En matdag i bilder!

av Åse

Blir det idag!
Har ju bara hunnit med frulle och lunch idag men fyller på här senare =)
I kväll blir det nötfärsbiffar i champinjonsås med rostade rotfrukter, en påse skumtomtar och två glas vin till Idol! Weeeeee, I love mina veckopoints! 🙂
Sparar resten till söndag då vi ska ner till svärmor i Malmö, då lär det bli ngt glas vin och ngt adventsfika.

IMG_4296

En frökuse med Leverpastej och Skinka + tillbehör. I love Fazer Frökusar!!
6,6 PP blir min frukost

IMG_4304

I ”Mat” broschyren i nya ProPoint materialet så finns denna med. Jag använder Lövångers fullkorns tunnbröd och Keso med grillad paprika. Utöver det är det 4 skivor rökt skinka, pinjenötter, äpplebitar och röd paprika i. Gott och mättande!
8 PP blir min version.

IMG_4324
En heeeeel påse med goa sega skumtomtar väntar på mig till Idol =)
9 PP 100 g

IMG_4338

15,5 PP

Till middag blev det nötfärsbiffar i smaskig champinjonsås och ugnsrostade rotgrönsaker. Jag älskar ju ugnsrostade grönsaker och att göra sås enbart med hjälp av grädde och fond är ngt jag gjort i flera år men glömt av på sistone, så det blev det idag – och det är ju bara såååå gott!

Så här gjorde jag:
10% nötfärs. Jag hade 800 g och blandade i 1 ägg och 1 msk krossade linfrön och lite kalvfond + salt och peppar.
Jag skar ner kålrot, palsternacka, morötter, några vitlöksklyftor, zucchini och rödlök. Ringlade olivolja över, saltade och pepprade och skjuts in i ugnen 225° i ca 25-30 minuter eller till grönsakerna är mjuk (kålroten framför allt)
Stekte nötfärsbiffarna (ca 90 g nötfärs) och sköljde ur pannan. I med lite smör och stekte champinjonerna, saltade o pepprade, sedan i med grädden + kalvfonden, smakade av med salt o peppar och i med biffarna och så stängde jag av värmen och lade locket på!
När grönsakerna var klara samlade jag ihop dem portionsvis och på med 30 g chevréost över varje hög, in i ugnen igen för att smälta ned 🙂 Gourmé! Passar till vardags när man bara vill äta gott, när man har gäster eller en fredagskväll 😉

Ha en skön fredag och en fortsatt skön helg!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Pärlan 7 december, 2009 - 09:50

Åhhh vad hela din dag såg supergod ut!! 🙂

Svara
Lotta 6 december, 2009 - 20:23

Det ser så himla gott ut allting och visst är det härligt att man kan unna sig dessa söta och underbara skumtomtarna också med nya programmet på vv utan att skämmas också!
Härligt… imorgon måndag är det dags för min vägning – får se hur utfallet blir för mig.
lotta

Svara
Åse 7 december, 2009 - 00:38

Håler tummarna!

Svara
Petra 5 december, 2009 - 11:20

Babe!! Du e så fruktansväääärt duktig, på mat, på att fota, på att inreda, på att blogga, på att……. på att……. på att……är så glad att få ta del av allt. Du piggar upp en så fort man går in på nån av dina sidor:-)) PUSS O KRAM Love you

Svara
Åse 5 december, 2009 - 12:02

Men hjärtegrynet!!!
LOVE U! och nu måste vi snart få till en dag – jag kan ju som sagt lite när som.

Svara
mia 5 december, 2009 - 11:19

Å vad bra att du räknat ut pp för tomteskum, min favvis=)
Då ska jag ner och köpa en påse snarast och mumsa ikväll, det är verkligen topp med bonusen=)!

Trevlig lördag!

Svara
Anna-Lena 5 december, 2009 - 09:19

Ser ut att varit en god dag, själv rullar det på lätt tycker jag. Tar nog lite tid att komma in i detta, men det är alltid kul med nått nytt. Ha en underbar helg!
/Kramis A-L

Svara
Karin 5 december, 2009 - 00:20

Gokväll!
Jag håller med alla, DU är helt fantastisk,Man blir verkligen inspirerad av att läsa din sida, o allt som du delar med dej, underbara recept, bilder, ja, ALLT,
Har själv försökt att gå ner i vikt med en del olika dieter, tyvärr gav mej LCHF 6kg +, dom skall jag nu försöka att gå ner , så jag började oxå på VV i denna veckan, (är gammal guldmedlem,) men det är lite ovant med att räkna p.points, men det skall man väl kunna lära sej det oxå, Önskar dej en trevlig Helg, o än en gång Tack för allt som du delar med dej. Kramis Karin

Svara
Lina 4 december, 2009 - 22:23

Du tar så fina bilder, man blir ju bara sååå sugen på allt du gör!
Så himla duktig är du!

Svara
Anita 4 december, 2009 - 21:57

Skumtomtar här med i kväll. Mums! Tack för mattipset.

Svara
Maria 4 december, 2009 - 20:10

Mmmm tomtar på fredagkvällen och dessutom inom tillåten gräns – det är bra! Jag tar mig lite friheter ikväll och även imorgon och därefter är jag ”på” det igen.
Ha en skön helg kompis!

Svara
Åsa N 4 december, 2009 - 18:48

Din wraps skulle jag ge mycket för att få. Ska göra den på måndag då jag är hemma och pluggar. Vi ska äta grönkål, köttbullar och prinskorv här i kväll. Hmmmm

Svara
Teres 4 december, 2009 - 18:30

Å allt ser ju jättegott ut. Det blir skumtomtar underkvällen här också 🙂 det är ju såå gott.

Ha en super mys fredag!
Kram Teres

Svara
Dessi 4 december, 2009 - 17:20

Leverpastej och gurka! Mums! Wraps! Mums! Skumtomtar MUMS! 😀

Kul att nya VV funkar så fint för dig!

kram!

Svara
Jenjo 4 december, 2009 - 17:19

Jag skakar av sug när jag ser skumtomten. Mitt absoluta favoritjulgodis. Mumsigt… 🙂
Kramis

Svara
~ Maria ~ 4 december, 2009 - 17:16

Håller med Ulrica om wrapsen – mums!

Svara
Ulrica 4 december, 2009 - 16:43

Din wraps såg supersmarrig ut. Vilken perfekt lunch :).
Ha en jättetrevlig kväll och helg.
Kram Ulrica

Svara
Åse 4 december, 2009 - 17:13

Detsamma hjärtat! Kramis

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.