Rosmarinkyckling i chèvresås

17 november, 2018

Goooooooood förmidda’ fredag!

Äntligen, tycker jag!
I dag blir det full rulle här hemma, jobb först sedan massor med hemmafix, handla inför helgen, städa, lagga mat både för bloggen och förberedelse för gäster i morgon, längtar redan till pyjamasen ikväll haha!

Här är ett recept som vi åt förra veckan, det har postats förut och finns i  min bok Lev Gott men jag har ändrat lite, till det bättre 🙂
Ett så gott recept om man gillar chèvre (och vem gör inte det!? hehe) – gillar man inte det så ersätt med en annan ost men den ska ju gärna vara smakrik 😉

Rödlök, vitlök och bacon får steka ihop tills allt fått fin färg.


När det fått fin färg så häller jag i creme fraiche, grädde, rosmarin, citronskal, balsamico och svart vinbärsgelé. Sedan får såsen gotta till si i några minuter.

Kycklingen delas i lite mindre bitar och läggs i ugnsfom, den goda såsen hälls sedan över.

Jag skivar chèvren och lägger över men det blir lite snyggare om den smulas tycker jag nog =)
På med pinjenötter och sedan får gratängen gotta till sig i ugnen.

Inte den vackraste bilden men tro mig – det är såååå gott! Såsen är TO-DI-FOR!

YUM YUM YUM!

Skriv ut

Rosmarinkyckling i chèvresås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
2 paket bacon
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
1 kruka hackad färsk rosmarin
1 ekologisk citron, skalet
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl grädde
5 dl creme fraiche
1 msk svart vinbärsgelé
1/2 dl balsamico
150 g chèvre
1/2 dl pinjnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar. (Jag köper tvådelad kycklingfilé)
Stek bacon i en vid stekpanna eller i stekgryta. När baconet börjar få färg lägg i finhackad rödlök och vitlök.
Häll på grädde, creme fraiche, hackad rosmarin och rivet citronskal. Salta, peppra och rör ner vinbärsgelé och mörk balsamvinäger (Balsamico).
Låt allt småputtra i 5-6 minuter.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. Toppa med smulad chèvre och pinjenötter.
Sätt in i ugnen i 20 min. Servera med en fräsch sallad.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Marika 21 november, 2018 - 18:05

Lagade kyckling i söndags efter detta recept och jag säger bara WOW, så galet gott! Fick verkligen behärska mig för att inte lassa på en stor extraportion och slicka tallriken ;0)
Tänkte bjuda på detta om några veckor och undrar om du har något tips på vad som passar att servera till för de som inte nöjer sig med ”bara” en sallad? =o)
Vii också passa på att tacka för allt du delar med dig av och det jobb du lägger ner! Du är verkligen en inspirationskälla! Läser i stort sätt varje dag men är inte så bra på att lämna kommentarer tyvärr…

Svara
Frida 18 november, 2018 - 20:07

Alltså!

Så vansinnigt gott 😍

TACK! för ytterligare ett toppenrecept Åse!

Svara
Åse 18 november, 2018 - 20:08

Åh härligt Frida!! KRAM

Svara
Johanna 16 november, 2018 - 13:51

Åh vad gott det låter! Älskar Rosmarin, detta skall lagas under helgen.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.