Mexikansk tacogratäng

av Åse

Tacogratäng deluxe!

God förmiddag vänner!

Jag är gräsänka idag och ska bara ta det lugnt! Är fortfarande ganska trött efter intensiva dagar i Danmark och har en hel del att stå i både med jobb och hemmet. Så jag ska divsa omkring hemma i myskläder och bara njuta av att vara hemma.

LYX!

Tacofredag igår! Fast jag gjorde gamla klassikern tacogratäng istället – fast lite same same but different 😃
Jag var lite wild and crazy igår och blandade majsen i gratängen (ironi) – vill man dra ner på kh så skippa eller severa bredvid till de som vill ha.

Smarrigt täcke av färskost och creme fraiche och även riven gouda!
Denna tacogratäng kommer gå hem till hela familjen! Prova att ersätta färsen mot grillad kyckling också.

Tacokrydda gör jag själv – HÄR hittar ni mitt recept. Om ni inte orkar göra egen rekommenderar jag spicemasters som är utan socker och annat skräp. Glöm inte tillsätta salt bara!

Servera med sallad, guacamole och jalapenos.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mexikansk tacogratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

800 g nötfärs
1 påse tacokrydda eller egen tacokrydda
2 paprikor, gul och röd
1 gul lök
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
(1 burk majskorn)
Chunky salsa stor burk 400 g
3 dl crème fraiche
200 gr. färskost
salt, peppar
3 dl riven lagrad ost
smör eller olja att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen och blanda ner salsan.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Fräs i smör eller olja. (Blanda med majs)
Lägg tacofärsen i en ugnsform och fördela grönsaksröran ovanpå.
Blanda ihop creme fraiche och färskost, salta och peppra något.
Riv osten och lägg över. Gratinera i ugnenn i ca 25-30 minuter.
Strimla gärna isbergssallad och lägg över gratängen vid servering.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Lena 15 juni, 2022 - 13:01

Den är sååå god och enkel att fixa har fått beröm av en kräsen och flera andra
Ska göra den på söndag till vår familjemiddag👍 Gott med mangosalsa och nachochips till
Tack för många goda tips❤️






Svara
Åse 16 juni, 2022 - 11:26

mums! Kul att du gillar den! 😎♥️

Svara
TACORECEPT - Tacos, Tacofredag! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 20 april, 2020 - 09:39

[…] Mexikansk tacogratäng […]

Svara
Pia 29 oktober, 2018 - 21:17

Asså Åse vilken underbar tacogratäng

Svara
Annika 12 september, 2018 - 12:15

Vad är chunky salsa?? Tänker på den färdiga tacosalsan men känns fel🤪

Svara
Åse 12 september, 2018 - 12:29

Det är Santa marias Chunky Salsa!

Svara
CeciliaSkor 9 september, 2018 - 09:23

Har alltid villa testa tacogratäng! Nu kanske är rätta tillfället! Vi ( min familj ) kör också tacos på fredagarna här i Italien! Så trött på pasta och ris 🙂
Kram C

Svara
Irene 8 september, 2018 - 21:27

Men wow så god den var.
Och lätt som en plätt att göra.😋

Svara
ÅsaS 8 september, 2018 - 12:54

Åh, precis vad jag vill ha! Är såå less på TACOS.. Ja, den ”vanliga” varianten. Så jag ska nog vara så här wild and crazy och kopiera detta rakt av (fast servera löken bredvid, för den ”kan man inte äta”…)
Njut lördagen, det ska jag!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.