Skriv ut

Italienska nötfärsbiffar i tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 6 mixade soltorkade tomater
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1 dl grädde/mjölk/vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 handfull grovhackad färsk basilika
  • 150 g feta, smulad
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av ½ citron
  • smör att steka i

Tomatsås

  • 800 ml finkrossade tomater (Mutti är min favorit!)
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar, torkad oregano, soja efter smak

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör. Ta upp på skärbräda och häll ner tomatkross, grädde och kryddor och smaka av. Lägg i biffarna igen och låt puttra ihop i 5 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6