Skön tredje advent på er fina ni!
Har ni en bra helg? Det har vi! Såååå lugnt och skönt! Precis vad jag behövt.
Men nu får det bli lite mer eld i rumpan på denna damen, i veckan går jag tillbaka till träningen efter två veckors träningspaus. Startar med en lång skön powerwalk i morgon ❤️
Nisse och Stina hittade på bus som vanligt på advent! I natt hade de klättrat upp i grantoppen och satt och åt clementiner till småtjejernas stora förtjusning!
I går kväll åt vi sååååååå gott!
En klassisk Boeuf Bourgignon, alltså hur gott är inte det!
Grytan hade puttrat i 3 timmar och köttet var så mört så mört!
Till grytan serverade jag mandelpotatis och rostade polkabetor med timjan. Slurp!
Jag älskar saltgurka till kött! LOVELY!
Skriv utVinet:
LEVA är gjort på de klassiska Bordeauxdruvorna Cabernet Sauvignon och Merlot som fått mogna till perfektion på böljande vackra sluttningar nära Svarta havet. Vinet har lagrats i små exklusiva franska ekfat under 18 månader och utvecklat en elegant och fyllig karaktär.”Fair for Life” är en etisk certifiering för rättvis handel som utöver rättvisa arbetsvillkor och handelsavtal, omfattar hela handelskedjan samt krav vad gäller omsorg om miljön, både i och runt vingården.
Boeuf Bourgignon
- Totaltid: 180
Ingredienser
- 1 kg högrev
- olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
- 1,5 paket bacon
- 1 stor morot
- 1 stor gul lök
- 1,5 vitlök solo eller 3-4 vitlöksklyftor
- 1 flaska rött vin
- 3 msk koncentrerad rödvinsfond
- 4 lagerblad
- 1,5 msk tomatpuré
- 1,5 tsk timjan
- salt, svartpeppar
- redning
- 16 pärllökar
- 300 g champinjoner
- 1 kruka bladpersilja
Instruktioner
- Skär köttet i bitar om 3 cm.
- Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken.
- Bryn köttet i omgångar i olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
- Stek morötter, lök mjuka i ca 5 minuter, rör ner vitlöken och stek i 1 minut till. Lägg över i grytan med köttet. Stek baconet lagom knaprigt. Lägg över i grytan.
- Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och fond. Låt grytan koka under lock ca 2 timmar och 40 min. Skala pärllöken och skär champinjonerna i kvartar, rör ner i grytan och låt puttra ihop i 20 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Hej, har försökt hitta redningen med konjaksrot men hittar den inte. Jag har använt arrowrot fram till nu mellan vill gärna prova denna som du talar så gott om 🙂
Provat att googla? Jag hittar den direkt då.
Ja, jag har försökt googla men hittar den inte. Har du möjlighet att lägga ut en länk vore jag superglad (fattar inte varför jag inte hittar den)
Hej Helena! Den heter redningsmix och finns hos rawfoodshop.se 🙂
Hej!
I receptet står det redning, vad är det för redning?
Den redning man vill använda =) Jag använder conjacrot men en del reder ju med andra redningsmixer och en del vetemjöl/maizena etc
Konjak rot? Vad är det och var hittar man den? 🙂
Bodystore.com har redningsmix som är RAW av conjacrot
Kanon, Tack! 🙂
Vad trevligt med Stina och Nisse bus 😉 Köttgryta är så gott denna tid på året! Måste nog ta och göra en till veckan.
Åh Boeuf Bourgignon är en av mina absolut favvorätter, såååå gott! Fortsatt trevlig tredje advent, kram!
Recept på grytan vore underbart ?
Nämen va!?? Följde inte receptet med?? Jag lägger till!
Mums! Polkarödbetor har jag aldrig lyckas hitta, jag älskar rotfrukter! 🙂