Hej hej på er!
Redan onsdag, fattar inte vart tiden tar vägen!
Jag har rotat lite i arkivet och lyfter detta receptet, en härlig limpa fylld av mozzarella, kronärtskocka, ruccola, soltorkade tomater och italiensk salami!
Skriv ut
Italiensk fylld köttfärslimpa
- Portioner: 6-8
Ingredienser
800 g nötfärs
2 ägg
2 bollar mozzarella á 125 g
1 gul lök, finriven
1/2 dl kalvfond
1 handfull Ruccola
Salt och peppar
1 burk (240 g) kronärtskockshjärtan
100 gr salami
Smör
Soja
Gladpack
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ägg, kryddor, fond, nötfärs, lök.
Platta ut på ett gladpack.
Hacka salami, kronärtskocka, mozzarella och soltorkade tomater och blanda och lägg i en sträng ovanpå köttfärsplattan. Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till nötfärsen. Pensa med smält smör/soja
Grädda i ca 45 min eller till en innertemperatur på 70 grader.
Låt stå ett tag innan du tar upp den på skärbräda och skivar upp.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
[…] Måndag: Italiensk fylld köttfärslimpa […]
Min favvo! Lagar den ofta.