Italienska nötfärsbiffar i tomatås

av Åse

Hörrni!
Vilket väder! Det är snöstorm typ här i Helsingborg och jag är småfrusen!
Har packat inför London i morgon halva förmiddagen och jobbat undan så nu ska jag strax ge mig ut i kylan! Burr!
I går slängde jag ihop lite av det jag hade hemma och maj gadd så gott det blev! saftiga biffar med massor av smak! Perfekt till Lchf pasta eller riven förvälld vitkål! (Vi hade purjolök- och blomkålsgratäng kvar i kylen)KRAM på er!
Det är lite tyst om er 😉 Men jag vet ju att ni är här hihi ❤️
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italienska nötfärsbiffar i tomatsås


Ingredienser

 • 800 g nötfärs
 • 1 ägg
 • 6 mixade soltorkade tomater
 • 1/2 dl riven parmesan
 • 1 dl grädde/mjölk/vatten
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 handfull grovhackad färsk basilika
 • 150 g feta, smulad
 • 2 msk konc. kalvfond
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • rivet skal av ½ citron
 • smör att steka i

Tomatsås

 • 800 ml finkrossade tomater (Mutti är min favorit!)
 • 1 dl grädde
 • salt, peppar, torkad oregano, soja efter smak

Instruktioner

 1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör. Ta upp på skärbräda och häll ner tomatkross, grädde och kryddor och smaka av. Lägg i biffarna igen och låt puttra ihop i 5 minuter.

Nutrition

 • Serving Size: 6

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Ann-Charlotte 2 april, 2017 - 20:50

Åh fetta ska jag göra nu på ”rivstarten” fast utan grädde!

Svara
Susanne 12 januari, 2017 - 22:29

Behöver massa inspo på nya recept. Detta var verkligen i min smak 🙂 Tack!

Svara
Jenjo 12 januari, 2017 - 07:34

Ännu ett recept sparat i min digitala ”Åse-kokbok”. Jag älskar enkelheten med Yumprint och hur fint man kan spara recepten där. 🙂
Ha en underbar resa!
KRAM <3

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 08:21

Härligt att du gillar Yumprint! ❤️

Svara
Anna 11 januari, 2017 - 22:01

Vi finns här!!!!:) Det här verkar gott, det ska jag prova nån gång. Idag gjorde jag din kyckling i tomat och ricotta, super gott!!! Ha det så bra i London och hälsa pojkarna! 🙂
Kram!!!

Svara
Catrin 11 januari, 2017 - 23:24

OMG!!! :))) ser smarrigt ut! Måste prövas! Tack för tipset.

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:19

Blir så glad när ni visar upp er! ❤ kul det smakade! Tack det ska jag ha! Jag bloggar friskt under tiden! 😀

Svara
Sara 11 januari, 2017 - 21:40

Veeet, är alldeles för dålig på att kommentera. Men jag är en trogen följare som besöker din sida minst en gång/dag!! Idag fick jag din o Annas nya bok och har redan utsett helgens menyer, tack!! Har dina andra böcker oxå och det är i dem och på din blogg jag hittar inspiration och motivation.
Sara

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:20

Tack för att du gjorde nu! Hoppas maten till helgen smakar! :)) kram!

Svara
Anna 11 januari, 2017 - 21:25

Helt OT men jag hittade inget kommentarsfält under artikeln där du berättar om din viktresa och dina erfarenheter, så jag hoppas att det är OK här:
Tack för att du delar med dig av din egen viktresa och erfarenheter! Jag håller med om allt du säger om Viktväktarna – de funkar för tillfällig viktminskning, men sämre för att hålla vikten på sikt. Jag vet inte hur många gånger jag viktväktat, gått ner i vikt, hållit den ett tag men alltid gett efter för sötsuget i slutändan – med snabb viktökning som resultat.
Jag håller nu på att trappa ned på kolhydraterna med hjälp av dina råd och tips och recept. Jag tar det långsamt för att undvika omställningsbesvär. De värsta bovarna är redan historia, men andra är svårare att ge upp. Jag älskar t.ex. potatis till många rätter och har betydligt svårare att ge upp det än ris och pasta. Men jag antar att det bara handlar om att hitta goda alternativ, och det är det jag håller på att lära mig nu med din (virtuella) hjälp.
Jag märker redan att dina råd fungerar, dvs mer kött, fisk, ägg och skaldjur, mindre vetemjöl och socker, mycket grönsaker, en del bär och någon enstaka frukt. Krångligare än så behöver det faktiskt inte vara, och vilken befrielse att inte behöva väga och mäta allt hela tiden!
Jag antar att du inte heller kan tänka dig att dricka en enda VV-shake till, gjord på minimjölk och något av deras egna lågkaloripulver…?!:-)

Svara
Chrissan 11 januari, 2017 - 21:05

Åh så gott det ser ut. Måste testas!

Svara
Lisa 11 januari, 2017 - 19:25

Men åh vad gott, det här blir det till helgen!

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:22

Hoppas det smakar då! 🙂

Svara
emblas.se 11 januari, 2017 - 18:08

Mums! det såg ju inte alls fel ut!^^
kram
Emma

Svara
Britt 11 januari, 2017 - 16:45

Ser himla gott ut. Ska provas!
Läser mycket av det du skriver och spar en del recept. Du är suverän på att plocka fram aptiten!

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:23

Tack Britt! Kul du inspireras :))

Svara
Ewa Syrén 11 januari, 2017 - 14:36

Hej Åse,
Du lägger upp så mycket goda recept och inspirerande bilder på underbar mat som vi sedan 2-3 år tillbaka lagar här hos oss. Har ännu inte gjort en enda maträtt som jag inte vill laga igen. Nu har jag även köpt din och Annas senaste bok, Fisk och Grönt. Har alla tidigare härliga kok-, och livsstilsböcker så nu fortsätter vi med lite nya och nyttiga recept. Känns bra med mera fisk och grönt i kosten.
Hälsningar
Ewa

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:24

Tack fina Ewa! Glad jag blir! Kram till dig!

Svara
Mona 11 januari, 2017 - 14:22

Hej Åse !
Låter supergott. Ligger på tur för testning.
Just nu står min crockpot och fixar en kalops. Doftar ljuvligt i huset.
Igår hämtade jag mitt nyförvärv på posten, en sous vide. Tack ❤️ för rabatten.
Julen och helgerna blev suveräna tack vara alla dina fina recept. En av favoriterna är ostkakan.
Guuud så god 😋
Ta det vackert i stormen ! Här i Göteborg är vi förskonade, so far, från ovädret.
Kram och stort tack för att du delar med dig av allt det goda ❤️
Mona

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:26

Mmmm Kalops! Hoppas det smakade! Och roligt med Sous viden! Hoppas du gillar!
Och glad jag blir att mina recept fick förgylla din julhelg! ❤ Kramar!

Svara
Carina Sander Mårtensson 11 januari, 2017 - 14:00

Hej Åse!
Då får jag väl passa på att tacka för all inspiration hittills. Du är min första mat/livsstilbloggare jag började följa för ca 2 år sen.
Vilken kick att läsa o se allt du gjorde och lagade. Har provat massor av dina recept. Laxrullar sushistyle, Fajitasgratäng, alla dina burgare, pizzor och lasagner, julsillarna och min favvorätt halstrad sesamtonfisk. Alla i familjen har ätit med glad aptit. Så numera är det ditt ”fel” att vi i vår familj inte äter vitt mjöl o socker. Massor av olika grönsaker som du också har bra recept på, valmöjlighet den där potatisen och riset.
Så tack för att du gör dig besväret att skriva nåt varje dag och nästan alltid med ett nytt gott recept.
Du har gjort skillnad!
Hälsningar
Carina från Landskrona
PS. hälsa min kusin Lisa H från mig nästa gång du träffar henne

Svara
Åse 12 januari, 2017 - 05:28

Tack Carina för det! Tacksam för att jag får en möjlighet att förgylla och förändra ❤ Åh Lisa! Ska hälsa henne! Kram till dig!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.