Frukosttajm!

av Åse

Good morning! (Ja det var det när jag skrev detta sen kom annat emellan haha!)
Ny vecka! YAY!
Ääääääälskar måndagar!
Vi har dock lite sjuka barn här men vi hoppas att det stannar där och att det inte blir något som sprider sig till hela familjen!

Jag förändrar lite i mitt kostprotokoll av många olika anledningar. Jag striktar till den för att få ner inflammationen i kroppen (min axel) och av hormonella anledningar som leptinkänslighet och för att balansera upp signalsubstanserna som dopaminet (som jag har stort behov av dock inte lågt).
Kroppen och hjärnan är nämligen duktig på att anpassa sig så jag kör lite omvänd fasta nu ett tag för att ruska om ”litta”
Dvs jag börjar dagen med en stor frukost, protein & fett och så klart goda proteinkällor som ägg, kyckling, fisk.
I morse blev det tonfiskröra på tonfisk, ägg, kapris, MCT majonnäs och kryddor – på en bädd av spenat.

MCT är ju en fettsyra som är väldigt speciell och något jag kommer öka upp i min kost så därför gjorde jag min majonnäs på 1 dl MCT olja och lika delar raps- och avokadolja. 

Vad jag menar med omvänd fasta är att jag helt enkelt slutar äta tidigare på dagen/kvällen och jag kommer inte låta det gå mer än 14 timmar från sista till första målet. Det innebär att jag äter sista målet 18 och första 8.
Jag kommer öka upp de hälsosamma fetterna och förlänga alla kolhydraterna till sista målet för att tillgodose nattens blodsocker och för att få en lång god natts sömn (dvs undvika att kortisolet stör sömnen)
Ofta så fastar jag ju ganska länge och förlägger fastan under natten, förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. 
Jag kommer även lägga till 1 st 24 timmars fasta (för cellreparation etc) 
Jag kommer INTE räkna varken kolhydrater eller kalorier utan följer bara detta protokollet och ser till att jag äter mig lagom mätt och nöjd av bra råvaror! Kommer med andra ord inte bli svårt =)
YAY!
SparaSpara

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Annika Sinclair 16 november, 2020 - 19:56

Älskar dina fina och inspirerande inlägg!

Svara
Åse 17 november, 2020 - 11:30

Tack snälla! <3

Svara
Kicki Hellgren 19 september, 2017 - 10:14

Vilken supersnygg scarf du har!! vad heter den och var kan man köpa den?
Kram till dig fina 😀

Svara
Åse 19 september, 2017 - 10:31

Hej Kicki! Den kommer från Country DReams, är en bMB skarf! Vet om exakt min finns kvar men liknande! https://www.country-dreams.se/accessoarer/scarfs KRAM!

Svara
Linda 19 september, 2017 - 09:24

Jag gillar fasta men klarar inte det då jag tränar alltid på morgonen har ingen energi utan mat, Så man äter frukost, lunch och middag kl 18 är den typen av fasta lika bra som 16:8 kl 12-20? Måste man inte ha ätfönster kl 10-18 för att det ska bli samma antal timmar?

Svara
Åse 19 september, 2017 - 09:38

Hej! Äter du lågkolhydratkost? En ketogen lågkolhydratkost? För då brukar kroppen vara duktig på att fettförbränna, dvs använda ditt lagrade fett som energi och man kan träna fastande utan problem.
Det finns olika fasteprotokoll, mitt är på 14 timmar nu. Jag vill inte fasta längre dagligen i nuläget utan slänger hellre in en längre fasta 1-2 ggr i veckan (24 timmar dvs frukost till frukost)
Hur länge man fastar beror helt på vad man vill ha ut av sin fasta. Muskelökning? Då passar 16:8 bäst. Fettförbränning? Då passar 20:4 bättre – protokollen är mest optimala för män. Är man kvinna och vill optimera hormoner och samtidigt skapa en trygg kropp med bra ämnesomsättning och ökad fettförbränning så är 14 timmar daglig fasta optimalt där man istället äter frukost och tidigarelägger middagen och givetvis i kombination med en hälsosam glutenfri fet lågkolhydratkost.

Svara
Linda 19 september, 2017 - 13:32

Hej Åhh tack för svar så nöjd 😊 då ska jag provar att äta kl 8-18 jag äter väldigt ren mat rotfrukter, sallad grönsaker med protein till, kvarg, frukt o bär

Svara
Linda 19 september, 2017 - 13:36

Hej Åhh tack för super bra svar😊 Jag äter ren mat som protein med sallad, rotfrukter, grönsaker, kvarg frukt o bär . Bra fett som Avdokado och kokosolja tex
Ok då ska jag prova äta kl 8-18

Svara
Maria 19 september, 2017 - 07:25

Hej
Kan du Inter skriva mer om hormonell obalans och inflammationer i kroppen? Tror vi är många i vår ålders som lider av det och har problem med vikten och att hålla/ gå ner? Tack för en bra blogg!

Svara
Lena H 18 september, 2017 - 17:04

Åh spännande att följa 🙂 och måste fråga, den svarta blusen du har på dig, hur fin som helst 🙂 var har du köpt den?
Kram och ha en fin kväll 🙂

Svara
Åse 18 september, 2017 - 17:07

Tack! 💕 Zara! För ngt år sedan! Tror bestämt jag köpte den i Barcelona! KRAM Lena!

Svara
Evelina Lindh 18 september, 2017 - 14:26

Snygg du är!!
Älskar din blogg!
Har fått så många tips om allt från kläder till kost och goda recept här!
Det upplägget du ska köra nu har du tipsat om förut vet jag och jag har själv gått från en strikt LCHF med fasta på morgonen till em till detta upplägget och gick ner 8 kilo av bara farten! Jag äter alla mina kolhydrater på kvällen och det blir både potatis och ris och rotfrukter! Fungerar helt magiskt! Jag är mindre sugen och håller mig mätt och nöjd hela dagarna så TUSEN TACK för detta tipset!

Svara
Åse 18 september, 2017 - 14:30

Vad roligt att höra!
Japps jag har själv haft fantastiska resultat på fettprocent och hormonbalans med detta upplägget tidigare!
Sista året har jag dock slarvat och hamnat lite i obalans så nu är det back to basic igen, för det här funkar det vet jag! =) KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.