1:a Oktober & Skidresa!

av Åse

Innehåller reklam genom annonslänkar till NordicFeel

Hej mina rara läsare!

Så var september slut och vår första riktiga höstmånad är här! Jag ser fram emot en händelsrik månad och är faktiskt riktigt höstpepp 🍁🍂
Ni?

Tjocktröja och fakeskinnkjol åkte på idag – älskar tjocktröjor!
(Tröja Carin Wester, skinnkjol VILA)

Haft en ”springa-på-stan” dag idag.
Först min kiropraktor Katja som fick besiktiga mig hehe 😉 Sedan direkt till Klofves Optik för utprovning av linser!
Jag opererades ju på Memira 2014, då blev jag av med min närsynthhet. Men ålderssyntheten som inte inträffat än då kunde de ju inte göra något åt så jag fick progressiva glasögon tidigare i år men jag trivs verkligen inte i glasögon, har inte fått det att fungera.
Att få progressiva linser eller monovision att fungera är inte alltid plättlätt men jag hade sådan tur!
Jag har bara ett mindre brytningsfel på höger öga och så var det lite andra förutsättningar som var optimala så vi bestämde oss att prova ut progressiva linser före monovision.
Monovision innebär att man har en lins som ser bra på långt håll och den andra på nära håll, hjärnan sätter sedan ihop dessa två bilder om man har tur och inte har en hjärna som helst vill prioritera en bild.

Nu har jag haft på linserna några timmar och de sitter så bra! Jag ser super på nära håll och eftersom jag ser så bra (tror 80%) på långt håll så är inte brytningsfelet korrigerat. Jag ska dit nästa tisdag och så ser vi om vi ska justera något.
men just nu är jag en happy camper!

Jag åker ju till Palma på torsdag i jobb (Solskensresan med 4GOOD) och Katja min kiropraktor kom just därifrån och sa att det varit sååå mycket myggor! Så jag köpte myggmedel hehe och så måste jag ju ha öronproppar med mig! jag kan INTE sova utan öronproppar och inte utan sovmask heller – känslig för både ljud och ljus, minsta pyttelilla.

Ny Mascara inhandlades också – bästa Mascaran jag haft! HÄR hittar ni den. Måste snart beställa nytt fransserum också, min X-lash har hållit i över 6 månader nu!

Sedan måste jag tipsa om Dermalogicas nyhet Phyto-Nature serum som jag håller på att utvärdera.
Den ingår numera i min morgonrutin. Lite mer info

Hösten kommer innebära några jobbresor utomlands, så kul! Berättar mer allteftersom.
I Januari åker bla hela familjen till Hemsedal med välerfarna JT Alpinresor som har paketresor med buss – Min man är lyrisk! Han har försökt få med (mig) på skidresa länge nu. Jag har faktiskt ALDRIG åkt skidor! 😱 Min man är en fena i backen 😉
Nu är det ju verkligen läge att börja fundera på vintersemester om det är något man man vill ha.
Så himla smidigt att ha en paketresa med buss för familjen 💖. Hemsedal kallas visst skandinaviska alperna.
Har ni kanske varit där? Vi ska bo på Pers Hotell som verkar vara ett härligt familjehotell. Åh LÄNGTAR! Ska bli sååå kul att vara med om något nytt! Sol & Värme kommer det bli tillräckligt av i höst.

Nä nu ska jag skriva ihop ett recept till er som ni måste prova!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Jenjo 1 oktober, 2019 - 19:29

Vad kul med skidresa! Nu är det ett tag sedan jag åkte i backe (åker mest längd), men det är ju så fantastiskt kul! 😁
Ser fram emot att följa din höst och vinter. ☺️ PS. Älskar mascaran. 😍
Kramar fina du! 😘

Svara
ÅsaS 1 oktober, 2019 - 18:16

Snygg outfit! Härlig tröja, i underbar höstfärg.
Skidresa, låter kul! Själv hade jag inte stått på ett par slalomskidor när vi åkte till Säfsen med ungarna för 12-13 år sedan. Imponerad och inspirerad över att de klarade av backarna så harvade jag på i barnbacken jag också. Efter mycket tragglande tog jag mig både upp och ner, dock inte graciöst.. 😂🙈 Nu tycker jag det är både roligt och skönt att åka, fast jag håller mig i de gröna och blåa backarna – tryggast för alla parter..

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.