Heta räkor i röd thaicurry

av Åse
3 kommentarer

Heta räkor i röd thaicurry – så gott!

Var ute i utfrusen igår och såg mitt paket med stora räkor från Ishavet!
Så ikväll ska det definitivt bli en liknande rätt som nedan – mums.

Man kan ha nudlar av valfri sort till. Jag gillar sjögräsnudlar eller de HÄR

Vill man inte ha räkor så kan man självklart ha tex kyckling eller biff i den här rätten!

Den här rätten är sååååå god! Tänk på att börja med mindre mängd röd curry, chiliflakes och smaka av så det passar era smaklökar – samma gäller syran från lime.

Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heta räkor i röd thaicurry


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finrivna
1 bit ingefära, ca 5 cm, finriven
23 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan)
2 burkar kokosgrädde tex Ica (400 ml per burk) – bara det tjocka, krämiga
6 st kaffir limeblad
2 msk fisksås
75 g sockerärtor, strimlade
1 burk bambuskott (à 225 g)
1 burk vattenkastanj
1 röd spetspaprika, urkärnad och hackad
1 pak choi, strimlad
ev. kokosmjök/vattnet
1 lime, skalet och saften
300 g vannameiräkor, skalade råa
2 msk neutral olja, tex kokosolja utan smak
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 tsk chiliflakes
Servering: 1 kruka färsk koriander, ris eller nudlar


Instruktioner

Tina räkorna.
Koka riset eller nudlarna eller förbered valfritt tillbehör som tex lågkolhydratnudlar, blomkålsris.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och rör ner lök, vitlök, ingefära, röd curry. Låt allt fräsa någon minut. Rör ner det tjocka från kokosgrädden (spara vätskan), limeblad och fisksås och låt allt småputtra ca 8-10 minuter. Rör i grönsakerna och späd eventuellt med mer kokosvatten/mjölk, låt det fortsätta småputtra några minuter medans räkorna tillagas.
I en stekpanna hetta upp olja och lägg i räkorna med chiliflakes och vitlök. När räkorna blivit rosa (tar bara någon minut) så är de klara, viktigt att de inte får gå längre då blir de sega. Rör ner räkorna i grytan, smaka av med limeskal och limesaft.
Servera direkt med valt tillbehör och toppa med korianderblad.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

ÅsaS 16 november, 2023 - 17:08

Skojar du med mig?! Jag plockade fram mina jätteräkor så fort jag kom hem från jobbet idag. Hade tänkt mig heta räkor med linguine (fräsa på räkorna med vitlök, chili och lite citron) ikväll. Men nu fick jag ju beslutsångest deluxe här! Åh, båda rätterna är ju så otroligt goda, och jag vill ju ha båda två.. 😋
I-lands-problem, men ack så svårt att välja..
Kram 💕

Svara
Åse 17 november, 2023 - 10:24

Hahah mumsigt! Vad blev det för något gott?

Svara
ÅsaS 17 november, 2023 - 22:55

Det blev förstahandsvalet, med linguine. Hade suktat efter det halva dan. Men om jag inte såg fel, så finns det fler räkor i frysen.. 😉

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!