1 AUGUSTI-tankar och Fitbit Alta Hr

av Åse
Inlägget innehåller annonslänkar

AUGUSTI!
Gillar spontant augusti bättre än juli! Augusti är för mig ett ben i sommaren och semestern och ett ben i omstart, nystart och ny energi!
Den här sommaren har varit så viktig för mig. Det här året har varit viktigt för mig.
Jag har varit online sedan 1998. I otroligt många olika format!
Jag har drivit en av USA’s största grafiksajter på 90-talet (sk webbmallar, hemsidegrafik), fler hemsidor än jag kommer ihåg (Underbar.org, Fullthus.se, Lyckligamamman.se, Mammapoesi.se, flera underdomäner, graviddagböcker, m.fl)
Jag har alltid älskat att dela med mig genom det skrivna forumet och få igen tusenfalt. Det har varit drivkraften i allt från webbsidor till böcker.
56kilo har varit mitt hem och mitt företag sedan 2003/2011 men något hände 2016/2017. 
Jag blev mentalt trött och hittade inte riktigt drivkraften. Hade svårt att tyda min kompass.
Det klassiska som vi alla drabbas efter många år i en relation, efter många år på samma jobb… Ja ni förstår! När man bara klampar omkring i samma fotspår och i samma rutiner.
Under sommaren har jag bara varit. Sovit på tok för mycket, tränat på tok för lite, boat in mig, unnat mig lite för mycket gott, odlat lite nya volanger i midjan och vet ni – jag behövde det! Man växer när man vilar!
Ingen ångest eller känsla av misslyckande, bara en skön acceptans.
Jag har varit 100% transparent här på bloggen att jag varit off, ni har varit fantastiska!
Men all den här kravlösheten har fått min kreativitet och motivation att sprudla. Jag har hunnit fundera mycket på det format jag vill fortsätta i – ventilerat med vänner och familj, vad är MINA styrkor, vad vill jag FÖRMEDLA, vad är JAG. Vad är 56kilo?
Jag hade kunnat bli en stor matblogg/sajt där jag sprutade ut nya recept på löpande band, köpa en kycklingfilé och sedan göra fyra olika rätter av den, men det har aldrig varit min önskan med bloggen, den är ingen renodlat matblogg  – den är jag, jag är den och vad jag vill förmedla är inte bara mat, jag vill förmedla mitt liv! Har t.ex förlorat hundratals och hundratals följare på instagram nu under sommaren för att jag delar med mig av livet och inte bara nya recept – intressant iakttagelse och man får följa vad man vill (jag följer själv och avföljer på löpande band!)
Jag ändrar dock inte mitt koncept = 100% transparens och blogg och instagram får följa mig i livet 🙂
Jag har dock en agenda, jag har en plan och jag tror faktiskt att ni kommer gilla min nya kraft ❤️ Nya bokidéer, nya böcker på gång och en ny motivation kring innehållet i bloggen.
Ni är många som kommenterat och undrat om mitt nya aktivitetsarmband Fitbit Alta Hr som jag beställt på Ellos. 

Jag är så nöjd! Nu har jag ju inte aktivt tränat med den under min latmansjuli utan det som jag har hållt koll på är sömnen och stegen/kalorier och så gillar jag att den uppmuntrar till att samla in steg, röra sig, ställa sig upp etc!

Matchy naglar! hehe! Som vanligt varje månad går jag till Anette på Nagelhuset här i HBG 💕
Man kan ställa in vad man vill ska visas när man pokar på displayen:Tracka träning, vatten, mat, vikt, sätt alarm, kör ihop med din kompis!!
 
Jag beställde först fel storlek, large men Small passar mig som inte är supertunn men inte har kraftig benstomme heller.
KRAMAR till er!
❤️
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

56 kommentarer

Karin 6 augusti, 2017 - 00:24

Har tyvärr inte hunnit läsa kommentera under juli.Var på resande fot.Lite svårt när mam måste var snål surf wifi.Har varit på en underbar MC semester i Norge.Har saknat att läsa din blogg.
Allitd kul att hitta hit igen.
Får så mycket inspiration allt från mat till kläder ,hemmet,tränig.

Svara
Rosa Woltersdorf 4 augusti, 2017 - 09:40

Söta Åse njuter livet just nu i Kroatien men går in här hos dig ändå nästan varje kväll.
Följt dig i många år och jag älskar din. Logg just för att den inte enbart är en matblogg.
Du ger mig massor av inspiration, glädje via din blogg o dina varierande inlägg.
Tack vare dina tips hittade jag rätt just med Fitbit klockan. Har letat ett tag men inte hittar hem. Tycker det är en djungel men efter ditt inlägg så slog jag till o är nu en stolt ägare av en Fitbit Alta Hr 😄💜. Älskar den!!
Sänder massor med sol o kramar från ett varmt Kroatien, Markarska Rivieran☀️🥂
Kram Rosa

Svara
Åse 4 augusti, 2017 - 09:52

Kramar i dussin till dig Rosa! Tack för dina rader! 💜
Kul att du hittade Fitbit! Jag älskar min!! Njut av Kroatien! Kraaaaaam 💕

Svara
Paj med zucchini- och svamp (Glutenfri, Lågkolhydrat) - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 3 augusti, 2017 - 11:35

[…] tack för alla fina kommentarer till förra inlägget! Om ni bara visste hur era kommentarer ger energi och kraft! Är glad att ni läser här av samma […]

Svara
Jenny 3 augusti, 2017 - 09:19

Älskar din blogg . Har följt den många år . Jättekul att följa dig och dina familj . Tycler du står för ett sunt sätt gällande kost och det gillar jag . Såklart att du också måste tröttna ibland och behöver lite inspiration . Du ger ju oss så mycket 🙂
Som någon skrev tidigare så är det jättekul med både inredning , familjeliv , ja livet i sig . Bara recept hade inte varit samma sak .
Stor kram 💕

Svara
Lena W 3 augusti, 2017 - 08:52

Hej Åse! Jag tycker din blogg är väldigt inspirerande. Går gärna in där och får en energikick när det blir för jobbigt ibland. Bara dina bilder kan ge en kick i baken. Du är superhärlig och jag gillar dina recept. I dag gick jag in för att komma tillbaka i rätt spår igen. Lycka till med allt du tar dig an framöver💕

Svara
Marianne 3 augusti, 2017 - 07:58

Klokt gjort Åsa att du dragit i bromsen innan det är försent. Man måste ta pausar ibland från allt och bara vara. Det är viktigt att man lyssnar på kroppen. Man kan inte gå i 100% jämnt.
Var rädd om dig nu och jag kommer att fortsätta följa dig hur bloggen än kommer att se ut. Det har ju blivit som när man läser en tidning för att se vad som hänt. Nu måste jag in och titta vad Åse har för sig på bloggen också.
En stor kram till dig🌸🌹

Svara
Gourmettjejen 3 augusti, 2017 - 07:04

Jag älskar din blogg! Du är en stor inspirationskälla för mig 💕

Svara
Jeanette 2 augusti, 2017 - 20:38

Bra att du pausat och välkommen tillbaka<3
Gör allt på det sättet du vill och mår bra av, då blir det bäst.
Många kramar Jeanette

Svara
Carina Nyman 2 augusti, 2017 - 19:55

Du har en helt fantastisk blogg😍O med en härlig blandning av allt🙌Har ätit så mycket gott tack vare dej😍O jag har ofta suttit i soffan på kvällarna med dina böcker block o penna o gjort matsedel😊

Svara
Helena 2 augusti, 2017 - 19:29

Tycker du har en jättetrevlig blogg och jag gillar verkligen att den innehåller ”lite av varje”. Jag hittade till dig via Matplatsen. 🙂 Gillar dina recept (äter inte LCHF men det spelar ju ingen roll alls) men det är blandningen med allt det andra som gör den så bra.
Intressant med Fitbit, har appen på telefonen men aldrig funderat så mycket på vad man kan göra med den. Kanske dax att ta reda på det… 🙂

Svara
Pia Nimmerfalk 2 augusti, 2017 - 17:51

Hoppas på en nystart tillsammans med dig efter denna sommarens olika frestelser. Har bytt jobb där jag sista åren ökade i vikt då jag vantrivdes. Nu är jag redo igen. Tack för en underbar blogg

Svara
Mallansvardag 2 augusti, 2017 - 15:25

Har läst din blogg i några år och älskar den just för att den innehåller allt från inredning, resor och mat till livet med vänner och familj och så det där med att må bra.
Det är väl just för att du är du som du har så många läsare ❤️
Ska dock erkänna att jag är hemskt dålig på att kommentera trots att jag själv bloggar, ska bli bättre på det.

Svara
Carin 2 augusti, 2017 - 12:17

Hej Åse!
Har följt dig länge Och kommer försätta med det, så mig blir du inte av med :-)).
Det är din blandning, inspiration ,ärlighet med mera som gör att jag är kvar.
Så klokt av dig att ta en paus och bara vara en tid.
Ser fram i mot att få fortsätta följa dig.
Kram Carin

Svara
Zarah 2 augusti, 2017 - 11:25

Jag bara fullkomligt älskar din blogg. Följer dig på insta och fb med. Du speglar hur livet ser ut som arbetande, som mamma och som fru samtidigt som du har tid till dig själv. Du är en riktigt inspiration. Att du har fantastiska matrecept gör ju bara pricken över allt. Tack Åse ❤

Svara
Anna 2 augusti, 2017 - 11:00

Tack för det utlovade Fitbit inlägget, klickat hem en nu och hoppas jag blir lika nöjd som du är 🙂
Ser fram emot vad din härliga blogg har att erbjuda framöver – helt säker på att det blir super!
Kramar Anna

Svara
Roselily 2 augusti, 2017 - 08:54

Tack för att du finns kvar!! 😉 <3

Svara
Cilla 2 augusti, 2017 - 08:19

Åse, gör vad du gör! Du gör det bra!
Är inte aktiv i bloggvärlden längre, varken som bloggare eller särskilt mycket som läsare, men jag kollar ofta in till dej när jag behöver recepttips! Och jag följer dig på Instagram för att jag är nyfiken på vad som händer i ditt liv.
Träffade dej under Underbar-tiden och du var då en av de mest hjälpsamma och inspirerande.
Fortsätt med ditt fantastiska jobb med bloggen!

Svara
sandra 2 augusti, 2017 - 07:32

Hej Åse,
har nyligen börjat läsa din blogg, tycker jättemycket om den! Blev lite orolig att du skulle lägga av där ett tag, kändes så i början sv detta inlägg att du flaggade, så är superglad att du kommer tillbaka med nya krafter! dina recept är fantastiska, men drar inspiration och glädje från andra inlägg också, du har en härlig energi som smittar. ser fram emot att följa din blogg en lång tid framöver 🙂

Svara
Lotta Falkbrink 2 augusti, 2017 - 06:48

Hittade din blogg för ca 6mån sedan. Föjer dig just för att du delar med dig av fler saker än mat. Självklart har jag gjort jätte många av dina recept och vi familjen älskar dom. Dina drinktips är så kul att prova. Lycka till med det nya. Ska bli spännande

Svara
Camillapa 2 augusti, 2017 - 00:25

Ska bli spännande att se vilka nya projekt din nya kreativitets anda har lockat fram! 😉 Jag gillar också din blogg både för att det är blandad kompott och för att du har din grund kost ideologi, men är inte helt fast i mönster! 🙂
Kram

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:09

Kramar!

Svara
Anonym 2 augusti, 2017 - 00:20

Finns en del att ”hämta” för mig men då jag av hälsoskäl (magen…) valt att äta paleo ett tag så är lchf inte optimalt. För att vara extra besvärlig så äter jag fisk och skaldjur men inte kött… För mig funkar det fint med andra inlägg än mat men när det gäller recept blir det lite begränsat. Tror du kanske behöver snäva av lite; dina inlägg är ofta taggade med ”paleo” vilket sällan stämmer. Lycka till med ny energi och omstart!

Svara
👑 2 augusti, 2017 - 00:20

Finns en del att ”hämta” för mig men då jag av hälsoskäl (magen…) valt att äta paleo ett tag så är lchf inte optimalt. För att vara extra besvärlig så äter jag fisk och skaldjur men inte kött… För mig funkar det fint med andra inlägg än mat men när det gäller recept blir det lite begränsat. Tror du kanske behöver snäva av lite; dina inlägg är ofta taggade med ”paleo” vilket sällan stämmer. Lycka till med ny energi och omstart!

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:03

Hej! Nu hänger jag inte med hur du menar med ”tagga” då jag inte taggar mina recept utan kategoriserar dem. Kan vara att andra taggar dem med paleo på Pinterest eller i Bloglovin men det är inget jag är inblandad i. Däremot har jag en kategori som heter ”Mejerilågt / Paleo” där de recept som just innehåller lågt med mejeri eller är Paleo hamnar. Mina recept speglar ju så som jag själv äter vilket är lågkolhydratkost och jag är glad att jag har en bredd i mina recept, på så vis når många dem, ngt för alla! 🙂 Kram!

Svara
Kristina 1 augusti, 2017 - 22:52

Vet du Åse. Jag har följt din blogg i många år men kommenterar sällan. Kom ihåg att jag berättade en gång för dig att min man ibland frågar om det är ”en 56 kilo” om jag lagat ngt han inte känner igen.
Jag har två bloggar jag läser och en av dom är din. Tycker om din variation i bloggen och på Instagram.
Tittar in flera ggr varje dag.
Det är ok att svacka till sig ibland men jag förstår att det är svårt för er som lever på detta, att känslan av att prestera kanske alltid finns där.
Jag är i allafall en trogen läsare som är med dig i med och motgång. Då blogginspirationen spirar och när bloggen har bloggtorka 😍Men jag ska bli bättre på att kommentera.
Tack för en fin blogg och härlig Instagram❤
Kram Kristina

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:04

Kramar! 😍😍

Svara
Kristina 1 augusti, 2017 - 22:15

Så fint och vilket äkta och ärligt inlägg. Det känns så skönt att höra att andra också har funderingar och behöver pausa upp lite, vilket är helt nödvändigt och normalt för oss människor. Du inspirerar verkligen och jag älskar dina recept. Ta du dina pauser när du behöver och känner för det. Vi läsare finns kvar. Tack för att du delar med dig! Kram ❤️

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:04

🌸 Kram tillbaka! Tack för dina rader!

Svara
Lotte 1 augusti, 2017 - 20:58

Åh SNYGGA naglar!!! Perfekt rosa 🙂
Jag gillar ju din blogg just därför att den är allt möjligt, hade INTE följt om det bara va recept 😉
http://www.lotte4.blogspot.se

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:05

Tack goding! Kram!

Svara
Maria 1 augusti, 2017 - 20:58

Den enda blogg som jag läser, du har ett formspråk som tilltalar mej med text och bilder. Testar recepten nu och då när tid och ork sammanfaller och allt har varit supergott. Vi som levt våra liv några år vet att det inte alltid är på topp och det känns skönt att du delar även av detta – troligen så är det hut det som gör allt trovärdigt. Måste nu kolla in detta med fitbit – för att se Om jag skulle kunna klara av en sådan ”avancerad” manick 😉

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 11:42

Tack för fina ord maria, glad att du känner så! KRAM

Svara
Kajsa K 1 augusti, 2017 - 20:50

Följer inte många bloggar men din är en av några få. Förändringar behövs i allas liv!!!

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:05

Så är det ju Kajsa! Kommer oftast ngt bättre ur det! Kram!

Svara
Pernilla 1 augusti, 2017 - 20:41

Vad skönt att bara få lov att vara och hämta krafter ❤️ Det behöver vi alla då och då. Får väl lov att erkänna att jag var lite duktigare på att kommentera ”förr i tiden” men har följt dig sedan min sista graviditet 2006/2007. Fastnade just för din blogg för det fanns så många likheter i ditt tänk så som jag tänkte kring mat och motion. Du har även följt med in i min verksamhet inom diabetesvården där maten är A och O och även följt många patienter med hem med din positiva anda och goda recept. Du ör helt enkelt en del av min vardag så TACK för att jag får vara en del av de. Kram pernillaa

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:06

Kära Pernilla! Glad att du stannat kvar under alla år! Stooooor kram!

Svara
mallan 1 augusti, 2017 - 20:34

Vad skönt att du tog dig tid att tänka, reflektera och känna efter. Bra att du hittar din väg och ditt sätt. Jag hänger väl kvar i 15 år till 😉😘❤️

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:06

😘😘😍 kraaaaam

Svara
ÅsaS 1 augusti, 2017 - 20:34

Mig blir du inte av med i första taget! Älskar att läsa om, och inspireras av, livets alla former. Mat/dryck, kläder/skor/väskor, inredning, resor, hälsa, up’s and downs. Hur tråkigt vore inte livet och dess dagar, om allt kretsade runt en och samma sak?
Nä du, fortsätt servera ur din Gott&Blandat-påse, för däri finns många godsaker att välja bland!
Kram fina du!
/ÅsaS

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:06

Kramkalas!! 😍

Svara
Elsa 1 augusti, 2017 - 20:17

Har följt dig sen typ 2011 när jag snöade in på lchf! Och fick ju även äran att krama om dig på mässan Allt för hälsan för nåt år sen! 😊
Älskar just det att du inte är superfanatisk med kost och träning utan kör just det upplägget som passar dig. Precis som jag! Lågkolhydrat som stadig grund men utan massa förbud och dåligt samvete!
Kör på! Jag hänger alltid med!
Kram Elsa 😘

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:07

Det låter toppen Elsa! (Kommer ihåg dig!) kraaaam!

Svara
Anette 1 augusti, 2017 - 20:14

Hej, följer din blogg för att jag gillar din blandning av det som hör livet till. Känner det som om skulle jag träffa dig på Väla hade jag gått fram som om jag kände dig 🙂
Har en Fitbit One som jag sätter i bh:n sen ett par är tillbaka. Jagar stegen och det blir lite av en drog att se hur dagens resultat blev.
Kram!

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:08

Det hoppas jag att du gör!! 😄 kul tips om Fitbit i bh:n!! kram!

Svara
smulan 1 augusti, 2017 - 20:08

Du är bara så härlig i allt ditt skrivande fortsätt och gör det som du tycker är bäst för dig!! Lika intressant läsning varje gång. Ta hand om dig! Väntar redan på nästa gång du ”hör av dig ”!

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:09

❤️ glad jag blir! Kram!

Svara
Eva 1 augusti, 2017 - 20:08

Älskar att läsa om livet som det är och inte bara yta!
”Det finns e’kran av vart i var stöva” som man säger.
Och det är som sagt lika för alla och då är det så mycket bättre att prata om det såklart:-))
Sånt är livet! Up and downs!
Kram på dig:-)

Svara
Åse 2 augusti, 2017 - 01:09

Härligt ordspråk! 😄 kram!

Svara
Therese 1 augusti, 2017 - 19:27

Har följt dig sen början på 2000 talet tror jag. Med husrenoveringar, recept och allt annat. Gillar din blogg just för att den innehåller allt 🙂
Kram Tessi (t79 kalla jag mig förr)

Svara
Åse 1 augusti, 2017 - 19:30

Åhh kommer så väl ihåg dig så klart! (namn minne utan dess like!) KRAMAR! ❤️

Svara
Lotta 1 augusti, 2017 - 19:22

Vilket fint inlägg! Läser din blogg varje dag och jag tycker den är fantastisk. Just för att du är du och så äkta i ditt skrivande. Tycker att det har märkts att du inte varit på G sista tiden men det gör inget. Jag vill absolut inte läsa om det där perfekta livet som många bloggare skriver, om nya kläder och väskor stup i kvarten. Din bligg känns väldigt äkta och det ger så mycket mer! Hoppas på många år till framöver med dig! Du har gett mig så mycket! Tack!!! Kram från Lotta

Svara
Marie 1 augusti, 2017 - 19:10

Hade du inte en iwatch oxå eller är det nåt jag bara drömt

Svara
Åse 1 augusti, 2017 - 19:18

I lööööööööv min I-watch! Perfekt komplement till min fitbit!

Svara
Marie 1 augusti, 2017 - 19:22

Men har du båda samtidigt då? Jag gillar min iwatch ..har nån Fitbit liggande oxå nånstans

Svara
Åse 1 augusti, 2017 - 19:23

Yes! Apple Watch på vänster handled och Fitbit på höger!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.