Hej onsdag!
Jisses idag är det HÖST! 🍂🍃
Jag fick dra på mig nya (iofs tunna) dunkappan idag. Men sååååå mysigt tycker jag med lite höstrusk.
Kappan finns HÄRDet här receptet har jag haft på bloggen i 13 år nu och många är ni som provat det under åren!
Jag har under årens lopp anpassat och ändrat det och så här gör jag numera.
Även gott att sticka ner några nachochips i gratängen om man äter det!
Kanske blir fredagsmiddagen?
Världens godaste TACOGRATÄNG
- Yield: 6-8
Ingredients
1 kilo nötfärs, gärna 12% (fett är smakbärare)
2 påsar tacokrydda eller egen tacokrydda
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar tacosås / chunky salsa totalt 450 g (mild eller stark efter smak)
salt, peppar
2 msk soja (smaka av)
smör eller olja att steka i
3 dl crème fraiche
200 g färskost
4 dl riven lagrad ost
1/2–1 msk paprikapulver, gärna hälften rökt paprika
1 dl jalapenos
6–8 romanticatomater (eller liknande)
Instructions
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen och blanda ner tacokryddan och salsan. Smaka av med peppar, soja och eventuellt salt.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Fräs i smör eller olja. Rör samman med nötfärsen.
Lägg tacofärsen i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche, färskost, ost och paprikapulver.
Fördela oströran ovanpå tacofärsen. Lägg på jalapenos och halverade romanticatomater.
Gratinera i ugn i ca 25-30 minuter, tills oströran fått fin färg.
Stick ner några nachochips eller servera som den är med tillbehör.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Hej!
Jag har lagat tacogratäng på det gamla och det nya receptet och man vet inte vilket var bäst. Båda är fantastiska!
Det gamla är kanske liiiite enklare och går lite snabbare att laga och så är jag lite nostalgisk också hahaha.
Tack Åse för alla underbara recept. 🧡
Vad roligt att du uppskattar! tack för fina rader! 🥰
Lagade efter ditt recept idag. 100% gott,tyckte även mina gäster