Godaste Tacogratängen

av Åse
Reklam för / Annonslänk till Lindex

Hej onsdag!

Jisses idag är det HÖST! 🍂🍃

Jag fick dra på mig nya (iofs tunna) dunkappan idag. Men sååååå mysigt tycker jag med lite höstrusk.

Kappan finns HÄR

Det här receptet har jag haft på bloggen i 13 år nu och många är ni som provat det under åren!
Jag har under årens lopp anpassat och ändrat det och så här gör jag numera.

Även gott att sticka ner några nachochips i gratängen om man äter det!
Kanske blir fredagsmiddagen?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Världens godaste TACOGRATÄNG


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

1 kilo nötfärs, gärna 12% (fett är smakbärare)
2 påsar tacokrydda eller egen tacokrydda
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar tacosås / chunky salsa totalt 450 g (mild eller stark efter smak)
salt, peppar
2 msk soja (smaka av)
smör eller olja att steka i
3 dl crème fraiche
200 g färskost
4 dl riven lagrad ost
1/21 msk paprikapulver, gärna hälften rökt paprika
1 dl jalapenos
68 romanticatomater (eller liknande)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen och blanda ner tacokryddan och salsan. Smaka av med peppar, soja och eventuellt salt.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Fräs i smör eller olja. Rör samman med nötfärsen.
Lägg tacofärsen i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche, färskost, ost och paprikapulver.
Fördela oströran ovanpå tacofärsen. Lägg på jalapenos och halverade romanticatomater.
Gratinera i ugn i ca 25-30 minuter, tills oströran fått fin färg.
Stick ner några nachochips eller servera som den är med tillbehör.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Sakiba 15 november, 2022 - 09:09

Hej!
Jag har lagat tacogratäng på det gamla och det nya receptet och man vet inte vilket var bäst. Båda är fantastiska!
Det gamla är kanske liiiite enklare och går lite snabbare att laga och så är jag lite nostalgisk också hahaha.
Tack Åse för alla underbara recept. 🧡

Svara
Åse 15 november, 2022 - 14:03

Vad roligt att du uppskattar! tack för fina rader! 🥰

Svara
Bo Persson 23 februari, 2023 - 00:05

Lagade efter ditt recept idag. 100% gott,tyckte även mina gäster

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!