Familjegrillmys!

av Åse
Innehåller annonslänk till Ellos

Go eftermiddag på er!

Så var det måndag igen! Underbart!
Jag tog lite sovmorgon i morse och for upp som ett spjut! En internetbekant skulle nämligen komma och hämta en stickling av min röda palett så det blev eld i byxan på mig! Haha!

Lite fix i uterummet och gick min vända bland alla blommor, haha!
Nu sitter jag och betar av jobb på kontoret och har precis pratat med Mats i någon timmes tid.
Hade tänkt mig en skön långpromenad i solen men den försvann ju så klart! MORR!

Fick en kommentar som jag tänkte lyfta fram:

Hej
Vad har hänt med bloggen? Känns som att du tappat suget lite… uppdateras inte lika ofta som tidigare. Hoppas det snart vänder.

JA jag har tappat sugen! 
Av flera olika anledningar, men framför allt så beror det ju på att jag driver en livsstilsblogg och just nu sedan 1 år tillbaka så är livsstilen kraftigt begränsad.
Jag driver ingen receptsajt och att posta recept efter recept är varken roligt eller den blogg jag vill driva.
Jag är ju ingen robot som kan trolla fram inspiration och motivation utan jag får inspiration och influenser från sociala sammanhang, upplevelser, resor.
Det händer liksom inte alltför mycket och jag tror inte ni vill se mig hasa omkring i myskläder vattnandes mina blommor dagarna i ända haha!
Javisst man kan skriva om massor av saker, förutom sociala sammanhang och upplevelse, när det gäller kosten så har jag liksom redan skrivit allt jag tycker är intressant redan (finns ju i böcker och i arkivet)
Min kost är en livsstil sedan många år och inget som jag tänker på längre så det ämnet känns uttömt.
Sedan så är det inte roligt med alla Corona-poliser därute, att hela tiden tvingas fundera på vad man lägger ut för att slippa få fördomsfulla kommentarer som skam och skuldbelägger tar bort glädjen av att dela med sig.
Jag är en vuxen människa som under drygt 1 år med detta virus gjort mitt bästa för att inte bidra till smittspridning genom att följa restriktionerna, hålla avstånd, inte bidra till trängsel, stannat hemma vid minsta lilla symptom och även testat mig då + tvättat/spritat händerna. Jag jobbar dessutom hemma och träffar mycket få människor till vardags. Att då få kommentarer som påpekar allt från avstånd till vänner och familjemedlemmar, till ifrågasättningar kring de få restaurangbesök man gör etc är inget som jag uppskattar och då slutar jag helt enkelt att dela med mig.
Jag börjar med mig själv, skulle aldrig få för mig att ifrågasätta någon annan i social media, speciellt inte när vi alla redan kämpar med detta. I min värld så har man inget snällt att säga så säger man inget alls och åtminstone jag ogillar att skuld- och skambelägga mina medmänniskor.
Att det sedan ofta blir en monolog här i bloggen tar också bort glädjen.
Jag delar det med många andra bloggkollegor så det är inget som är unikt för just den här bloggen, jag förstår att det snabba flödet på facebook och instagram gör att det känns motigare att kommentera på bloggar.
Men det känns inte roligt! Jag uppskattar alla kommentarer! Både all fin feedback kring mina recept men även i övriga inlägg.

Förhoppningsvis så kan vi alla snart återgå till det nya normala men nu vet ni hur jag känner! Det är lite motigt att vara inspiratör just nu.
Jag gör mitt bästa men det kan ju bli bättre, ibland går det upp och ibland ner med inspon. 💖

Nåväl! Över till familjemiddagen!

Mamma och svärmor som är vaccinerade träffades för första gången på snart 1,5 år! Vi fick knappt tyst på dem, tror de tömde varje samtalsämne som fanns haha! Gulletanterna!

Noel och 12 kompisar bestämde sig för att snagga håret förra veckan, haha! Nåja det växer snart ut!

Svärmis gav fina grillbestick! De behövde jag!

Daniel bjöd på Spagliato! Alla gillade den utom Nicholas (min äldste) haha! Han tycker inte om bittra drinkar.

Majsknyten är såååå gott!
En variant på mexikanska Elote!

Knytena består av majskorn, majonnäs, limezest, chilipulver, lite cayenne och riven parmesan!
Läggs på grillen i 10 minuter.

Som det regnade! Sedan plötsligt blev det uppehåll! Då gällde det att vara snabb på bollen och grilla 😅
Grillen står inte där annars utan på kortsidan av trädäcket men hade ju tänkt rengöra trädäcket tidigare på dagen innan det började regna.


Klänning HÄR

Mami och mina 23-åringar! (24 i år)

Majsen klar! GOTT!

Lite av allt!

ÄLSK på grillat!

Prova majsknytena hörrni! Supergott!

KRAM kram!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

70 kommentarer

Aseel 20 maj, 2021 - 09:20

Hej!
Vi är så många fler som gillar dig, inspireras av dig och det du lägger ut och själv hämtar jag energi från din blogg när jag känner mig som mest trött och lustlös.
Tyvärr har de negativa på nåt sätt kommit fram mer under pandemin och det är så tråkigt! Det går inte att ta en promenad utan att råka ut för nån dåraktig människa som tar sig friheten att skälla eller bete sig ociviliserat! Men vi behöver komma ihåg att vi är så många fler som vill braka livets positiva sidor! Snälla, sluta inte! Blicka/ta bort de negativa! Det har du rätt till i din egen blogg!

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 10:13

Tack snälla du för peppande kärleksfulla ord! Du ska veta så mycket de betyder och så mycket glädje, motivation och inspiration det ger mig! Tusen tack! Stor kram!🥰

Svara
Hanna 19 maj, 2021 - 14:12

Hej!
Jag brukar inte heller vara så flitig att kommentera blogginlägg men ska göra det nu. Jag läser din
blogg jätteofta och har fått massor av tips och inspiration av dej. Dina recept t ex är suveräna. Jag
brukar berätta om dem åt min gamla pappa 90-år och han har lagat flera av dem och tycker de är
toppen. 🙂 Ha en skön vår och sommar. Hälsningar från Österbotten i Finland.

Svara
Åse 19 maj, 2021 - 16:55

Åh men vad roligt att höra Hanna! Tack fr din fina kommentar! Den gjorde mig glad! 🥰

Svara
mallan 18 maj, 2021 - 20:33

Det är så sorgligt att de som ger negativa kommentarer av olika slag inte förstår hur de drar ner. Allmänt känns det som om det blivit värre o mer negativt. Förstår dig också kring avsaknad på inspiration rent generellt. Det är långdraget o segt o så less på det här. Men vi håller i o håller ut. Och en stor kram vill jag skicka också!

Svara
Åse 19 maj, 2021 - 11:28

Ja det är tråkigt och speciellt när man ser att de aldrig annars ger kommentarer som är positiva! Många tror dessutom att de är anonyma.
Men jag får positiva kommentarer till 99,9% men det är ju som det står i bibeln: ”Lite surdeg surar hela degen”
Kram tillbaka!

Svara
Sandra 18 maj, 2021 - 17:31

Hej!
Brukar aldrig heller kommentera här men vill skriva nu. Fortsätt som du gör! Du är en inspirationskälla! Asså vad är det med folk!? Jag njuter av att se andras lycka och trevligheter. Det ger mig liv i dessa tider. Alla gör sitt bästa med att följa restriktionerna. Om alla fokuserar lite mer på sig själva och inte på andra vore det bra! Heja dig!

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 17:41

Tack och kram för pepp och lite kärlek 💕❣️

Svara
Mitta 18 maj, 2021 - 12:55

Tycker din blogg är fantastisk!
Tråkigt med de där coronapoliserna. Men tyvärr finns såna överallt..de är ju besserwieser ”vet allt på jorden” Jag blir lite glad att vi ändå kan supporta våra restauranger så de kan vara kvar. Fortsätt inspirera oss på dina villkor o de du mår bra utav!

Kram!

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:40

Tack Mitta!
Ja man undrar ju liksom hur de mår själva? Många glömmer att när man pekar på någon annan så har man fyra fingrar som pekar på en själv!
Exakt! Stötta under ansvar – vi vill alla ha en värld att komma tillbaka til! KRAM!

Svara
Lisbeth Wall 18 maj, 2021 - 12:03

Kära Åsa. Jag följer din blogg nästan dagligen. Som fattigpensionär är den en guldgruva att ösa ur alldeles gratis. Alla dessa smarriga recept. Som jag lagat många ur. Har även två av dina böcker. De underbara bilderna som är en fröjd för ögat. Följer nu lågkolhydrat kosten och har sedan nyåret lyckats gå ned 10 kilo. Kära hälsningar Lisbeth Wall, Huskvarna.

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:41

Tack Lisbeth, så glad jag blir att du fått hälsovinster och trivs hos mig! Tack för att du tar dig tid att skriva ❤️

Svara
Anna 18 maj, 2021 - 10:06

Hej igen, min kommentar hamnade nog på fel ställe, det ”hoppade” lite när jag läste från mobilen. Det är den där singoallaliknande, randiga blusen som jag undrar var den kommer ifrån 🙂

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 10:25

Haha ja detta temat är lite dumt, ska fixa den till hösten!
Singoallablusen är från Ellos! Tror tyvärr inte den finns kvar 🙁

Svara
Jonna 18 maj, 2021 - 10:01

Förlåt att jag inte brukar kommentera. Gillar din blogg, har inte läst den så länge, kanske ett år. Jag bor också i Skåne, tror mig vara ungefär i din ålder, har barn och hund och flera beröringspunkter. Jag hade inte märkt något och tar emot vad som än skrivs och gillar allt. Skulle aldrig få för mig att döma någon eller skriva något dumt, är bara så glad att jag får läsa om dig och ditt liv. Hoppas att du inte ska sluta blogga!

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 10:26

🙏🏻💖 Välkommen hit! Roligt att du hittat hit och trivs!

Svara
Therese 18 maj, 2021 - 09:14

Alltså! Bilden på din mamma och din svärmor ❤️ Den bilden ger ju en framtidshopp om en snart ”normal” vardag igen 🙌❤️

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:40

Ja men visst blir man glad!? Håller med, det ger en strimma hopp ❤️

Svara
Malin 18 maj, 2021 - 08:22

Det är klart att det är motigt ibland. De har vi väl alla upplevt. Jag tycker i alla fall att det är väldigt skönt att se lite normalitet i livet som ni har i Sverige (jag bor själv i Tyskland och vi har ju sedan december lockdown) och är inte missunnsam. Det är tvärtemot bara härligt att se lite liv, att man kan träffa lite människor, gå på restaurang gå och handla. Och allt detta med den försiktighet som vi har blivit ombedda att ta. Själv är jag inte alla särskilt ängslig och är så trött på detta ”avstängda” samhälle jag lever i just nu. Framför allt tycker jag också synd om barn och ungdomar här i Tyskland som inte får träffa kompisar, ingen sport och ingen skola sedan mer än fem månader. Det är en katastrof.

Kör på bara som du har inspiration till. Det räcker så bra och känns ärligt. Kanske du kan visa hur det går med renoveringen av dina döttrars rum?🤗

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:43

Usch så ledsamt att det ska behöva vara så! 😢 Jag håller med, ungdomar och barn har lidit mycket i denna pandemin – de är vårt framtidshopp och de kommer få lida för detta i många år framöver.
Ja men just ja, Junis rum är inte riktigt klart men det ska jag absolut göra snarast! 😍

Tack o Kram!

Svara
Annika Karlsson- Mukka 18 maj, 2021 - 08:01

Hej! Man är väll inte på topp jämnt älskar dig blogg och den mix du bjuder på allt är så bra, har alla dina böcker och lagar därifrån jämnt. Du är en inspirationskälla ❤️

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:43

Tack Annika! ❤️

Svara
Ulrika 18 maj, 2021 - 04:34

Fina Åse! Jag har följt dig i många år från Toronto och lagar massor av dina recept och delar med mig av till mina väninnor häröver! Fattar inte hur du har kunnat och fortfarande kan skriva så härliga inlägg gång efter gång! Jag älskar din blogg med alla blandade ämnen, det finns alltid något för alla! Dessutom är jag uppväxt i Helsingborg och känner sån lycka att du också bor där och skriver så fint om denna fantastiska stad! Snälla sluta inte att blogga! Skriv när du känner för det! Vi är massor av läsare som stöttar dig och vi finns alltid kvar! Varma kramar från Ulrika

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:47

Åh Ulrika, tusen tack för pepp och feedback! Så mycket energi jag känner av era kommentarer! Som rena vitaminpiller rakt in i hjärtat! Tusen tack ❤️

Svara
Cissi 17 maj, 2021 - 23:02

Jag älskar att gå in på din blogg som innehåller sån bra mix, allt från mat, kläder, inredning resor etc. Förstår att kreativitet kan tryta emellanåt och framförallt i dessa tider och så får det vara. Tack för allt du bjuder oss på!!
Ha det fint!!
Kram Cissi ❤️

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:48

Tack o KRAM Cissi! 😍

Svara
Jenny 17 maj, 2021 - 22:57

Jag har hittat din blogg ganska nyligen och tycker att den är helt fenomenal! Älskar dina recept och din inställning till kost i kombination med att njuta av livet. Väldigt inspirerande! Blir glad att se att du får så många varma kommentarer, det är du så värd.

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 09:49

Härligt att du trivs här Jenny! Och tack för kärlek från dig också! ❤️

Svara
Marica Dahlström 17 maj, 2021 - 21:37

Tack för en jättefin och inspirerande blogg 🌸
Snart vänder det 🙏🏻

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:42

Ja det gör det Marica! KRAM!

Svara
Anette 17 maj, 2021 - 21:22

Hej! Älskar din recept men även dina tips och inspiration på vad livet har att ge. Men ska villigt erkänna att jag sällan kommentera din blogg men gillar ofta i flöde där jag läser allt från dig. Tråkigt med alla negativa personer som ger dumma kommentarer och tar din och andras energi. Brukar tänka, hen mår nog inte så bra, men det är ju inget försvar.
Jag kan förstå att du ibland får idétorka, men vi hoppas på bättre tider och med mer input från livet.
Hoppas du orkar fortsätta även om det blir lite mera sällan.

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:42

Tack för din rara kommentar 🥰 KRAM!

Svara
Anna 17 maj, 2021 - 21:09

Som jag tidigare skrivit, så läser jag mycket hellre din blogg än följer på andra sociala medier. Din fina blogg är äkta och unik♥️

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:22

💖💖💖 Kram Anna!

Svara
Anna Haeggman 17 maj, 2021 - 20:28

Jag förstår hur du känner! Men jag har gillar din blogg lika mycket nu som tidigare. Älskar din mix av recept, familj, mode, inredning, hudvård och smink. Samarbeten med ev erbjudanden eller rabattkoder tycker jag bara är roligt. Förstår inte alls dom som ogillar det. Man behöver ju inte köpa det om man inte vill. Men om det är något man gillar så tycker isllafall jag att det känns lite bättre med en rabatt eller två. 😉
Fortsätt som du gör.
Kram Anna

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:38

Hej fina Anna! Jag blir glad av att du ff trivs hos mig! tack för alla dessa år hos mig ❤️ KRAM!

Svara
Marléne 17 maj, 2021 - 20:11

Heja Dig! Din blogg är superbra och jag läser alltid även om jag sällan kommenterar. Lite bättre på instagram är jag dock 😉 älskar att du skriver om olika saker, som mode, make up och sen prövar jag gärna dina recept och drinkar. Gillar din blandning! Kram från Marléne på Österlen .

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:38

Tack snälla! Tack för att du tog dig tid! KRAM! ❣️

Svara
Barbro 17 maj, 2021 - 19:50

Jag vill också ge lite kredit. Kommenterar sällan men läser ofta. Tycker om att ”titta in” och bara få lite inspiration. Få lite del av din familj och känna mig mindre ensam.
Tack!!

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:40

Tack Barbro! 🌸 Vad glad jag blir att du känner dig mindre ensam av att kika in, det blir jag väldigt rörd av!

Svara
Kathrine Engman 17 maj, 2021 - 18:42

Tack för din inspirerande livsstilsblogg!
Älskar den för att du bjuder på både vardag och fest med lite olika härliga infallsvinklar.

Just nu tycker jag det är lite kul med de olika fredagsdrinkarna som du bjuder på:-)

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:43

Vad roligt att höra! Då får du kika in på fredag för en ny fredagsdrink! 🙏🏻🍹

Svara
Helena 17 maj, 2021 - 18:18

Din blogg är så inspirerande!!! Älskar mixen men framförallt alla fantastiska recept. Att gå in på din sida i dessa trista tider gör mig både gladare, mer positiv och inspirerar till att laga goda middagar även om det bara är till vår lilla familj. Keep on och strunta i alla självutnämnda covid-poliser
Kram

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:45

Tack snälla Helena! Glad jag blir av din kommentar 🥰🙏🏻 KRAM!

Svara
Liza 17 maj, 2021 - 17:32

Älskar att läsa din blogg om mat inredning resor familj, ja livet helt enkelt. Använder mig ofta av dina smarriga recept. Vet man inte vad man ska laga är det bara att kika in hos dig så hittar man alltid nått gott 🙂

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:45

Tacksam för att du trivs! KRAM❣️

Svara
Sanna 17 maj, 2021 - 17:22

Vaaa? Är inte ditt liv chipp chipp cheeriooo heela tiden? 😂❤️ Det är ju verkligen mitt. 😅 Nä jag förstår dig!! Livet är ju upp och ner och ibland är det bättre att vara ”tyst” än försöka inspirera med nåt som kanske inte kommer från hela hjärtat. Och det är ju som du säger enormt påfrestande och energikrävande med alla dessa Corona-pekpinnar. Det spelar nog ingen roll vad man gör eller inte gör. Folk har för mycket fritid och kanske verkar vilja hitta fel. Stor peppkram till dig ❤️❤️❤️❤️

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:46

Tack fina vän! ❤️❣️ Största kramen!

Svara
Karin 17 maj, 2021 - 16:33

Jag gillar din blogg även om det varit lite glesare en tid men är inget man tänker på.
Ska bli skönt när allt är mera normalt om det blir som förr eller på något annat sätt.
Men jag gillar dina recept och mixen av allt.

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 20:46

Kram till dig Karin!

Svara
ÅsaS 17 maj, 2021 - 16:13

Vet inte om jag sagt det förut 😜 men bloggen är som en Gott&Blandat-påse, med en massa godbitar!
Inte alltid jag kommenterar, men läser allt, det gör jag!
Tror inte att jag har hittat nåt som inte är värt att läsa eller googla vidare på.
Tack för att du vill och orkar inspirera, trots att ”livet står still” emellanåt!
Kram 💕

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:46

Du är alltid min största supporter! Tack för det Åsa 🙏🏻❤️
Snart är vi alla på andra sidan! Stor kram!

Svara
Sonja 17 maj, 2021 - 16:13

Allt du skriver om är inspirerande. Ta inte åt dig av elaka kommentarer. Kämpa på jag gillar allt du skriver dina böcker är underbara att ha och jag hoppas det kommer en till så småningom. Så fint att du visar bilder på din inredning, inspirerande för mig.

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:47

🙏🏻 Tack för feedback Sonja! Betyder massor!

Svara
Eva 17 maj, 2021 - 15:55

Du har en fantastisk blogg. Tusen tack för alla goda recept och kostråd.
Dina böcker har jag också 🙂

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:48

🙏🏻 Underbart!

Svara
Anna 17 maj, 2021 - 15:44

Jag gillar din blogg och tycker inte alls den är oinspirerande, tvärt om tom i dessa tider. Kämpa på! 🤗

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:43

🙏🏻 Tack för pepp! 🥰

Svara
Anita 17 maj, 2021 - 15:42

Jag förstår dig precis. jag har också uppförsbacke 2 av mina vänninor dog inom 3 månader en i corona och en i cancer så just nu är det ingen glädje här.
men man får försöka ta nya tag
ha det gott

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:48

Så tragiskt Anita! Ledsen för din skull ❤️

Svara
Elisabeth 17 maj, 2021 - 15:35

Tråkigt med dessa besserwissrar, hoppas du fortsätter. Jag bjöd på dina långlagade lövbiffar i lördags. Det blev succé 😀 så glad för alla dina recept dom dessutom är gratis. Fast jag har köpt 2 av dina böcker, kram

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:49

Det tackar jag för! ❤️

Svara
Ingela Persson 17 maj, 2021 - 15:34

Hej Åse Du är så himla bra duktig och trevlig så det så.Jag ska försöka rätta till mig med matvanor hade jag tänkt så jag hänger på dig igen.Jag kommer att behöva mycket tips men du finns ju på bloggen. Tack för att du finns 🤗🤗. Ha det gott bästa du.

Svara
Åse 20 maj, 2021 - 12:43

Heja dig Ingela! 💖

Svara
Camilla 17 maj, 2021 - 15:10

Hej, aldrig kommenterat men nu måste jag! Tänker att ni bloggare är precis som andra dvs att livet är lite ”torftigt” nu på gott o ont. Känner igen mig själv i att allt är samma och har inte ens tänkt att det skulle vara annorlunda för er. Jag har gått in i i er lunk och inte tänkt mer på det mer än: oh, kul med nytt inlägg oavsett vad det handlat om🤣. Tycker din blogg är jättebra, älskar särskilt alla recept och mattips, och att du känns så genuin! Jag kommer hänga kvar även om det dippar till ett inlägg i månaden!

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:51

Camilla! Tack för det! 💖
Ja det är verkligen en lunk 😅
Skönt att veta att du stannar kvar! 🙏🏻

Svara
Anna 17 maj, 2021 - 15:06

Du är en sån fantastisk inspiratör! Keep going! Stay strong! Vi klarar det här tillsammans.jag följer dig och du ger mig sån kraft och beundrar och tackar dig för att då så öppenhjärtigt delar med dig av dig och din familj.dessutom de mest fantastiska goda recept . Du bör dessutom i min farmors stad som jag tyvärr inte kunnat besöka på väldigt länge men reser dit ibland i sinnet när jag ser dina inlägg från vackra Hälsingborg! Vill bara säga ett stort Tack❤

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 21:58

Hoppas du snart får möjlighet att besöka vår stad igen! ❤️ Tack och KRAM!

Svara
Victoria Riis (matplatsen) 17 maj, 2021 - 14:40

Vet preciiiiiiis! Det har varit en uppförsbacke att jobba senaste året men snart är vi åter där och får göra allt det där vi gillar mest och både inspireras och inspirera förhoppningsvis. Och inte minst att SES! Saknar dig varje dag 🥰 Längtar så! 🤗 KRAAAAM

Svara
Åse 17 maj, 2021 - 14:50

LÄNGTAR och SAKNAR – varje dag!❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.