Godis? Nej tack..

av Åse

Vet ni vad jag gjorde i måndags?? Jag åt lite godis!! För första gången sedan april och det var inte ens speciellt gott!! Jag mådde bara dåligt efteråt och hela dagen efteråt kände jag mig bara bläääääää.
Känns ju samtidigt superskönt att det inte var godare ;)))
Känslan att vakna om morgonen och inte känna sig däst och svullen är sååååååååååå mycket godare än några kolhydrater i världen!
Så just nu känns det inte riktigt som att jag vill återinföra gottedagen om lördagarna.

I går åt vi gott, vitlöksfylld flankstek med pepparsås och wokgrönsaker och två glas vin, men insåg att jag tappat lite inspiration på att laga ny mat – har blivit ganska mycket slentian här hemma på sistone det är därför det inte kommit så mkt nya recept här! Men det ska bli ändring på det nu, lovar!
I kväll ska vi dock äta borta då systersonen fyller år men i morgon ska jag allt prova ngt nytt hörrni!!!

Tusen, tusen tack för kommentarerna till målviktsbilden! Jag mår så bra!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Ingela 19 juli, 2009 - 18:20

Även om jag inte dragit ner på kolhydraterna som du har gjort så har du ändå inspirerat mig att minska dem kraftigt, och märkte precis detta med den svullna magen när jag var på släktkalas häromdagen och åt alldeles för mycket kolhydrater (smörgåsar på vitt bröd, tårtor, vaniljhjärtan, etc etc etc). Uff så räligt det är! Visst, det är gott för stunden men det komme rinekligne surt efter, inkluderande ett tungt sockersug ganska snabbt efteråt – där satt jag på kvällen och tyckte plötsligt att ballerinakexen såg goda ut….och magen såg ut som om jag var gravid igen, och det är ju inte kul när man inte är det….;-)
Så tack återigen för all inspiration du ger oss och kloka tankar du delar med dig av!

Svara
Annica 17 juli, 2009 - 16:11

Väntar spänt att få ”höra” vad det är för någon ny maträtt du har gjort idag!! 🙂

Svara
Gabriella 17 juli, 2009 - 15:07

Åh låter underbart att inte vilja ha godis. Har själv inte vågat testa har hållit mig ifrån alla ”otillåtna kolhydrater” sen i maj. Men vågar än inte göra några snedsteg är livrädd att ramla tillbaks i kolhydratsträsket och allt elände. Men känns skönt att höra att det verkligen verkar vara så att det inte är så lockande att fortsätta med efter ett eventuellt snedsteg. 🙂

Och måste också passa på att säga att du har gjort ett så bra jobb, du är super snygg på målviktstbilden. Stort grattis! =)

Svara
Tina 17 juli, 2009 - 14:57

Vissa vanor tappar man helt enkelt smaken för, eller hur? Men det är ju ingen större förlust när det finns så mycket annat vi fått istället.

Jag var på Liseberg igår och vann 2 kg Marabous schweizernöt. Det var tidigare min absoluta favorit. Jag smakade en liten fyrkant och precis som jag misstänkte smakade den bara socker och inte något annat. Inte gott alls längre! Mörk choklad tycker jag är helt ok, en liten bit är gott att njuta av till en kopp kaffe, men den här ljusa mjölkchokladen har helt tappat sin lyster. Tur va?

Svara
AnnicaP 17 juli, 2009 - 07:39

Åh, jag blir så sugen på att hänga på den här livsstilen (vill inte säga ”dieten”). MEN vad äter man till frukost? Hur tycker du att jag ska agera? Jag skulle behöva gå ner 35 kg… Känns oövervinnerligt, men andra har ju klarat det så varför inte jag?

Ha en bra fedag, vännen!

Svara
Aika 16 juli, 2009 - 20:10

Det trodde man väl aldrig skulle ske för en gammal godisråtta som du! Så häftigt! Säger grattis till den känslan! Pöss

Svara
Anna-Karin 16 juli, 2009 - 17:47

Va härligt att inte ha behovet av godis längre!
Jag har börjat med lördagsgodis som barnen 🙂 (istället för att äta det varje dag som jag gjorde tidigare.) Det känns helt ok och vissa lördagar är jag inte ens sugen…. rätt så skön känsla….

Svara
Vevve 16 juli, 2009 - 14:59

Hej Åse,du är så jätteduktig =)

Svara
Caisa 16 juli, 2009 - 14:09

Så himla härlig känsla att inte var alldeles svullen.
Har hållit på en vecka nu och det känns kanon.Saknar inte kolhydraterna alls. Igår gjorde jag din cheesecake med hallon och björnbär. ÅHHHH, Vad gott det var!!!
Tack för all inspiration och alla tips!!!!!!

Svara
Ina 16 juli, 2009 - 13:17

Nu har jag hållt kosten sedan i måndags och minns vad du sa, att det finns mycket gott att äta om man blir sugen men man behöver inte fuska. Så jag gjorde glass med lite sötningsmedel men efter ett par tuggor var det söta övermäktigt på något sätt… Du är min inspiration!!

Svara
Cia 16 juli, 2009 - 13:15

Usch för att bli svullen, blä! Superbra att du blivit av med godissuget, kram!!

Svara
Anneli 16 juli, 2009 - 11:46

Vad härligt att inte gilla godis längre, vad skönt det måste va att va av med den lasten.

Kramis

Svara
Pusen 16 juli, 2009 - 10:52

(skratt)… Så skönt att inte vara svullen och uppblåst plus detta att inte släppa väder, jisses vilken känsla, den längtar jag verkligen efter. Du, Åse har inspirerat mig så pass mye att jag är mycket starkare än ngnsin att kunna säga NEJ tack…. Ja och ni alla andra som kämpar med i vinden. Kram till allaihopa.

Svara
jenny 16 juli, 2009 - 09:05

Godmorgon fina Åse!!

Jo just känslan att vakna och känna sig uppsvullen är nog en av de värsta!!

Skönt att inte godiset smakade! Finns ju ingen anledning att ha ätardagar när man inte ”behöver”.
Det har tagit mig ganska länge att avdramatisera helgerna, innan sparade jag points som en galning just för kunna ”unna mig” när helgen kom. Jag räknar igentligen inte points längre men har ett hum om hur mycket jag får i mig.
Istället för att ligga på 18-20 points hamnar jag runt 25 vilket känns helt ok. Vikten kryper så sakta neråt och jag mår jättebra!!

Ser fram emot dina smaskiga recept!!

KRAM

Svara
Hanna 16 juli, 2009 - 09:03

Man kan ju äta annat gott på gottedagen 🙂 Kanske unna sig en skiva gott bröd eller liknande! Det kan ju vara minst lika gott som godis!

Tack för all inspiration!

Svara
Annica 16 juli, 2009 - 08:53

Visst är det en konstig känsla? Man har varit så van att ha sin ”gotte-dag” på lördagar så att man blir förvånad över sig själv att man inte ens vill ha den längre. Minns hur jag kunde äta lösgodis på lördagar och sen mådde jag pyton av all blandning av godis.

Själv ska jag på marknad idag och har funderat på munkarna. Först var jag fast besluten att unna mig en, det är ju bara marknad en gång om året, men vid närmare eftertanke vill jag inte ha den. Kanske det blir en gräddbulle 🙂 Som tur är har jag aldrig gillat langos, annars är det en populär maträtt på marknaden som de flesta äter.

Kram

Svara
Annica 16 juli, 2009 - 09:00

Och ja just det, glömde en sak. Måste bara kommentera det där med att vakna med däst och svullen mage. Det är en av anledningarna till att jag äter denna kosten, att magen sällan är svullen. Trodde ALDRIG jag skulle bli av med den där svullna magen. Så många år man haft problem och provat massa hälsokostpiller (och det är inte billigt!) och alla dessa olika drycker med bakterier, och så räckte det med att ta bort kolhydraterna 🙂 Trodde ju att jag var laktosintolerant!

Nu ska jag göra majonnäs som sedan ska bli skagenröra, mums!

Svara
Åse 16 juli, 2009 - 09:01

Haha ja precis!!!
Jag var som en vandrande gasfabrik, kan jag ju säga – nu släpper jag sällan väder (till min omgivnings förtjusning) :))

Svara
Jessica 16 juli, 2009 - 08:37

vad skönt att det inte blir några problem för dig sen då!! Det är ju kanon!!
Ha det så trevlig i kväll!
Nya recept är aldrig fel!!
KRAM

Svara
Marie 16 juli, 2009 - 08:34

Nä godis och syndarlördagarna känns inte aktuellt längre… Jag kan ju äta gott hela tiden och är nöjd. Toppen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.