Godis? Nej tack..

16 juli, 2009

Vet ni vad jag gjorde i måndags?? Jag åt lite godis!! För första gången sedan april och det var inte ens speciellt gott!! Jag mådde bara dåligt efteråt och hela dagen efteråt kände jag mig bara bläääääää.
Känns ju samtidigt superskönt att det inte var godare ;)))
Känslan att vakna om morgonen och inte känna sig däst och svullen är sååååååååååå mycket godare än några kolhydrater i världen!
Så just nu känns det inte riktigt som att jag vill återinföra gottedagen om lördagarna.

I går åt vi gott, vitlöksfylld flankstek med pepparsås och wokgrönsaker och två glas vin, men insåg att jag tappat lite inspiration på att laga ny mat – har blivit ganska mycket slentian här hemma på sistone det är därför det inte kommit så mkt nya recept här! Men det ska bli ändring på det nu, lovar!
I kväll ska vi dock äta borta då systersonen fyller år men i morgon ska jag allt prova ngt nytt hörrni!!!

Tusen, tusen tack för kommentarerna till målviktsbilden! Jag mår så bra!!!

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Ingela 19 juli, 2009 - 18:20

Även om jag inte dragit ner på kolhydraterna som du har gjort så har du ändå inspirerat mig att minska dem kraftigt, och märkte precis detta med den svullna magen när jag var på släktkalas häromdagen och åt alldeles för mycket kolhydrater (smörgåsar på vitt bröd, tårtor, vaniljhjärtan, etc etc etc). Uff så räligt det är! Visst, det är gott för stunden men det komme rinekligne surt efter, inkluderande ett tungt sockersug ganska snabbt efteråt – där satt jag på kvällen och tyckte plötsligt att ballerinakexen såg goda ut….och magen såg ut som om jag var gravid igen, och det är ju inte kul när man inte är det….;-)
Så tack återigen för all inspiration du ger oss och kloka tankar du delar med dig av!

Svara
Annica 17 juli, 2009 - 16:11

Väntar spänt att få ”höra” vad det är för någon ny maträtt du har gjort idag!! 🙂

Svara
Gabriella 17 juli, 2009 - 15:07

Åh låter underbart att inte vilja ha godis. Har själv inte vågat testa har hållit mig ifrån alla ”otillåtna kolhydrater” sen i maj. Men vågar än inte göra några snedsteg är livrädd att ramla tillbaks i kolhydratsträsket och allt elände. Men känns skönt att höra att det verkligen verkar vara så att det inte är så lockande att fortsätta med efter ett eventuellt snedsteg. 🙂

Och måste också passa på att säga att du har gjort ett så bra jobb, du är super snygg på målviktstbilden. Stort grattis! =)

Svara
Tina 17 juli, 2009 - 14:57

Vissa vanor tappar man helt enkelt smaken för, eller hur? Men det är ju ingen större förlust när det finns så mycket annat vi fått istället.

Jag var på Liseberg igår och vann 2 kg Marabous schweizernöt. Det var tidigare min absoluta favorit. Jag smakade en liten fyrkant och precis som jag misstänkte smakade den bara socker och inte något annat. Inte gott alls längre! Mörk choklad tycker jag är helt ok, en liten bit är gott att njuta av till en kopp kaffe, men den här ljusa mjölkchokladen har helt tappat sin lyster. Tur va?

Svara
AnnicaP 17 juli, 2009 - 07:39

Åh, jag blir så sugen på att hänga på den här livsstilen (vill inte säga ”dieten”). MEN vad äter man till frukost? Hur tycker du att jag ska agera? Jag skulle behöva gå ner 35 kg… Känns oövervinnerligt, men andra har ju klarat det så varför inte jag?

Ha en bra fedag, vännen!

Svara
Aika 16 juli, 2009 - 20:10

Det trodde man väl aldrig skulle ske för en gammal godisråtta som du! Så häftigt! Säger grattis till den känslan! Pöss

Svara
Anna-Karin 16 juli, 2009 - 17:47

Va härligt att inte ha behovet av godis längre!
Jag har börjat med lördagsgodis som barnen 🙂 (istället för att äta det varje dag som jag gjorde tidigare.) Det känns helt ok och vissa lördagar är jag inte ens sugen…. rätt så skön känsla….

Svara
Vevve 16 juli, 2009 - 14:59

Hej Åse,du är så jätteduktig =)

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.