Chilifrästa räkor i saffran- och tomatsås

2 februari, 2021

Annons / Reklam för Svenskt Kosttillskott

Detta festade vi på förra lillörda’n!
Ett mycket enkelt och snabblagat recept men såååå gott!

På bilden nedan hade jag shiratakinudlar men det är ju så klart gott med vanlig spaghetti också!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chilifrästa räkor i saffran- och tomatsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g vannameiräkor med tipp, kokta
2 msk olja
1 paket saffran
1/4 urkärnad strimlad röd chili
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl pastasås (tex Mutti)
2 dl matlagningsvin eller vitt vin
1,5 msk fiskfond
(1/2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt) – Skippa för mejerifri version
200 g romanticatomater (små tomater på kvist)
2 dl riven parmesan
400 g nudlar eller pasta
’extra parmesan vid servering
1 dl bladpersilja
eventuellt ruccola


Instruktioner

Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, fond, tomatsås och mejeri. Rör ner parmesan. Blanda med kokta nudlar eller pasta.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över extra parmesan vid servering och grovt hackad bladpersilja.



Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.