Hej på er!
Lite segt att vakna i morse men känner jag mig piggelin och har bänkat mig på mitt lilla kontor!
Hade ni en fin lillördag i går?
Jag dammade av en gammal goding till middag, jag brukar variera den lite – ibland kyckling, ibland lövbiff och som i går, fläskfilé! Enkel men god! Gillar man inte ädelost kan man ta vilken ost som helst! Gärna en lagrad ost så klart!
Barnen åt lite tidigare, ibland är det skönt att kunna sitta ner med vuxna och njuta i soffan.
Fläskfilén putsade jag och stekte i het panna i smör.
Saltade och pepprade och filén ska bara få lite färg, den går vidare i ugn sedan.
Strimlad paprika ovanpå och sedan knaperstekt bacon.
Den goda ostsåsen hälls över och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter.
KLART!
Slurpens! Till det rotfrukter i ugn!
Fläskfilé med bacon och ädelost
Ingredienser
- 2 fläskfiléer
- 2 röda paprikor
- 1 paket bacon
- 150 g ädelost
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 1 msk soja
- 1 msk kalvfond
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
- Stek baconet knaprigt.
- Kärna ur paprikorna och strimla, lägg ovanpå köttet, likaså baconet.
- Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Smaka av med soja och kalvfond.
- Häll över fläskfilén och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Nutrition
- Serving Size: 6
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
[…] detta recept inne hos Åse på 56kilo och kände att jag bara måste testa. Gjorde om receptet lite efter smak. Blev verkligen […]
Hej, hur många räcker det till ca? Mvh Emma
Det står i receptet =)
Hej!
Ska precis till att göra detta nu, ser jätte gott ut.Dock står det inte hur många grader man ska ha ugnen på?
225 gr ca =)
Detta ska jag prova ikväll, ser supergott ut. Vill passa på och tacka för alla goda och bra recept, de har hjälpt mig att anpassa mig till LCHF som jag upplevde som ensidigt tidigare, nu tycker jag att jag äter jättegott samtidigt som jag rasar i vikt. Tack än en gång
Ja detta får man ju prova! 2 fläskfiléer kan se rätt olika ut, på hur många gram styck var dina? 🙂
De brukar vara ganske så jämstora tycker jag 🙂 Runt 1-3 kilo blir lagom.
Tack för en trevlig blogg. Ska absolut pröva att koka upp mjölken. Vi brukar vispa den hårt och blanda med ädelost och sen bre över köttet.
Märker att du haft olika ingredienser. I punkt 5 så ska man bre över kycklingen….. ?
Kan inte låta bli när jag är lite arbetsskadad när det kommer till korrekturläsning. Men ska pröva med det också.
Kram
Låter supergott – måste testa!
Får jag fråga vad du har köpt den fina gratängformen? Tyckte den var så söt =)
Oj, den har massor av år på nacken tyvärr, Laura Design Italy!
OK, tack! Får hålla ögonen öppna och se om jag kan hitta något liknande =)