Energin kommer sakta tillbaka

av Åse

Det är inte förrän jag överätit socker som jag inser hur sockerkänslig jag är. När jag överätit min sockergräns så är inte suget det värsta utan det är den enorma tröttheten som jag känner i hela kroppen, jag kan inte förstår hur jag orkat äta så mycket socker (och vitt, för det är ju också socker) förut, nu känner jag verkligen hur all energi överger kroppen. Det är vidrigt! I går var min första sockerfria dag sedan i fredags förra veckan och även om jag inte känner mig helt återställd så känner jag mig betydligt piggare idag! I går blev det kesella o keso o nötmusli till frukost, ost & skink omelette till lunch och en kycklingsallad till middag. I dag blir det restaurangmat till lunch (lunch med väninnor) och kycklingbiffar i kväll!
Även om jag givetvis är mån om att inte gå upp i vikt så är ändå energin och hälsan min största morot inser jag. Med stort hus, många barn och djur så har jag inte råd att tappa energi.


Ny kokbok! Från Allt Om Mat


Milo är nybadad! Gosingen!


Twinsen har slutat 7:an!


Lillebror klättar på kyrkan (!)


Vackra Maria Kyrkan i Helsingborg där skolavslutningen var

Har ni planer för midsommar?? Här blir det kombinerad midsommarfest och födelsedagskalas, för mig! Jag fyller 38 på midsommarafton så vi ska inte ha en jättefest utan det blir familj och vänner. Många av våra vänner är bortresta/uppbokade så det blir ett lagom kalas! Temat är ”Hatt” 😉

Ha en fin dag så hörs vi senare!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

L 17 juni, 2011 - 10:54

Hej! Jag ser att du har en Cavalier King Charles spaniel? Vet du hur mycket en valp kostar? Jag längtar ihjäl mig tills jag kan köpa en sådan hund, men det gäller ju att ha råd också! Jag såg i några annonser att en sån valp kostar runt 3000-4000:- beroende på vem säljaren är. Och då är hundarna vaccinerade, har stamtavla och allt sådant där. Och sen såg jag några som kostade 13 000:- och uppåt. Så jag vet inte riktigt vad det är som gör att priset stiger, med tanke på att alla dessa valpar var både vaccinerade, hade stamtavla osv.

Tacksam för svar!

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 10:56

Hej! En seriös säljare tar 13.000 alt lite avdrag om valpen har ngn defekt som överbett etc. En säljare som tar 3.000 hade jag ine köpt av, tyvärr.

Svara
Anny 17 juni, 2011 - 07:25

Hej!

Jag äter också lowcarb-mat. Jag vet precis vad du menar med den där känslan av trötthet som infinner sig om man slarvar med maten och har i några dagar kanske ätit för mycket socker…

TUR att man kan ”vända om” fort…. 😉

//TACK för en fin blogg föresten! 🙂

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 11:16

Ja det är ju tur, i morgon lär jag må som vanligt igen =))
Tack! Kul du gillar den!

Svara
Fnulan 16 juni, 2011 - 23:46

Hello love!

Finaste barnen…. Inte konstigt med dig som mamma =)
Beroende… humm, så in i hel*ete.! Måste ur skiten!

Love

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 10:34

Love!
Spring från sockermonstret!!

Svara
Camilla 16 juni, 2011 - 23:05

Vilka fina bilder! Milo är ju så superskön =)

Jag med är sockerkänslig, blir sååå trött och sen så sugen på mera efter en ”sockerfest”!

Midsommar brukar vi fira i Furuviksparken då barnen är nästan uppväxta där. Vi bodde i Furuvik när dom var mindre =) Ganska så mysigt att se stången resa sig och sen gå en sväng in i parken för att mumsa i sig lite glass och sockervadd…till barnen förståss =0P…

Ha så gott! Kram Camilla

Svara
Susanne 16 juni, 2011 - 21:35

Här har sommarlovet startat idag med, jag och dottern gick ut och lunchade tillsammans, gott gott var det.
Kycklingbiffar låter väldigt intressant.

Ha gott!
KRAM

Svara
Maria Malm 16 juni, 2011 - 20:55

Vi åker till Gotland lördag morgon (03.30!) För att hinna med båt från Nynäshamn 11.05, ska bli två hela långa veckor på Gotland tillsammans med ett annat par och deras son som är lika gammal som min dotter..:) Ska bli skönt! Och maten sockersanerar jag inte ännu, det får bli nya tag när den lill* tittar ut i början av september…:)

Glad Midsommar!

Svara
Emelie 16 juni, 2011 - 20:36

Känner igen det där med tröttheten. Jag har så svårt att ta mig upp ur sockerträsket, trillar dit lite varje kväll just nu. Så trist!!
Sååå söt er lilla vovvsing är.
Kram!

Svara
Ann 16 juni, 2011 - 20:33

Härliga tider! Sommartider 🙂 Midsommarhelgen blir en liten minisemester för oss som drar oss mor solsidan!
Ha det så gött fining och glöm inte att svara på mitt mail 😉
Kraam//

Svara
Ann 16 juni, 2011 - 20:34

mot*

Svara
ÅsaS 16 juni, 2011 - 20:13

Midsommar ja, ja då jobbar jag – både -afton och -dag… Kanske hinner iväg på nåt firande med midsommarstång och allt som hör till. Eller så blir det som så att vi blir hemma, äter lite sill (…och nypotatis, vilket är ett MÅSTE då…), grillar nog något gott också och så jordgubbar och glass till efterrätt. 😉 Som vanligt hos oss alltså… Och mätt blir man – alltid… Magen står i fyra hörn och så somnar man som en klubbad säl…

Idag blev det förresten Moussaka här hemma. First time ever vi äter det. Riktigt gott! Men jag hade nog kunnat sparat lite på saltet… ja, ja, man lär sig så länge man lever.

Nu blir det soffan och TV:n som blir mitt sällskap.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
jennyh 16 juni, 2011 - 17:12

Vad skönt med sommarlov nu, inga tider att passa å inga skolaktiviteter. Sååå underbart 🙂
Här blir det en lugn midsommar bara jag, mannen och barnen har vi bestämt. Det ska bli så skönt att bara vara!

Svara
Elenore 16 juni, 2011 - 16:56

Nej det där med midsommar var visst klurigt i år. Kan bero på att vi väntar bebis i aug, inte direkt läge för party party alltså 😉 Skulle vara kul att hälsa på familjen, men dom bor 50 mil bort så jag tror vi hoppar över det. Så nej här har vi inga planer klara. Slutar väl med att vi somnar i varsin soffa framför en film – haha!

Svara
Jenjo 16 juni, 2011 - 14:56

Hatt! Då hade jag kunnat vara med. Jag har precis köpt en ny hatt. Det är en typ stråhatt, men den är format som en cowboyhatt. Supersnygg! 🙂
Jag kommer faktiskt att ha den på midsommar har jag tänkt, så vi kanske kan säga att jag nästan är med på din fest! 😉
Själv ska jag fira dagen på Hägnan (ett vackert område med gamla stugor och liknande i vår Kyrkby i Gammelstad. Det är faktiskt ett världsarv till och med).
På kvällen cyklar vi ut på landet till våra vänner där vi samlas massor med folk för att grilla, spela kubb osv… Brukar alltid vara supertrevligt!
Kramar till dig vännen, och lycka till med din energipåfyllning!!! 🙂

Svara
Cassandra 16 juni, 2011 - 13:12

Nej men vilken söt hund!! Underbar. Milo betyder föresten äpple på grekiska 😀

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.