Skriv ut

Fläskfilé med bacon och ädelost

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 1 paket bacon
  • 150 g ädelost
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk kalvfond

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  3. Stek baconet knaprigt.
  4. Kärna ur paprikorna och strimla, lägg ovanpå köttet, likaså baconet.
  5. Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Smaka av med soja och kalvfond.
  6. Häll över fläskfilén och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6