Go morgon! Här ska ni få ett riktigt smarrigt recept som faktiskt var så mycket godare än jag lyckades fånga på bild!
Kommer ni ihåg tortillareceptet?
Att göra tortillas och pizzaeg på blomkål låter osannolikt men ni måste prova! Man kan inte tro att det är blomkål.
I går valde jag att göra en inbakad pizza, typ! Jag var lite lat så orkade inte göra traditionell Calzone, dvs att göra det portionsvis utan gjorde en lång Calzone som jag sedan skar i trekanter.
2-3 portioner
Degen:
1 normalstor blomkål
1 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 tsk salt + svartpeppar och oregano
Topping:
100 gram mozzarella
2 dl pizzasås
100 gram rökt skinka
(stekta färska champinjoner) Problemet med champinjoner är att det kan bli lite vattnigt på pizza kan jag tycka.
Sätt ugnen på 220 grader.
Finriv blokålsbuktetrna i matberedare. Resultatet ska vara finrivet.
Sätt in skålen med blomkål i mikron i 8 minuter.
Låt svalna. Lägg sedan blomkålsrivet i en ren kökshandduk och krama ur vattnet, krama så mycket det bara går! Detta är viktigt!
Blanda i resterande ingredienser: Ägg, ost och kryddor.
Platta ut till en rektangel och grädda i ugnen i 10 minuter.
Ta sedan ut och på ena halvan lägg på pizzasås, mozzarella, rökt skinka och eventuellt champinjoner.
Lägg över andra sidan med hjälp av en spatel och grilla i 12-15 minuter.
Bara fantasin sätter stopp för denna maträtten! GOTT!!
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Ser jättegott ut men måste fråga….. Kan man byta ut/ta bort ägget tror du? Är tyvärr allergisk mot ägg.
Nej det tror jag inte, då har du inget bra som binder
Ohhh wow vilken bra pizza. Jätte bra recept! Tack för inspirationen detta ska jag göra idag till lunch 😀
Jag kan bara hålla med Mattias. Jag är också ny inom Lchf och har börjat följa din blogg sedan några veckor tillbaka och tror att jag nästan har läst varenda recept och inlägg. Jag har lärt mig så mycket härifrån och jag bara älskar din inställning till mat!
Vad roligt att höra Jennie! Det gör mig glad!
Jag älskar din blogg. Som ny inom LCHF är det otroligt fantastiskt att få läsa alla recept.
Vad roligt att höra! Du är så välkommen att hänga här!