Gräddig fisksoppa med saffran med vintips

av Åse

Hej på er!

Happy lillördag <3
Jag var på gymmet vid 10, så skönt att vara igång igen med både gymmet och vibben.Motigt ibland att komma igång men när tärningen väl är kastad så rullar det på!
Jag har precis fått i mig det här till lunch, mätt och belåten nu. Protein som första måltid sätter ribban för hela dagen.
3 ägg, salt & peppar, fetaost, halverade småtomater och bruschetta skinka.
Ska ta ut mina lurvisar på en promenad nu, får dra på mig ngt skynke! Är ju såååååå varmt. 28 grader och strålande sol 4 september! MY GOODNESS.

Ett lillördagstips kommer här!
Den här fisksoppan har jag gjort sedan jag som nygift (med min fd man) bodde i Älmhult ovh vi blev serverade detta hos vänner. Det har lagats i 30 år nu med andra ord!
Vill man så är det gott att ha i skivad potatis och morot i (eller fänkål), det ger både god smak och konsistens.
Låt det fräsa med purjo och lök i såfall.

Syrran tipsade om det här vinet till, och det var SÅ passande.
HÄR finns det på systembolaget.

Hoppas det makar! <3

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransdoftande fisksoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g torskfilé
400 g laxfilé
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl creme frachie
2 fiskbuljongstärningar eller 3 msk kona. fiskfond
1 paket saffran
2 tsk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
svartpeppar
250 g skalade räkor
Topping: Färsk timjan, lite räkor

Aioli:
2 vitlöksklyftor
1 dl creme frache
0,5 dl majonnäs
salt efter smak


Instruktioner

Strimla purjolöken och finhacka löken. Fräs i smör så det blir mjukt, riv ner vitlöken.
Blanda ner de torkade kryddorna, salt och tomatpurén. Fräs en liten stund.
Blanda ner vin och buljongtärningarna och låt koka en liten stund. Blanda sedan ner safrran, grädde, vatten och creme fraiche.
Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i kuber och sjud i 3-4 minuter.
Tillsätt räkorna men spara några till toppingen, hetta upp snabbt (låt inte koka upp för då blir räkorna sega!) och servera med en klick aioli och färsk timjan-

MÅ DITT BÄSTA I HÖST!
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎

2 kommentarer

Jenny 5 september, 2024 - 12:28

Tack för att du delar soppor, måste påminna mig att laga soppa fast det ofta är snabbt och enkelt att göra 🙂 Vintips är åxå gött 😉






Svara
Jeanette Östling 4 september, 2024 - 18:10

Låter supergott, ska lagas i höst.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.