Hej från Nordafrika!

av Åse

I betalt annonssamarbete med Apollo Sverige

Hej hej!

Jag har ännu ett spännande samarbete med Apollo – denna gången åker vi lilla familjen (dvs Daniel, Alice & Juni) för att uppleva Hurghada i Egypten!

Klockan är en timme mer här men jag vaknade redan vid 6 lokal tid, vi var så trötta igår att vi bara hann med lite middag på hotellet sedan stupade vi! Jag somnade med datorn i knäet, skrivandes detta inlägget 😊

Jag har faktiskt aldrig varit i Egypten, men jag har många vänner och bekanta som återkommer år efter år.
Vi bor på Family Mondo hotellet Beach Albatros Resort – ser såååå fint ut! Annika som jag var i GBG med i helgen har varit där och var så nöjd! Nu har vi ju bara upplevt det by night men WOW soooo far.
Lite utflykter är inbokade också.

Vi åkte från HBG i förrgår vid 18 tiden och styrde kosan mot Landvetter Airport Hotel i GBG. Vi skulle åka redan 8:40 från Landvetter så skönast att sova över.
Smidigt att bo så nära och kunna få en god natts sömn innan man drar iväg.

Vi hade bokat bord i restaurangen vid 20.30 – så god mat vi åt!


Jag brukar beställa osäkra kort för att det alltid är kul att prova nytt men jag blev ambivalent och tog oxfilé med pumpa, potatiskaka, rödvinssås – var såååå gott!


Daniel tog pulled beef (högrev) – jag smakade och var otroligt gott!

Tjejerna tog köttbullar och kyckling från barnmenyn.

Vi var ganska trötta alla fyra så vi gick upp till rummet efter maten.
Tjejerna passade på att läsa lite och sedan somnade vi alla knall fall!

Två peppade tjejer innan vi ska bort till gaten och boarda.
Redo med skolläxor, böcker att läsa, kortspel och nerladdade filmer till paddan.

Vår lilla pluggis hann knappt sätta på sig säkerhetsbältet innan hon drog fram läxböckerna haha!

Jag tittade på filmen Holiday in the Wild men Rob Lowe! Jisees vad den mannen åldrats snyggt! (55 år)
Såååå förälskad jag var i honom som tonåring! Plöjde allt jag kunde hitta med honom och han prydde väggarna hemma sida om sida med WHAM (George Michael) hehe

Så mysig film!

Flygplansmaten! Biff med risotto och hummus, var faktiskt riktigt gott!

Hej Egypten!

Lång kö i passkontrollerna sedan  innan vi till slut kom åt våra väskor och kunde hoppa på transfern.
Var en hel del småbarn som var trötta på situationen och trängseln, det kan man ju förstå!

Vi bor i en juniorsvit med poolutsikt, så fint rum! Ska ta lite bilder sedan.

Vi bytte bara snabbt om sedan begav vi oss ut för att leta restaurang! Ska finnas hela 7 st på området så vi har ju att välja mellan =)

Var riktigt god buffé med egna stationer för att sätta ihop sin egen pasta och pizza, förutom det fräscha grönsaker och sallader. (Allt rengörs i filtrerat/Rengjort vatten)

Nu ska vi packa i ordning oss här! Frukost och  Infomöte vid 9.30 och undvisning på hotellet 👌🏻☀️

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

22 kommentarer

ÅsaS 21 november, 2019 - 19:32

Härligt! Njut ordentligt! På sätt och vis längtar jag tillbaka, då det är så regntungt och mörkt här hemma.
Kram 💕
Ps. Hittar du linssoppa (Shorbet adas, eller nåt åt det hållet, även kallat Beduinens linssoppa) testa den – såå gott!

Svara
Åse 22 november, 2019 - 07:01

Oh det ska jag göra! Så gott! KRAM 🥰

Svara
Gun 21 november, 2019 - 18:39

Mycket besviken på dina reportage om ”betald” marknadsföring kors & tvärs. Prenumererar på din sida för recept, tips & idéer att lära sig äta rätt men det drunknar i alla dessa tips & säljargument för varor mm. Förstår att du livnär dig på detta men det hjälper inte för de som vill läsa om att leva hälsosamt. Struntar fullständigt i allt vad du får av företagen men detta reportage från Hurgada slog alla rekord!
En mycket besviken prenumerant

Svara
Åse 22 november, 2019 - 06:42

Hej Gun!

Att du läser bloggen för recept, hälsotips och idéer är du välkommen att göra men det innebär inte att inte annat får plats här.
Bloggen har under alla år handlat om mycket annat än hälsosam mat och tips.
Det står tydligt i ”Om mig” att ”Här hittar ni sedan 2003 hälsosamma recept och tips, ofta med guldkant för en hållbar livsstil. Träning, tips, familj, resor, mode och äventyr är andra saker som trängs i bloggen.”

Många läser bloggen just på grund av tips om resor, för att få rabattkoder, tips på varor, inredning etc. Många är inte intresserad av varken lågkolhydratkost eller att se vad jag har på min tallrik, det är det fina i kråksången – det man inte vill läsa kan man enkelt scrolla förbi.
Kan man eller vill man inte göra det nej då är kanske inte just denna bloggen något för den.

Jag får ingenting av företag, man får inte ta emot produkter eller tjänster utan att skatta för det. De produkter jag visar här har jag köpt själv eller så bokförs de i mitt företag när de används som rekvisita.
Resan hit till Hurghada har jag själv betalat och Apollo och jag har ett samarbete kring resan och upplevelser här. Mina åsikter är varken köpta eller vinklade. Jag har haft två andra samarbeten med Apollo tidigare, uppskattade resetips av många! Jag delar även med mig av mååååååååååånga privata resor som också de är uppskattade av många. Jag är också iväg på resor som mitt företag betalar för att kunna tipsa er här i bloggen, det ger ett mervärde för den. För bloggen är en stor del i mitt företag, att du förstår att jag livnär mig på detta men samtidigt struntar i det för du vill ha gratis tips på hur du kan leva hälsosamt tycker jag är ledsamt.
Om du prenumererar på en tidning så betalar du för den och du exponeras även för annonser i den, eller hur? Denna bloggen är gratis att läsa men du kommer exponeras för annonser och reklam.
Bloggen ser ut precis så här och ibland passar det inte och då får man gärna sluta läsa här 🙂 Jag tycker nämligen inte heller att det är så trevligt att ha missnöjda läsare Gun.

Svara
Marie 21 november, 2019 - 17:52

Har kommit hem efter en veckas semester och önskar man kunde varit kvar lite längre. Slänger mig i soffan för att pusta ut lite efter resan och kollar om det hänt något kul på Instagram och vad ser jag om inte mina egna semesterfoton…nästan 😂 jag bodde i svit 7104 och har bara gott att säga om stället! Har ni möjlighet att snorkla vid stranden så gör det. Är många Hitta Nemo fiskar, ta gärna en brödbit med er många av fiskarna äter gärna ur handen, så häftigt. Ha det så skönt i solen och värmen 👏

Svara
Åse 22 november, 2019 - 07:03

Åh men vad roligt Marie! 😍😄 Vi ska till paradisstranden Mahmya i morgon och då åka ut med båt och snorkla 😍
Tack för tips, KRAM och välkommen hem 💕

Svara
Catherine 25 november, 2019 - 22:43

Jag blir förtvivlad när jag läser detta tips, att mata Korallfiskarna med bröd! Vad tänker ni på? Du tackade för tipset t o m! Vet ni om att det är förbjudet att mata fiskarna? Tänk efter istället, lever dessa fiskar av bröd? Det är så dumt så det är inte sant, och det värsta är att ni sprider det.

Svara
Åse 26 november, 2019 - 05:44

Du har helt rätt Catherine! Jag tänkte mig inte för när jag tackade för tips, klart man inte ska mata dem med bröd och som du säger man får faktiskt varken mata eller röra varken dem eller korallen! Det vet jag nu när jag varit där, bra att du uppmärksammade mig (och andra!) på detta!

Svara
Jenjo 21 november, 2019 - 14:31

Men åh så härligt! Här är det då så tråkigt väder så man blir alldeles deppig… Blir bättre snart med allt julmys 😁 Tills dess får man njuta via er helt enkelt. 😍
Ha en fin resa! Kram! 💖

Svara
L 21 november, 2019 - 13:38

Verkar vara samma samarbete som Johanna Toftby skrivit om!

Svara
Åse 21 november, 2019 - 13:49

Hej!
Johanna har också samarbetat med Apollo här i Hurghada ja! Kul! Fått massor med tips från henne 🥰 Hon älskade det här, så vi har varit peppade!
Vi bor dock på annat hotell och vi reser ju med barn så blir en annan resa så klart 🤩

Svara
Johanna 21 november, 2019 - 17:30

Jaaaa så grym resa och ni har en magisk vecka att se fram emot! <3 Hälsa alla! KRAAAM

Svara
Åse 22 november, 2019 - 07:04

Kraaaaam och tack för alla tips 💕

Svara
A 21 november, 2019 - 13:08

Jag tror att man dras till utseende som man kan känna igen sig i. Du är väldigt vacker, men det finns vissa likheter mellan dig och Rob Lowe, ni matchar.
Jag kan nu i efterhand se likheter mellan mig och alla mina förälskelser, även de kortvariga.

Svara
Åse 22 november, 2019 - 07:26

Men du det stämmer nog, kaka söker maka liksom. Tack för fin komplimang ☀️

Svara
Isabelle 21 november, 2019 - 12:32

Hejhej, Isabelle heter jag och är en ny trogen läsare på din blogg! Jag kände, efter att ha kommit till en viss punkt i mitt liv, att nu är det faktiskt dags att ändra på livsstilen. Kände mig ofta håglös, trött och utan energi. Har gymmat regelbundet 2-3 pass i veckan säkert de senaste fem-sex åren men kände att det inte riktigt räckte till. Tanken var född och iväg ut på Google för att hitta bloggar! Du har en så himla sund och hälsosam inställning till mat, hälsa och rörelseglädje tycker jag. Jag inser nu att bara för att jag gymmar har jag inte varit aktiv, mitt snitt på antal steg om dagen har legat på runt 6 000 och på helgerna 3 000… Så nu har jag i en månads tid haft som mål att ha minst 10 000 steg/dag på vardagarna och 8 000/steg på helgerna. Allt över det är bara en trevlig bonus och vet du? Jag mår SÅ mycket bättre. Att komma ut på en liten skön promenad i en vacker miljö med en podd och faktiskt hinna njuta lite av solljuset innan mörkret åter kommer. Vill också rikta ett stort tack till att du skriver ner så många härliga recept, har testat flera stycken och alla har varit dödsgoda! Jag kör också på 16:8 och har gjort det de senaste åren då jag insett att min mage (IBS) mår mycket bättre av att ha ett ätfönster mellan 12-20. Så till frukost/lunch i dag blev det din härliga äggröra med kallrökt lax och så tabascosprinklad avokado vid sidan av! Mums! Stort tack återigen!

Svara
Annika 21 november, 2019 - 10:46

Härligt ni e på plats 💗

Svara
Åse 21 november, 2019 - 10:53

Så fint här! 💕

Svara
Anette 21 november, 2019 - 07:48

Så härligt att komma till sol och värme! Önskar er en trevlig resa! ❤️
Kram

Svara
Åse 21 november, 2019 - 07:51

Tack Anette! 💕🌸

Svara
StrongerLife 21 november, 2019 - 07:46

Wow vad vackert det är därborta!
Hoppas ni får en fin stund ihop

Svara
Åse 21 november, 2019 - 07:52

Tack fina! 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.