Fitbit Blaze utvärdering

av Åse
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos

Som ni vet så är jag superglad för min Fitbit Alta HR den är liten, nätt och på skärmen ser man enkla saker som steg man tagit, aktiva minutrar, klockan etc – det mesta ser man sedan i appen.
Nu har jag utvärderat Fitbit Blaze som jag köpte på Ellos och som är lite större och har fler funktioner synliga på skärmen än Fitbit Alta Hr.
Jag känner att den är en mycket värdig och mycket billigare ersättare för apple watch. Det beror ju lite på vad man använder sin apple watch till iofs. Personligen så använder jag inte min apple watch så mycket längre. Jag blir stressad av alla notiser och jag saknar en bra sömnfunktion. Fitbit och dess app gillar jag personligen bättre då det är lättöverskådligt i appen!
Med Fitbit Blaze får du upp notiser av tex sms och även andra notiser som är speglingar från din smartphone. Om det ringer så burrar det i Blazen också och du ser vem som ringer. Notiserna kan man stänga av enkelt på klockan. Jag har ofta min avstängd för som sagt jag arbetar dagtid med ljudlös mobil för att slippa bli störd. Är jag iväg så sätter jag på notiserna så slipper jag ta upp mobilen hela tiden när det kommer sms tex. Då ser jag enkelt vad det står i smset och svarar om jag vill och kan 🙂

Man kan välja mellan olika urtavlor, precis som på apple watch och man sveper enkelt till vänster för att nå de funktioner man vill ha.
På hemskärmen kan man knacka och se en snabbsummering av samma saker man ser mer utförligt under ”Today”
Under Today ser man en summering av de steg man tagit, pulsen, steg denna timmen, kilometrar, kalorier förbrukade, trappor.
Under Exercise finns olika träningsformer att registrera, man kan lägga till och ta bort i appen. 
Under Fitstar finns Warm up, 7 minute workout och10 minutes Abs – dvs enkla träningsscheman du kan följa!
Under relax guidas du i andning! Suuuuuperbra! 2 minuter eller 5 minuter! Vi behöver alla stanna upp och djupandas – varje dag!
Timer och Alarm är andra funktioner som vi alla ofta har nytta av.
Provkörde ”Exercize” på gymmet igår!
Själva klockan är avtagbar och man kan köpa billiga band på Wish eller hos tex INF som jag köpte nedan hos. Där köpte jag även länkar till min Fitbit Alta Hr!


Det som är bra med fitbit att man kan ha flera fitbits kopplade till appen. Jag använder fortfarande min Fitbit Alta HR tex, varierar mig!
Jag kan varmt rekommendera Blazen! Velar man mellan apple watch och fitbit så känner jag att blaze är en bra ersättare om man främst är intresserad av träningsfunktionen och inte bryr sig om att kolla massa andra saker på klockan.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Marie 20 januari, 2018 - 21:09

Men alla notiser kan ju stängas av i Apple Watch, du väljer ju själv vad du vill ska notifieras!
Älskar min Apple Watch och vill aldrig vara utan. Gillar att man kan se temperatur ute etc. Har min på lagning nu och kan inte vänta till den är klar.
Men så kör jag allt i Apple, Mac Book Pro, watch, iCloud etc.
Älskar Apple för deras design och funktion, har svårt för billiga kopior tyvärr.

Svara
Åse 20 januari, 2018 - 21:27

Absolut! Och eftersom jag mest är intresserad av att veta hur många steg jag tagit, hur jag sovit på natten, bli pushad att röra på mig, registrera min träning så är Fitbit tillräckligt för mig och många med mig har inte större behov än så. Och jag är också en Apple nörd och har haft Apple Watch sen dagen den kom 🙂 (uppgraderat serie under tiden) – som sagt det är väldigt många tusenlappar mellan en Fitbit Blaze och en Watch och är behovet enbart träning, sömn och aktivitet då räcker Fitbit gott och väl.

Svara
PRETTY HOME BLOG - Inrednings- och livsstilsblogg 20 januari, 2018 - 07:51

Har själv en apple-watch och älskar den! Skulle aldrig byta ut den mot något, men det är kul att du testat och utvärderat den för dom som ännu inte skaffat någon smartwatch.
/Berith

Svara
Åse 20 januari, 2018 - 12:49

Hej! Kul du gillar din apple watch! För mig är den överflödig och ligger mest oanvänd numera 🙂 Ha en fin helg!

Svara
Maria 19 januari, 2018 - 22:40

Vilken bra utvärdering, precis vad jag behöver inför kommande köp.
Stort tack för att du delar med dig.
Trevlig helg!
Maria

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.