Festgryta och ljuvlig höstsol

29 september, 2020

Hej hej!

Åh vad ljuvligt med ljus!
Det är magiskt att få ljuset i ansiktet till en kopp kaffe i uterummet en morgon.
Min stoooora fina palettblad blev krigsskadad i söndags. Min stora ljusstake föll på den så den stora mittengrenen bröts! Så nu är den nerklippt och jag har massa sticklingar att sätta. Den tar ju sig snart igen och den lär bara bli buskigare när den är nerklippt. Men ajaja, vad det gör ont i en att se något så vackert praktfullt gå itu!

Djuren latar sig som vanligt men jag har varit effektiv och suttit på kontoret sedan 8 och jobbat ikapp.

Passade på att tanka lite D-vitamin på lunchpausen. 17 grader och sol i slutet på september! Det är ju helt otroligt!

Hörrni här kommer ett litet middagstips! Ni kanske redan lagat den någongång? SÅ god!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Festgryta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 pkt bacon
250 g champinjoner
4 små steklökar
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk vinbärsgelé (kan ersättas med fibersirap)
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
½ tsk chiliflakes
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosgrädde)
ev 12 dl vatten eller mjölk
12 msk japansk soja
Salt, peppar
matfett att steka i


Instruktioner

Skär kycklingen i större bitar.
Stek kycklingen tillsammans med bacon skuren i mindre bitar. Lägg över i gryta.
Skiva champinjonerna. Skala steklökarna och halvera dem.
Fräs champinjoner och lök i i samma panna som kycklingen och baconet, rör ner tomatpuré, kryddor, vinbärsgelé och dijonsenap. Lägg över i grytan.
Finhacka paprikan. Pressa vitlöken, blanda ner i grytan. Rör ner creme fraiche och kycklingfond och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar och lite soja.
Späd eventuellt med mer vätska. Låt alt puttra i ca 10 minuter.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

AnnKatrin 29 september, 2020 - 18:11

Vad fantastiskt härligt det ser ut med uteplatsen ni har, med uterum och spabad ren vardagslyx👌🏼👌🏼👌🏼☺️.

Svara
Petra K 29 september, 2020 - 15:43

Vilken härlig bild på djuren!
Här i Sandviken har verkligen hösten gjort sitt intåg. Igår var det dimmigt hela dagen och sådär fuktigt så vindrutetorkarna fick användas trots att det inte regnade…..

Svara
Åse 29 september, 2020 - 17:38

Åh men det ÄR ju också härligt! jag älskar verkligen alla årstider!

Svara
Petra K 30 september, 2020 - 10:38

Jag vet! Att ta en prommis över stock och sten i skogen med alla höstens dofter är som balsam för själen……..

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.