Åses solrosbröd och nya misar!

5 september, 2013

Hej raringar!
I går föreläste jag här i Helsingborg och hela 64 st kom. 1 timme blev 2 timmar och jag är så glad att jag fick träffa så många härliga människor och många som följer mig här! Ni är grymma och ger mig så mycket tillbaka! ♥
Tack för att ni kom!!
I dag har jag känt att luften lite gått ur mig. Ni vet när man förberett sig för en sak och när det sedan är över så ”ahhhhhhhhhh”
Så vid lunch åkte jag hem till mamma och jobbade och fikade. Skönt att ibland få komma hem till hennes oas och bara få njuta och vara mammas flicka<3
Jag hade bakat mitt solrosbröd på morgonen med lite småändringar och vi njöt dem med ost & salami och även mammas icke-lchfande man tyckte de var jättegoda!
Åses solrosbröd
0,5 dl sesamfrön


1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl fibrex
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
1 dl turkisk yoghurt
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten + yoghurt i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
IMG_1997

 
IMG_2000

 
IMG_2001

 
IMG_2004

Mamma är 71 år! Visst ser hon yngre ut!!
 
IMG_2005

Här står jag bland allt mjöl! haha! Mamma äter ju också LCHF och har gjort i flera år så hon bakar mest till sin man som vill ha ”vanligt bröd” =)
 

IMG_2010

Fina Mami
Min mamam är en riktig kattmänniska, hon har alltid haft katt. Nyligen somnade två av hennes katter in och kvar blev min katts bros Musse. Mamma har haft många siameser och jag är uppväxt med två stycken. De är så underbara! Pratiga och så personliga! Älskar deras utseende fast de i dag är mer typade än de var när vi hade siameser.
För några veckor sedan hämtade hon hem två systrar Sabina och Cherie och jag blev så förälskad! De tyckte nog om mig för jag hade två töser liggandes i knäet större delen av tiden 😉
Sabina (med blå ögon) är långhårig balines och Cherie (med pricken på näsan och gröna ögon) är oriental. (Av siamesfamiljen)
IMG_2012

 

IMG_2024

 
IMG_2027

 
IMG_2029

 
IMG_2037

 
Nu ska vi snart bli bortskämda men ännu mer familjekärlek! Hem till syrran på plock och mys! Jag drar med mig några skockor dit och gör lite parmesansmör! Muuuuuuums!!!!
Stor kram på er!!!

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Lisa prytz 19 november, 2013 - 19:17

Hej Åse!
Så roligt att få se Sabine & Cherié i din blogg och vilka fina bilder du tagit på dem båda.
Jag var hemma hos sin mamma och Peter i höstas för att hälsa på och passa på att ta en kik på hur stora systrarna bus blivit och dem hade allt vuxit och blivit stora!
(katten med blå ögon är en blåmaskad Balines (långhårig siames) och den blåvita med gröna ögon en orientalisk korthår).
Hälsningar Lisa Prytz SE* Qjou´z i Skövde

Svara
Åse 21 november, 2013 - 15:50

Hej Lisa! Vad roligt att du kikade in! Flickorna är så så fina!! =)
Må gott!

Svara
Linda 24 september, 2013 - 18:23

Vackra katter!! Älskar katter men har tyvärr blivit allergisk…
Din mamma ser pigg och vacker ut! Önskar att man själv ser ut så när man är i 70-årsåldern 🙂

Svara
ENERGETICAS 6 september, 2013 - 21:35

Gudomligt vackra bilder med oerhört vackra motiv:) Solrosbödet ser fantastskt gott ut och verkar även enkelt att tillaga. Tack för all inspiration!

Svara
Eme 6 september, 2013 - 20:34

Ja din mor ser verkligen ung ut, jag visade min make bilden o bad han gissa ålder o han sa 40 😉 (Han själv är 35) Och vilka underbara missar, jag är lika stor kattmänniska jag. Vi har tre missar o sen en cavalier o en tibetansk spaniel 🙂

Svara
Charlotte Scherling 6 september, 2013 - 18:59

Vart hittar man info om ifall du kommer hålla fler föreläsningar? Tänkte så man kan hålla utkik isf… 🙂

Svara
Fia 6 september, 2013 - 12:56

Till att börja med måste jag säga att gud vilken snygg mamma du har! Här hemma har det skett ett under tack vare dig Åse. Jag gjorde din taco paj igår. Då jag är nöt allergiker använde jag sesammjöl istället. My god vad gott det blev. Undret i det hela är att mina tonårsgrabbar o make åt som hästar. Dem tycker annars att allt utan vetemjöl smakar blä. Jag var så glad! Tack snälla Åse. I ugnen står nu även din pulled pork med din bbq sås mmm. Du är bäst på LCHF recept!!! Kram

Svara
Mariann 6 september, 2013 - 11:08

Fin mamma du har =). Hur gammal man än är så visst är det skönt att ’tanka’ energi hos sin mamma…
Ha en trevlig helg!

Svara
Vendela 6 september, 2013 - 09:24

Gott det ser ut! 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.