Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boeuf Bourgignon


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Totaltid: 180

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
  • 1,5 paket bacon
  • 1 stor morot
  • 1 stor gul lök
  • 1,5 vitlök solo eller 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 flaska rött vin
  • 3 msk koncentrerad rödvinsfond
  • 4 lagerblad
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk timjan
  • salt, svartpeppar
  • redning
  • 16 pärllökar
  • 300 g champinjoner
  • 1 kruka bladpersilja

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar om 3 cm.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken.
  3. Bryn köttet i omgångar i olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek morötter, lök mjuka i ca 5 minuter, rör ner vitlöken och stek i 1 minut till. Lägg över i grytan med köttet. Stek baconet lagom knaprigt. Lägg över i grytan.
  5. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och fond. Låt grytan koka under lock ca 2 timmar och 40 min. Skala pärllöken och skär champinjonerna i kvartar, rör ner i grytan och låt puttra ihop i 20 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6