Antwerpen: De Koninck och Black Smoke

3 maj, 2018

Ja vi knatade ju omkring en himla massa där i Belgien. Löv it!

Få uppleva en ny stad med fötterna, se vackra byggnader och arkitektur.

I lördags var vi på nya bryggeriet De Koninck Brewery. Jag älskar öl men dricker det ju sällan eftersom det inte riktigt passar i min livvstil med lågkolhydratkost men när jag väl smakar en iskall öl, då njuter jag!

När vi var i Gent så var vi också på ett bryggeri som påminde mycket om detta! Man får liksom uppleva bryggeriet på ett specuiellt sätt med tv skärmar som berättar historien.

Vid insläpp fick man varsin öl!


Ser ni att det är glas i taket?

De Konicks föredetta ägare pratar med varandra och berättar historien om bryggeriet – kul!

Efter touren fick man varsitt glas öl till, en annan sort – minns inte vilken dessvärre.

Efter touren hade vi bord på Black Smoke som låg precis i anslutning till bryggeriet. Väldigt poppis ställe!

Nachostallriken som vi delade på innan maten hade kunnat vara det enda vi åt, sååååå god! En mix av nachos, tomater, pulled beef, pulled pork, cheddar, avocado, jalapenos och gräddfil eller creme fraiche.
Japp vi blev mätta även om vi skippade mesta av själva nachosen.

Huvudrätten var entrecote, smälte i munnen! Godaste entrecoten jag ätit!

Mätta stapplade vi in i taxin och drog hem till hotellet för lite jobb i vår hörna på hotellet =)
Nästa dag gjorde vi en City Tour med mat som tema! Kommer upp strax!

Resan är en pressresa med inbjudan av Visit Flanders utan krav på motprestation

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Catherine 3 maj, 2018 - 20:12

Roligt att läsa! Jag bodde tio år i Belgien och kan fortfarande sakna vissa saker, varav belgiskt öl, musslor i vitlökssås och pommes med majonnäs är överst på listan…inte nyttigt men himmelskt gott ibland som du säger! De få gånger jag kommer dit ser jag dem som guldkant på tillvaron, men visst är det lätt att överäta vissa saker så jag är glad att jag inte utsätts för frestelsen så ofta…!

Kul att se att ni hade kul i ”mitt” gamla hemland…!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.