Frozen margarita och lite annat smått och gott!

10 februari, 2013

God morgon! Här blev det en tidig en! Vaknade 6 och kunde inte somna om! Men det är riktigt mysigt att tassa upp först av alla och tända lite ljus och sätta sig i soffan med en kopp kaffe ♥
Alice tassade upp efter en stund och nu tittar vi på Animal Planet ihop 🙂

IMG_0837

Jag brukar kika på Adlibris, hur boken ligger till på Topplistan för där har den legat nästan sedan start! I dag är den 2:a!! Bara femtio nyanser som ligger före! Det är ju helt otroligt! TACK alla ni som köper boken, som skriver om den, som lägger upp maträtter på instagram från den, som sprider till vänner och bekanta att ni gillar den, detta är er förtjänst, glöm inte det! TACK från djuper av mitt hjärta ♥♥♥
screendump 2013-02-10 kl. 08.18.39

 

screendump 2013-02-10 kl. 08.18.48

Tittade ni på mello i går? Vad tyckte ni?? Jag tyckte det var bättre bidrag denna veckan generellt! Jag gillade Erik och Tones bidrag men även Hoffstens var bra!
I går gjorde jag Thaikycklingen men ändrade lite i mitt recept och det blev så bra! Så receptet är uppdaterat nu!
IMG_0831

Jag har även uppdaterat kesobröd receptet med tydligare instruktioner!
IMG_0826

Jag gillar inte söta drinkar så jag brukar alltid köra på sura drinkar. En favorit är Frozen Margarita. Enkel att göra och så god och så innehåller den ju inget tillsatt socker (bara den i cointreaun och ytterst lite i limen) så en drink blir ca 5 gram kolhydrater.
1 drink
4 cl tequila
2 cl triple sec eller cointreau
2 cl färskpressad limejuice
isbitar
Mixa allt i mixer till en slush! Häll upp och njut 🙂
IMG_0832

IMG_0836

3 dagar gamla tulpaner
TACK för alla tulpantips!! Det blev stor skillnad med lite isbitar i vattnet! Jag snittar om (raka snitt) varenda morgon och så några isbitar i. Det hade säkert blivit ännu bättre om jag ställt kallt över natten men jag har faktiskt glömt varenda kväll 😉
I dag är det hälsomässan igen här i Helsingborg, vad tyckte ni som var där? Jag hann inte gå runt något igår men ska göra idag. Men hann med Fredrik Pauluns föredrag. Jag håller med honom i mycket, men inte allt. Han har otrolig kunskap men jag gillar inte hans produkter. Men jag gillar hans LCHQ tänk även om det i min värld är en liberal LCHF, dvs så jag själv äter. Dock håller jag inte med honom att man blir deprimerad av att äta för lite kolhydrater (runt 20 gram om dagen). En del kan faktiskt bli på grund av serotoninhalten höjs av kolhydrater men det är långt från alla. Han hävdar även att man tappar träningslusten av för lite kolhydrater (när ketonhalten är för hög). Tja vi är alla olika. Men jag håller med honom i en sak, det är att ganska få behöver äta strikt LCHF. Jag skulle hävda att det är bra för sockerberoende, vissa sjukdomar och de som är mycket kraftigt överviktiga, för oss andra så är en lågkolhydratkost med naturligt fett, rikligt med grönsaker och gärna lite extra protein en bra grundkost. Åter igen tycker jag att benämningen lågkolhydratkost med naturliga fetter är den bästa benämningen och i det passar även LCHQ in. Men som sagt, jag är så trött på att sätta ett namn på ett bra sätt att äta men det är klart att det har fördelar också.
Kul att så många kom fram i går!  Jag står i Mat & Hälsas monter mellan 12-15 idag igen.

25 kommentarer
0

25 kommentarer

Fredag! | Panorama 15 februari, 2013 - 11:58

[…] stönas över. Och så odlar jag min trädgård snittar jag mina tulpaner och funderar över ifall isbitarna i vattnet har gett resultat eller […]

Svara
Anna 11 februari, 2013 - 19:56

Hej! Köpte boken idag, testade pizzan till kvällsmat och den gick hem hos ungarna också. Sitter nu o läser och i ditt förord fick jag en sån magsugarbox 😉 Du skriver ju om mig och min barndom. Om mormor som jag bodde granne med, med sina marmelader, hembakta bröd, saft och sylt och dit jag alltid tog mig efter skolan för att stilla suget och hungern med ett sockerskrovmål… Pommefrites, snabbmakaroner med mycket ketchup… Mina fantastiska bantningsideér, matstörningsvändor med extremt snabb viktnedgång, upp igen men aldrig mer än 70 kilo upp, ner till 56 och upp igen, när barnen kom…så gick det som det gick… Nu toppar jag nog på 90 kilo, är trött på att hålla på så här, men har ju hittat dig och din bok… Det är inte klokt, du ”skrev till mig” en chock ;-), jag tror det är bra… 🙂 Tack!!

Svara
Carina 11 februari, 2013 - 10:07

Har just klickat hem den
målet är att gå ner några kg till den sista maj då dotter tar studenten
ny klänning och snyggt hår är belöningen

Svara
Åse 11 februari, 2013 - 11:27

Hoppas du gillar den!! Lycka till!!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.