I dag skiner solen igen över Helsingborg, precis vad jag behöver känner jag då jag är lite småsliten efter tre intensiva men roliga dagar!
I kväll blir det parmiddag med tre andra par, kommer ni ihåg att vi träffas några gånger per år och äter gourmémiddag hos varandra? Två av paren har varit gravida med sina första barn så vi har haft lite uppehåll =) Nu är det dags igen och det blir middag hemma hos Pernilla och Peter! Ska bli sååå trevligt!!
Nu har jag precis ätit frukost (PF) och det blev solrosbrödet som jag inte gjort på länge! Jag gjorde den som en hög platta istället och delade i fyra delar. MUMS!! Kan vara ett av de godaste lågkolhydratbrödet med lite ”fullkornsbröd” känsla.
4 ”bullar”
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 g Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
Nu blir det till att snart bege sig ut i solen faktiskt! Men titta in senare det kommer gårkvällens smarriga middag som recept!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
hej nån här inne som vet hur stor form som bör passa???
What exactly is Kruskakli? I’m from Tyskland – is there an alternative?
Maybe you can do a google translate of this page and find something similar? https://www.kungsornen.se/Produkter/Bakning/Kli/?pid=650
Ser gott ut, men jag tål inte kruskakli. Kan jag byta det mot något annat?
Tack för bästa matbloggen!
Du kan nog utesluta helt!! =))
Åh det såg gott! Kanske ngt för mig som inte är så förtjust i bröd men som för ofta faller i bekvämlighetsfällan lite för ofta.
Det ska testas!
Bakade ditt bröd jag med, den är supergod och så enkel. Själv tillsätter jag lite brödkrydda och chiafrön. Bläddrar gärna bland dina recept, hittar ngt nytt varje dag. Har även idag bakat cheescake, ska testa en bit lite senare.
Åh ja chiafrön kunde jag ju haft i!! har en hel påse hemma! Tack för påminnelsen!!!
Är lite ny på just det här med chiafrön – ungefär hur mycket hade du haft i det här brödet?