Fisk i folie – I love semester!

21 juli, 2015

……. skrev jag i går när vi äntligen kunde sitta ute, det har dessvärre inte hänt för många ggr denna sommaren ju.

20072015-012A3463

Maken blev belönad med ett glas champagne när han klippte gräset 😉
Jag är som jag skrivit tidigare, oerhört lat och bekväm när det kommer till mat sommartid.
Är ni likadana?
Jag skulle kunna leva på typ grillad korv eller en köttbit och sallad hela sommaren. Tappar lite sugen och intresse för matlagning sommartid.
I går blev det därför ännu en latmansmiddag fast inte fy ska för den delen!

Laxpaket med dill, citron, sparris och creme fraiche.
Grillas sedan under lock på grillen i ca 15 min eller helst till en innertemperatur på 57 grader, då är laxen perfekt!
20072015-012A3466

012A3470

Jag serverade jordärtskockor till.
Jordärtskockan innehåller ca 6 digererbara kh per jordärtskocka (dvs den mängd kh som kroppen tar upp). Innehåller mycket oligosackarider som är en kolhydrat som tarmen tar inte upp utan det blir mycket bakteriemat som under fermenteringen skapar gaser. Bönor, kål, sparris, lök är andra sådana livsmedel. Och det kan jag skriva under på… det kommer nog dröja ett tag innan jag äter sparris och jordärtskocka ihop! Haha! Men gott var det!! Jag åt dessutom några rååa sparrisar under tiden jag lagade mat så det var säkert bidragande ?
Jag halverade kockorna, lade dem i folie, hällde lite olivolja på och flingsalt och så fick det grilla på översta gallret i ca 20 minuter.
20072015-012A3477

KRAM kram på er!!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Marja - Baka Sockerfritt 22 juli, 2015 - 12:01

Jag är också lite lat att laga mat 😉 Fast en del bakning har det såklart blivit!

Svara
Malin Henriksson 22 juli, 2015 - 08:39

Håller med dig 🙂 under semestertider blir det samma mat nästan hela tiden. Väldigt mycket grillat har det varit hos oss. (Mesta dels Kyckling, fläskfile & korv) Längesen jag la upp en matbild pga upprepning 😀
Men nu börjar snart vardagen krypa på igen och därmed maten oxå. Lite skönt måste jag medge.
Ha en fin dag! Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.