Hel lax i ugn med ört- och skagensås

av Åse

Hej hej!

Här kommer ett supergott tips på hel laxsida med god sås!

Den här såsen har jag  i några av böckerna och oftast så vänder jag ner vispad grädde i den men det skippade den här gången – däremot adderade jag till stenbitsrom i också. MUMS

Sommarfräsch mat som passar buffébordet!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel lax i ugn med ört- och skagensås


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 hel laxsida
1 knippe dill
1-2 citroner
salt, peppar
valfritt: Häll över 1 dl vitt vin över laxen

Örtsås:

3 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
80 g stenbitsrom
1 dl hackad dill och gräslök
salt, svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Salta och peppra laxen, hyvla smör över laxen. Lägg på citronskivor och dill. Häll över vinet.
Sätt in en ugnstermometer i laxen på tjockaste delen  och låt laxen gå till ca 48-50 grader då blir den saftig (ca 20-25 minuter)
Servera med smörstekt sparris och valfritt tillbehör.

Sås:
Blanda creme fraiche och majonnäs, rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar

Barbro 18 maj, 2024 - 19:19

vad gott det ser ut att vara.
vi hade lagt en laxbit i saltlag över natten och grillade vi den och hade alspån över glödbädden och då skulle nog din sås passa bra att ha till..
ha en fortsatt fin lördagskväll

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Annons för TrendRehabJUST NU: IR Kampanj! Min kod 56KILO ger 20% rabatt. Även på redan nedsatta priser Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab