Gooooooodmiddag lördag!!

av Åse

I dag skiner solen igen över Helsingborg, precis vad jag behöver känner jag då jag är lite småsliten efter tre intensiva men roliga dagar!
I kväll blir det parmiddag med tre andra par, kommer ni ihåg att vi träffas några gånger per år och äter gourmémiddag hos varandra? Två av paren har varit gravida med sina första barn så vi har haft lite uppehåll =) Nu är det dags igen och det blir middag hemma hos Pernilla och Peter! Ska bli sååå trevligt!!
Nu har jag precis ätit frukost (PF) och det blev solrosbrödet som jag inte gjort på länge! Jag gjorde den som en hög platta istället och delade i fyra delar. MUMS!! Kan vara ett av de godaste lågkolhydratbrödet med lite ”fullkornsbröd” känsla.
4 ”bullar”
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 g Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
IMG_2751
IMG_2756
IMG_2761
Nu blir det till att snart bege sig ut i solen faktiskt! Men titta in senare det kommer gårkvällens smarriga middag som recept!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

fian 23 april, 2013 - 12:00

hej nån här inne som vet hur stor form som bör passa???

Svara
Henriette 22 april, 2013 - 10:29

What exactly is Kruskakli? I’m from Tyskland – is there an alternative?

Svara
Åse 22 april, 2013 - 11:01

Maybe you can do a google translate of this page and find something similar? http://www.kungsornen.se/Produkter/Bakning/Kli/?pid=650

Svara
Jenny 21 april, 2013 - 13:02

Ser gott ut, men jag tål inte kruskakli. Kan jag byta det mot något annat?
Tack för bästa matbloggen!

Svara
Åse 21 april, 2013 - 13:45

Du kan nog utesluta helt!! =))

Svara
Emschen 20 april, 2013 - 20:03

Åh det såg gott! Kanske ngt för mig som inte är så förtjust i bröd men som för ofta faller i bekvämlighetsfällan lite för ofta.
Det ska testas!

Svara
Anja 20 april, 2013 - 12:34

Bakade ditt bröd jag med, den är supergod och så enkel. Själv tillsätter jag lite brödkrydda och chiafrön. Bläddrar gärna bland dina recept, hittar ngt nytt varje dag. Har även idag bakat cheescake, ska testa en bit lite senare.

Svara
Åse 20 april, 2013 - 13:15

Åh ja chiafrön kunde jag ju haft i!! har en hel påse hemma! Tack för påminnelsen!!!

Svara
Elin 22 april, 2013 - 12:25

Är lite ny på just det här med chiafrön – ungefär hur mycket hade du haft i det här brödet?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.