10.05.10

av Åse

En vecka är gjord och jag lärde mig mkt!

1. Jag kan äta normal mängd kolhydrater så länge de är GI låga och kommer från fullkorn etc. Protein till varje måltid och lagom fetthalt ger mättnad och håller mig mätt och nöjd.
2. Sist men inte minst så har jag beslutat mig att ”metoder” är ngt jag är klar med, jag kommer fortsätta äta så här, dvs variera energifördelningen (kalorier och kolhydrater) och det sker ju naturligt egentligen om man slutar räkna, och göra så bra val som jag bara kan. Vill jag ha ngt sött etc så blir det på helgen alt vid ngt speciellt tillfälle, men i liten mängd.
Snabba kolhydrater kommer jag undvika, framför allt tillsammans med myket fett. Jag kommer fortsätta satsa på GI låga livsmedel, mkt fullkorn etc.
Jag kan det här!

Dagens meny:

Frukost: 2 dl kesella, fun light och 1 dl hallon.
Lunch: Lunchade ”PåBergs”. Grovt bröd med chilikeso och kalkonpålägg och sallad, tomat.
Mellanmål: Två Wasa Fiber Plus med smaksatt philadelphiaost och kalkon
Middag: Lax med räkbulgur och sweet chili sås

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Jenjo 12 maj, 2010 - 07:38

Ja, jag har ju kört i några dagar bara och håller nog på att lära mig fortfarande. Jag har noga fyllt i vad och hur mycket jag äter varje dag.
Dock upptäcker jag att jag har svårt att få upp både protein och kolhydrater i mängd, utan att öka fett. Det slutar med att jag slutar äta för att jag inte ska överskrida fettmängden. (Lite fettskrämd är jag nog)
Det jag undrar är vad du har för tips på framför allt proteiner som man kan äta, som inte ökar fettmängden. Finns det?
Kramis!!!

Svara
Åse 12 maj, 2010 - 08:53

Stirra dig inte blind på staplarna, det är i princip omöjligt att få det perfekt, jag överskrev nästan alltid fettmängden.
1% kesella är proteinrik, kött, kalkon etc också.

Svara
Josefin 10 maj, 2010 - 20:14

Hej!
Vad skönt att du har funnit ett sätt att äta som funkar bra. För visst är det som du skriver, det bästa är om man har ett naturligt förhållningssätt till mat som funkar i verkligheten och att man har tänket inom sig, metoder funkar ju oftast bara kortsiktigt.
Det är i allafall jätteroligt att följa dig varje dag, du inspirerar mig mycket!! =)
Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.