Jack Daniels sås

av Åse

Jag älskar rött kött, men äter mest fisk, ägg, skaldjur och kyckling! Haha!
När vi väl äter rött kött här hemma så blir det ekologisk nötfärs och ekologisk oxfilé ibland.
Jag har flera favoritsaker i köket:
Mina sabatierknivar
Min Alligator lökskärare
Mina kökskvarnar
och 10 saker till typ 😉
Men en av mina absoluta favoriter är min Sous Vide!
Kött blir MAGISKT i den!
Jag lagar mina oxfiléer på 53 grader i ca 2+ timmar och sedan ger dem yta i gjutjärnspanna med smör och kokosolja någon minut på varje sida.
För ett tag sedan gjorde jag en magiskt god Jack Daniels sås till oxfilé! Sååååååå gott!
Till det rostad sötpotatis och ugnsbakade körsbärstomater och smörstekt sparris.
Prova detta!
012A3182


Sötpotatisen skär jag bara i skivor, saltar, pepprar och på med rosmarin. Penslar med olivolja och in i ugnen tills de är mjuka (220 gr ca 20 min)
012A3186
012A3196

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jack Daniels sås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 dl Jack Daniels
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk grov senap
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlök, skiva champinjonerna och fräs det i smör i en panna.
  2. Häll på whiskeyn, grädden, vatten, fond, senap och låt det sjuda tills konsistensen är tjock och krämig. Smaka av med ev. mer whiskey och salt och peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Jessika Nilsson 1 december, 2016 - 09:17

Ungefär hur lång tid tar det att reducera såsen tillräckligt för att den ska bli tjock och krämig?
Får såsen koka och gör det någon skillnad om det är 40% vispgrädde eller 36% laktosfri grädde med karragenan i?
Vi gjorde denna såsen igår, men den ville aldrig tjockna till så sambon fuskade och hade i redning :O
Så jag tänkte om jag kunde få lite tips så att den kan bli bättre nästa gång, för såsen var jätte god 🙂

Svara
Åse 1 december, 2016 - 09:31

Hej! Oj svårt att säga, jag tror ca 15 minuter? Jag använder bara 40% grädde utan karragenan så har svårt att sia om det har påverkan. Roligt att den smakade åtminstone!

Svara
Catrin - theVeganista 16 april, 2016 - 23:13

Mums! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.