Frozen margarita och lite annat smått och gott!

av Åse

God morgon! Här blev det en tidig en! Vaknade 6 och kunde inte somna om! Men det är riktigt mysigt att tassa upp först av alla och tända lite ljus och sätta sig i soffan med en kopp kaffe ♥
Alice tassade upp efter en stund och nu tittar vi på Animal Planet ihop 🙂
IMG_0837
Jag brukar kika på Adlibris, hur boken ligger till på Topplistan för där har den legat nästan sedan start! I dag är den 2:a!! Bara femtio nyanser som ligger före! Det är ju helt otroligt! TACK alla ni som köper boken, som skriver om den, som lägger upp maträtter på instagram från den, som sprider till vänner och bekanta att ni gillar den, detta är er förtjänst, glöm inte det! TACK från djuper av mitt hjärta ♥♥♥
screendump 2013-02-10 kl. 08.18.39
 
screendump 2013-02-10 kl. 08.18.48
Tittade ni på mello i går? Vad tyckte ni?? Jag tyckte det var bättre bidrag denna veckan generellt! Jag gillade Erik och Tones bidrag men även Hoffstens var bra!
I går gjorde jag Thaikycklingen men ändrade lite i mitt recept och det blev så bra! Så receptet är uppdaterat nu!
IMG_0831
Jag har även uppdaterat kesobröd receptet med tydligare instruktioner!
IMG_0826
Jag gillar inte söta drinkar så jag brukar alltid köra på sura drinkar. En favorit är Frozen Margarita. Enkel att göra och så god och så innehåller den ju inget tillsatt socker (bara den i cointreaun och ytterst lite i limen) så en drink blir ca 5 gram kolhydrater.
1 drink
4 cl tequila
2 cl triple sec eller cointreau
2 cl färskpressad limejuice
isbitar
Mixa allt i mixer till en slush! Häll upp och njut 🙂
IMG_0832
IMG_0836
3 dagar gamla tulpaner
TACK för alla tulpantips!! Det blev stor skillnad med lite isbitar i vattnet! Jag snittar om (raka snitt) varenda morgon och så några isbitar i. Det hade säkert blivit ännu bättre om jag ställt kallt över natten men jag har faktiskt glömt varenda kväll 😉
I dag är det hälsomässan igen här i Helsingborg, vad tyckte ni som var där? Jag hann inte gå runt något igår men ska göra idag. Men hann med Fredrik Pauluns föredrag. Jag håller med honom i mycket, men inte allt. Han har otrolig kunskap men jag gillar inte hans produkter. Men jag gillar hans LCHQ tänk även om det i min värld är en liberal LCHF, dvs så jag själv äter. Dock håller jag inte med honom att man blir deprimerad av att äta för lite kolhydrater (runt 20 gram om dagen). En del kan faktiskt bli på grund av serotoninhalten höjs av kolhydrater men det är långt från alla. Han hävdar även att man tappar träningslusten av för lite kolhydrater (när ketonhalten är för hög). Tja vi är alla olika. Men jag håller med honom i en sak, det är att ganska få behöver äta strikt LCHF. Jag skulle hävda att det är bra för sockerberoende, vissa sjukdomar och de som är mycket kraftigt överviktiga, för oss andra så är en lågkolhydratkost med naturligt fett, rikligt med grönsaker och gärna lite extra protein en bra grundkost. Åter igen tycker jag att benämningen lågkolhydratkost med naturliga fetter är den bästa benämningen och i det passar även LCHQ in. Men som sagt, jag är så trött på att sätta ett namn på ett bra sätt att äta men det är klart att det har fördelar också.
Kul att så många kom fram i går!  Jag står i Mat & Hälsas monter mellan 12-15 idag igen.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Fredag! | Panorama 15 februari, 2013 - 11:58

[…] stönas över. Och så odlar jag min trädgård snittar jag mina tulpaner och funderar över ifall isbitarna i vattnet har gett resultat eller […]

Svara
Anna 11 februari, 2013 - 19:56

Hej! Köpte boken idag, testade pizzan till kvällsmat och den gick hem hos ungarna också. Sitter nu o läser och i ditt förord fick jag en sån magsugarbox 😉 Du skriver ju om mig och min barndom. Om mormor som jag bodde granne med, med sina marmelader, hembakta bröd, saft och sylt och dit jag alltid tog mig efter skolan för att stilla suget och hungern med ett sockerskrovmål… Pommefrites, snabbmakaroner med mycket ketchup… Mina fantastiska bantningsideér, matstörningsvändor med extremt snabb viktnedgång, upp igen men aldrig mer än 70 kilo upp, ner till 56 och upp igen, när barnen kom…så gick det som det gick… Nu toppar jag nog på 90 kilo, är trött på att hålla på så här, men har ju hittat dig och din bok… Det är inte klokt, du ”skrev till mig” en chock ;-), jag tror det är bra… 🙂 Tack!!

Svara
Carina 11 februari, 2013 - 10:07

Har just klickat hem den
målet är att gå ner några kg till den sista maj då dotter tar studenten
ny klänning och snyggt hår är belöningen

Svara
Åse 11 februari, 2013 - 11:27

Hoppas du gillar den!! Lycka till!!

Svara
Tina 10 februari, 2013 - 18:37

Den var bra och så rätt! Kostdoktorn äger precis som du :-))
Trevlig kväll!

Svara
Receptbyrån 10 februari, 2013 - 16:10

Kul att det går bra för dig. Alltid roligt att följa bloggen.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 10 februari, 2013 - 16:06

Drinken måste testas. Gillar drinkar där man inte behöver blanda med någon läsk. Oftast blir det mörk rom med limejuice om jag blandar något.
Tack för att du uppdaterade om tulpanerna. Det ska jag testa… man vill ju att de ska hålla sig länge.

Svara
Pernilla 10 februari, 2013 - 12:50

Åse I love yooooouuuuu!!!
Rostat Kesobröd med smör, salami och brieost har precis av NJUTITS!
Har sista tiden verkligen saknat bröd. Testade ditt Kesobröd och det var toppen. Enkelt och snabbt att göra och så gott. Blandade i lite Linfrön och en näve solrosfrön, mums! Tom världens petigast 4 åring tuggade glatt 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 17:36

Haha vad härligt!!! =) Håller med, det är gott faktiskt! =))

Svara
Åsa 10 februari, 2013 - 11:21

Jag undrar vilken ”långsiktig” forskning som Paulun har gjort för att komma fram till att man blir mer tungsingt och tappar träningslusten av lite kolhydrater. Eller kanske han har en kristallkula? För mig är det precis tvärtom, mitt humör har blivit bättre och jämnare, speciellt när jag sluppit mina magproblem som om något tar ner humöret. Min träning har dessutom gått från 3-4 gånger/vecka när jag åt kolhydratmat till 6-7 gånger/vecka på runt 20 g/100 gram kolhydrater. Jag har fått sån energi och det är så kul att träna när kroppen hänger med.

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 17:37

Ja jag tror att han tycker att det är bra att ligga lite högre i kolhydrater för då kan man ju kränga hans frukostflingor!…..

Svara
Tina 10 februari, 2013 - 11:17

Han sa också i senaste lchf bilagan/Aftonbladet att han inte såg någon mening med att köpa the real kokosfett utan den i silver papper på ”Ica” duger gott och väl!!!!
Jag har en gång i tiden varit hans fan men tycker han de senaste året har blivit allt för komisiell . Känns inte så trovärdig och vill bara kränga sina produkter som inte är så bra egentligen! Lite lchf men han gråter nog att GI storhetstid tog slut!!!!
Ja då fick det bli LCHQ

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 17:38

Du skulle sett hans ”monter” det var BARA produkter.. skulle tagit en bild för det var löjeväckande!!!
Ja kostdoktorn gjorde en bra recension om hans smarta medelväg.

Svara
Viktoria 10 februari, 2013 - 11:04

Hej!
Även jag har gjort kesobrödet och tycker det är toppen! Har dock inte rostat det ännu 🙂 gjorde utan kokosbolls eftersom jag inte hade utan smak och det blev lite torrt så ska testa det nästa gång 🙂
Min fråga; jag lade in alla ingredienser i receptet med rätt mängd i shape up appen och den säger att hela receptet ger totalt 455 kcal. (Jag har fibrex istället för kross eftersom jag är glutenintolernt) Jag har delat brödet i 8 bitar och detta borde ju då ge ca 57 kcal per skiva? Du har skrivit 91 tror jag. Hur räknar man egentligen? Gör jag fel?
Tack för en super blogg, alla dina recept som jag provat har varit toppen !!

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 17:48

Hej! Det beror nog på vilket kokosmjöl du lagt in + äggen, jag använder stora eko ägg. Du har inte glömt lägga in kokosfettet?
3 ekoägg: 285 kcal
5 msk aman pranamjöl: 58 kcal
125 gram keso: 113 kcal
8 gram kruskakli: 14 kcal
30 gram kokosfett: 265 kcal
= 734 kcal i en sats

Svara
Viktoria 10 februari, 2013 - 18:09

Hej!
Hade inget kokosfett så det uteblev, har samma kokosmjöl och lägger in råvaror med streckkod så det blir rätt. Hade 3 st vanliga ägg och fibrex (15 kcal) så då stämmer det nog -265 kcal är ju ungefär skillnaden. Tack för svar! Då tänker jag rätt i alla fall 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 18:26

Dåså! =)) Vad smart med streckkod??? Hur gör du???

Svara
Viktoria 10 februari, 2013 - 18:45

Jag har appen ”shape up” och så tar man tex frukost och lägg till, sen väljer man skanna streckkod så startar kameran i mobilen och så läser man in streckkoden, hittar nästan allt 🙂 då får man rätt kokosmjöl, rätt ägg m.m super smidigt. Sen ser man kalorier och ratio mellan fett, kolhydrater och protein.

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 18:51

Perfekt!! Har jag missat!! Tack!!

Diana 10 februari, 2013 - 11:02

Gratulerer med at bogen er på andenpladsen. Og det er os der takker, fordi du har skrevet en fantastisk bog 🙂

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 17:39

Tack snälla!!

Svara
Nadja 10 februari, 2013 - 10:48

Mm allt ser supergott ut!

Svara
Eva 10 februari, 2013 - 10:44

Kul att din bok ligger 2:a! Grattis till dig! Vi här hemma använder oss av recepten flera gånger i veckan och det är alltid lika trevligt att sätta sig till bords! Blev lite nyfiken när du skriver att du inte gillar Pauluns produkter, kan du utveckla?

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 10:48

Hans produkter innehåller för mycket socker och sockerersättare som maltitol och gluten och det är inget jag rekommenderar. Sedan är de säkert ett bättre alternativ än mycket av det som finns på frukostflinghyllan men det är produkter som jag inte tycker är ett hälsosamt val.

Svara
Eva 10 februari, 2013 - 12:02

….och rackarns dyra också.. Tack för snabbt svar!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.