Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel lax i ugn med ört- och skagensås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 hel laxsida
1 knippe dill
12 citroner
salt, peppar
valfritt: Häll över 1 dl vitt vin över laxen

Örtsås:

3 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
80 g stenbitsrom
1 dl hackad dill och gräslök
salt, svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Salta och peppra laxen, hyvla smör över laxen. Lägg på citronskivor och dill. Häll över vinet.
Sätt in en ugnstermometer i laxen på tjockaste delen  och låt laxen gå till ca 48-50 grader då blir den saftig (ca 20-25 minuter)
Servera med smörstekt sparris och valfritt tillbehör.

Sås:
Blanda creme fraiche och majonnäs, rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.