mars, 2010 - 23:29

Usch ja, denna ständiga kamp!
Jag börjadde med ProPoints, gick ner 4 kg och började sen BELÖNA mej med att äta gott. Man är ju heeelt vrickad!
Nu sitter jag här efter dryga 2 veckors svullande, kolhydratsstinn så det ångar och tänker Low carb…

Lycka till med kilona!

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 07:23

Know the feeling ;))

Svara
dessi 6 mars, 2010 - 23:01

Åh! Nu blir jag nyfiken! Jag har totalt kört fast och jag känner att inget hjälper nu! Inte ens LCHF.. 🙁 Jag vill så gärna gå ner de sista kilona till sommaren nu!

Vad kostar det att köpa ett paket? Försöker hitta priser på sidan men hittar inget..

Kram!! 🙂

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 07:21

Cambridge köper man hos en konsulent 🙂 Jag betalar 480 kr per vecka och det är betydligt billigare än vad jag åt för innan ;))

Svara
annicap 6 mars, 2010 - 21:35

Det fixar du, Åse! Du är ju helt enkelt bäst.

Det här med vikten är en ständig kamp… Den kommer att fortsätta resten av livet är jag rädd för.

Jag har gått ner 23 kg på ett halvår, men så fort jag hamnar utanför ramarna märker jag vilket stört ätbeteende jag har. Det kommer jag nog aldrig ifrån… Tyvärr.

Hur går det med träningen för dig nu?

Kram & varmt lycka till!

Svara
Åse 7 mars, 2010 - 07:23

Håller med, alltså att det är en livskamp! Fast jag hoppas att det kommer bli en mindre kamp efter detta nu, tror mig kunna min kropp nu, ÄNNU bättre än i somras/höstas så jag hoppas… Du är så DUKTIG som kämpat så och gått ner så mkt!!!

Träningen består enbart av långpromenader nu pga att lillan ska skolas in på dagis nu den 15:e, då blir det lättare för mig att komma i väg – så DÅ kör jag igång igen!! Mådde såååå bra av träningen!

Svara
maddiis 6 mars, 2010 - 21:14

Bra att du hittat spåret igen. Massor av lycka till!

Svara
a-k 6 mars, 2010 - 19:16

haha nej det finns inga dåliga vägar till målet så länhge man väljer väg själv. Cambridge smakar helt ok. Spännande å höra vad du får för resultat när du är klar med kuren! =)ps miss your recepies…

Svara
Tove 6 mars, 2010 - 19:13

Bra jobbar Åse!
Jag ska också börja …i morgon….sedan ska här rasas. ;O) Kul att du också tar till pulver….du är duktig och fixar detta….kram till dig….

Svara
lislar3 6 mars, 2010 - 18:58

Hm, jag skulle oxå behöva en kick Viktväktar och just nu står det väldigt stilla. ”Problemet” är att jag är barnledig och lunchen är höjdpunkten på dagen. Lillfis sover ca 3½ timme mitt på dan och då är det så trevligt att kunna fördriva tiden med matlagning =)

Svara
Aika 6 mars, 2010 - 18:23

Kram kram, du kommer att fixa detta galant!

Svara
[email protected] 6 mars, 2010 - 18:06

Jag känner verkligen igen mig. Jag har jättesvårt att sluta äta om jag äter kollisar. Mår mycket bättre när det ligger på ett minimum. Det gäller nog att tyda sin kropps signaler. Tack för en bra blogg =)

Svara
Teres 6 mars, 2010 - 17:38

Du är så duktig Åse 🙂 du lyckas med allt du tar för dej.

Kram Teres

Svara
Mamma Mia 6 mars, 2010 - 17:36

Du är duktig du! Bra att du laborerar lite för det ger en mer möjligheter att lyckas och nå dit man vill
Kram Mamma Mia

Svara
sweetpea 6 mars, 2010 - 17:15

Grattis, skönt att det fungerar! Jag skulle verkligen behöva en kickstart jag också. Känner igen mig precis i det du skriver om kolhydrater och att dom föder ett större behov. Man överäter och småäter, ”nu har jag ju ändå ätit den där kakan så då kan jag lika gärna fortsätta”, ”börjar mitt sunda liv imorgon”, ja många känner säkert igen sig…
Jag är övertygad om att får man en riktig kickstart så är det lättare att hålla sig på den banan sen också. För några år sen jag gick jag ner 10 kg med Nutrilett och sen har VV funnits med av och till. Problemet med VV för mig tror jag är att man tillåts äta allt – jag har lite svårt att hantera det där…
Var du trött/hungrig i början på din kur? Funderar starkt på att köra ren kur i 2 veckor, men jag är lite orolig för att jag inte fixar det när jag jobbar heltid. En grinig lärare vill ju ingen ha i sin närhet ;o)
Tack för att du delar med dig!
kram a

Svara
Åse 6 mars, 2010 - 17:21

Nej precis, jag hade mkt lättare att hålla mig i skinnet på kolhydratbegränsning. Det ’r en problematik när man överäter av kolhydrater.

Nej jag var inte grinig =) Däremot vansinnigt hungrig de första två dagarna innan jag gick in i ketos.

Svara
Carina i Tyskland 6 mars, 2010 - 17:09

Så skönt med den där kickstarten! Det är ju verkligen det som kan behövas ibland för att kunna motivera sig och komma på rätt köl igen!
Heja dig!

KRAM

Svara
Rosenknopp 6 mars, 2010 - 16:08

Roligt att du har nåt som passar dej. Jag själv har gått ner från 67 kg till 63 kg från 4 jan med viktväktarnas brevkurs. Det är som du säger en del metoder funkar inte men andra gör det. Jag unnar mej god mat och gott på lördagar. Och kör stenhårt under veckan. Jag tycker det är så roligt att du är på G igen. Det underbart att få läsa din blogg igen.

Kramar Anneli

Svara
CosmoArt 6 mars, 2010 - 16:02

Hej Stumpan:-) Jag kör liite hälsomat mixat med min God Balans, för jag fixar inte bara shakerna. O det e precis det du skrev, alla har vi olika vägar att hitta vårt sätt som passar. O min väg är att jag MÅSTE få lov att TUGGA:-) . jag trodde faktiskt att jag lätt skulle fixa bara shakerna , men icke sa nicke. O nu e jag ju igång med mitt ”bonneri” från morg till kväll så nog fasen borde jag ju förbränna litta osså ju? Du e duktig snäckan så du e snart nere på din målvikt o jag e sååå glad att ha dig som inspirationskälla:-)) Kramisar!!!

Svara
anna-lena 6 mars, 2010 - 15:58

Skönt att du hittat nått som passar dig. Själv kör jag fortfarande med VV och det funkar kanon. Går ner i genomsnitt 0,5 kg per vecka, så jag har inte mycket kvar nu, SKKKKÖÖÖÖÖNNNNTT. Om en vecka åker vi till fjällen skall bli sååå himla skönt med lite semester och få röra på sig varje dag. Ha en skön helg, det skall jag och lillkillen ha, maken är i dina hemtrakter (Helsingborg).
/Kramis Anna-Lena

Svara
Emelie 6 mars, 2010 - 15:57

Det gäller att prova sig fram hela tiden för att se vad som fungerar.
Ibland är det skönt att se snabba resultat för att bli lite peppad.
Nu är jag gravid och ska inte viktminska men jag bävar lite för en stor viktuppgång och att jag inte ska gå ner mina kilon efteråt men det ger väl sig.
KRAM!!!!!

Svara
Åse 9 mars, 2010 - 12:12

Emelie! GRATTIS till bebisen!! Vad roligt att höra! =))

KRAMAR!!

Svara
Emelie 9 mars, 2010 - 20:09

Tack så mycket!!!
Kram!

Svara
Biggan 6 mars, 2010 - 15:04

Det låter ju kanon! Kul att det går bra för dig. Jag har också ”ramlat dit” igen, har nästan hetsätit i några månader. Men nu är det dags igen att ta itu med det. På måndag ska jag till Viktväktarna igen.
Det är så tråkigt att man ”ballar ur” men det viktigaste är ju att man tar tag i det innan det går för långt.

Kul att höra från dig igen!

Svara
Julipingla 6 mars, 2010 - 14:38

Va ql att höra att de fungerar för dej 🙂
Ja gick ner allt me vv efter första barnen, men testade me vv efter andra barnet o de gick inte alls lika bra tyvärr…så ska köra igång me ren kur me pulver på månda för att bryta dåliga vanor o sen ev. börja me vv igen lr helt enkelt försöka äta me sunt förnuft, men jag behöver ha kontroll genom ex. räkna pints för att veta hur mycke ja får i mej eftersom ja går upp så lätt.
Ska testa på att göra ugnsbakade grönsaker idag 🙂 har aldrig gjort de själv utan bara smakat hos andra o de e ju så gott så ska in o leta reda på ett recept från dej 🙂
Kanske inte skulle skriva ngt om mat förresten 😉 sorry…
Lycka till nu o de e alltid ql att gå in här o läsa 🙂
KRAMAR.

Svara
Åse 6 mars, 2010 - 14:49

Hahah det är lugnt! Har inga som helst problem att läsa eller ens laga mat etc när jag kurar 😉

Svara
ceciliat 6 mars, 2010 - 14:01

Jag har själv gått ner i vikt med pulver, och mått bra av det!Sen så handlar det om att äta bra när man väl börjar äta igen, annars så kommer kilona tillbaka. Men det gäller ju samma med viktväktarna el. dyl., man kan ju inte gå tillbaka och äta som innan igen.
Har fått försvara mitt sätt många ggr, men det är som du skriver, alla har sitt sätt som fungerar.
Jag har saknat att du inte skrivit så mycket, men det var kul att få ett livstecken från dig…. 🙂
Lycka till framöver!

Svara
Åse 6 mars, 2010 - 14:16

Ja absolut! Många går på myten att man ”svälter” och att kroppen samlar fett som ldrig förr när man äter vanligt igen, och att man sänker sin förbränning (Ämnesomsättningen följer din viktminskning respektive viktökning enligt ny forskning ) vilket ju inte stämmer.
Nu tänker ju jag varva med lågkolhydratmat så jag har avbrutit min rena kur men det spelar ingen roll hur länge man går på ren kur, fortsätter man bara äta bra så är det inga problem.

Svara
mallan 6 mars, 2010 - 12:39

Heja dig!

Vad skönt med kickstart och att det går bra, att du mår bra och är laddad!

Kram m

Svara
Ida.O 6 mars, 2010 - 12:16

Kul att det fungerade 🙂
Kram

Svara
Sockergrynet 6 mars, 2010 - 12:06

Du har så rätt..! Det finns inget som är rätt eller fel, däremot gäller det att hitta sin grej som passar just för ens egen kropp och som man kan leva med, annars lyckas man aldrig!!

Heja dig och härligt att du hittat just det som passar för dig. Härlig med insikten, då lyckas man!
Fortsatt trevlig helg!
kram

Svara
Elins viktblogg 6 mars, 2010 - 11:58

Visst är VLCD bra?!!!
🙂
jag har gått ned 11 kg sedan nu i Januari på att köra med Naturdiet! Nu kör jag med GI och hoppas gå ned nästan liuka mycket till 🙂

Svara
mimmi 6 mars, 2010 - 11:45

Tack för att du är så öppen och delar med dig. Jag tycker det låter som en klok strategi och ett klok konstaterande vad gället ”rätt” och ”fel” metod.

Jag tittade in på produkterna för att få lite mer information men jag hittar inte innehållsförteckningen. Vet du om den finns någonstans på hemsidan eller måste man köpa produkterna för att se innehållet?

Svara
Elliekaramelli 7 mars, 2010 - 08:20

Hej mimmi,

Du hittar innehållsförteckning på kycklingsoppa längst ner i detta dokument

http://viktklubben.se/cambridgekuren/Info_Till_Lakare.pdf

Ha det bäst!

Svara
Evalon 6 mars, 2010 - 11:23

Härligt med en riktig kickstart!
Ibland är det precis det man behöver för att komma igång ordentligt!!

Lycka till!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.